Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2489.018
    %0.21
  • Dolar
    32.5474
    %0.05
  • Euro
    34.68
    %0.01

Yusuf Katrağ

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yusuf Katrağ

Türkiye kayıtsız kalamaz

23 Ocak 2018 Salı 05:00

Biz; vatanını korumayı, bağımsızlığını sürdürmeyi kanıyla, canıyla ödemiş nadir milletlerden biriyiz.

Daha hâlâ da vatanımızı korumak, bağımsızlığımızı koruyarak özgürce yaşamak için bedel ödemeye, can vermeye devam ediyoruz.

İçimizde hainler, kendi çıkarları için her türlü oyunu oynamaya çalışan gözü dönmüş düşmanlarımız olduğu müddetçe de bu böyle olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Göz yaşlarının dinmediği, acıların kol gezdiği bir bölgede kendimizin ve çevremizin güvenliği son derece önemli.

Bu güvenliği sağlamak için de hem ülke hem de millet olarak bazı adımlar atmamız zorunlu.

Bu zorunluluğu, çevremizdeki ülkelerde yaşananlardan rahatlıkla görebiliyoruz.

Özellikle sınır komşularımız Irak ve Suriye’de yaşananlar bugün ülkemizi sınır ötesi operasyonlar düzenlemeye zorlamaktadır.

Bu ülkelerdeki terör yuvaları, ülkemizin güvenliğini had safhada tehdit ederken Türkiye’nin kendi güvenliğini koruyabilmesi, komşu ülkelerin istikrara kavuşabilmesi için bu yuvaları hedef almasından daha doğal bir şey olamaz.

Okyanus ötesinden gelen Amerika, Amerika’nın karşısında yer alan Rusya, terör yuvası haline gelmiş bu ülkelerde at koştururken bölge ülkeleri Türkiye ve İran’ın yaşananlara kayıtsız kalması doğru olabilir mi?

Kilometrelerce uzaklıktaki Amerika’nın bir terör örgütünü yok etme bahanesiyle başka bir terör örgütüne açık açık verdiği silahlar Türkiye’ye doğrulurken, Türkiye’nin buna kayıtsız kalmasını düşünebilir misiniz?

Bölge ülkelerinin hassasiyetlerini dikkate almadan, terör örgütüne karşı başka bir terör örgütünü kullanarak Suriye’nin istikrara kavuşacağını sizin aklınız alıyor mu?

Bugün Türkiye’nin kendi güvenliğini korumak için gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı, Zetin Dalı gibi operasyonları eleştirmeye, bu operasyonları başka yönlere çekmeye çalışarak kafaları bulandırmaya yönelik adımlar atmaya kimsenin hakkı yoktur.

Bizim komşu ülkelerimizin bir karış toprağında gözümüz yoktur.

Oralarda yaşayan hiçbir ırkla, dini grupla problemimiz de yok.

Aksine, aynı bölgede aynı kaderi paylaşan halklar olarak et ile tırnak gibiyizdir.

Komşularımızdaki halkların güvenliği bizim, bizim güvenliğimiz de onların güvenliğidir.

Kilometrelerce uzaklıktan gelen ülkeler oralarda at koşturmaya çalışırken bizim hem bölgenin hem de kendimizin güvenliğini, geleceğimizi tehdit eden gelişmelere karşı kayıtsız kalmamız düşünülemez.

Irak’ta Suriye’de yaşananlara karşı ‘Bize ne’ deme şansımız yok.

Türkiye’nin de İran’ın da Irak’a veya Suriye’ye dönüştürülmeye çalışıldığını bugüne kadar sergilenen değişik senaryolarla, oynanan oyunlarla gördük.

“Söz konusu vatansa gerisi teferruattır”

Bugün devletimiz bu sözün anlamını tüm dünyaya en açık şekilde gösterirken, bir vatansever olarak bizlere düşen de bu doğru adımın arkasında durmaktır.

Bu ülkenin korunması, bağımsızlığı, özgürlüğü için içteki ve dıştaki düşmanlara karşı bedel ödendiğini gören hiçbir vatansever, Türkiye’nin geleceğini tehdit eden gelişmelere karşı kayıtsız kalmasını düşünemez.

Allah, kahramanlarımızın yar ve yardımcısı olsun.

Bu yazı toplam 2098 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim