Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Türkiye NATO'DA kalmalı"
13 Haziran 2019 Perşembe 09:54

"Türkiye NATO'DA kalmalı"

YÖRSİAD’ın Haziran ayı olağan toplantısına katılan Küresel Analist, Danışman ve Eğitmen Radu Magdın; "Türkiye için NATO üyeliği önemli. Türkiye mutlaka NATO’da kalmalı" dedi.

Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (YÖRSİAD) Haziran ayı alağan toplantısı; konuk konuşmacı Küresel Analist, Danışman ve Eğitmen Radu Magdın'ın katılımı ile Akra Barut Hotel'de gerçekleştirildi. Toplantı sonunda konuk konuşmacı Radu Magdın'e teşekkür plaketi ve Yörük Keyfiyesi takdim edildi.

"KÜLTÜRÜMÜZÜN TANITILMASI ADINA HER ZAMAN DESTEKÇİ OLACAĞIZ"

Açılış konuşmasını yapan YÖRSİAD Başkanı Mustafa Aykut Ege; Romanya'dan gelen konuk konuşmacı Küresel Analist, Danışman ve Eğitimci Radu Magdın'e teşekkür ederek, Mayıs ve Haziran ayları arasında yaptıkları çalışmalar hakkında üyeleri bilgilendirdi.

100_0756.jpg

Ege; “ YÖRSİAD olarak yoğun bir çalışma temposu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz ay Ramazan Ayı dolayısıyla bu yıl 8'incisini kurduğumuz Ramazan Sofralarımızda yine siz değerli İş İnsanlarının katkıları ve destekleri ile binlerce kişiye iftar düzenledik. Bu konuda destek veren tüm üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Yine geçtiğimiz ay YÖRSİAD olarak sponsor olduğumuz Mili Dağ Koşucumuz Yasemin Zengin'in yaşadığı Çine Köyü'ne bayram kolisi, giyecek, kırtasiye desteğinde bulunduk. Bu konuda da katkı koyanlara teşekkür ediyorum. Yine geçtiğimiz ay çok ses getiren, YÖRSİAD olarak desteklediğimiz ve yörüklerin sesinin duyulması adına 26-30 Mayıs tarihleri arasında Kaş-Antalya arasında tek kişilik farkındalık yürüyüşü yapan Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır ile bu organizasyonda büyük emekleri olan Antalya Yörük Türkmen Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Köroğlu’na çok teşekkür ediyorum. Kültürümüzün tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına her zaman destekçi olacağız” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE İÇİN NATO ÜYELİĞİ ÖNEMLİ"

İlk defa Antalya’ya geldiğini dile getiren Küresel Analist, Danışman ve Eğitmen Radu Magdın; ‘Büyük güç yarışması çağında nasıl başarılı olunur?’ konulu söyleşide görüşlerini dile getirdi. Magdın önümüzdeki yıllarda dünyayı bekleyen temel risklerden şöyle bahsetti:

100_0760.jpg

“Uluslararası düzenin Atlantik tarafından pasifik tarafına dönüştüğünü söyleyebilirim. Amerika’nın azalan gücüne paralel olarak Çin daha da güçlenmekte. Teknolojideki gelişmelere bağlı olarak yapay zeka odaklı gelişmeler en önemli küresel risk.Türkiye gibi orta büyüklükteki ülkelerin dış politikalarında birden fazla aktörle iyi ilişkiler geliştirmesi gerekiyor. Türkiye için en büyük dış politika riski, Rusya ve ABD gibi kürsel aktörler ile olan ilişkilerin dengeli yürütülmesinden geçiyor.Türkiye için NATO üyeliği önemli. Türkiye mutlaka NATO’da kalmalıdır ”diye konuştu. AYSEL ÖNER'İN HABERİ

Bu haber toplam 4499 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim