Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Türkiye’nin çözümü üretim”
25 Mart 2019 Pazartesi 15:53

“Türkiye’nin çözümü üretim”

Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Rıza Türkmendağ ile Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bülent Okay, Türkiye’nin üretim ekonomisine geçmesi gerektiğini vurguladı. Okay, Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konan ücretsiz su ve ulaşım projelerinin

Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Rıza Türkmendağ ile Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bülent Okay, Türkiye’nin üretim ekonomisine geçmesi gerektiğini vurguladı. Okay, Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konan ücretsiz su ve ulaşım projelerinin kendilerine ait olduğunu da iddia etti.

 

Vatan Partisi Antalya İl Teşkilatı tarafından yerel seçim değerlendirmesinin yapıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Bugün sabah il binasında gerçekleştirilen toplantıya İl Başkanı Rıza Türkmendağ, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Okay, ilçe adayları ve partililer katıldı. Toplantıda üretim belediyeciliğinin ortaya konacağı vurgulandı. Projelerinin taklit edildiğini ileri süren Büyükşehir adayı Bülent Okay, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konan ücretsiz su ve ulaşım projelerinin kendilerine ait olduğu iddiasında bulundu.

 

“HALK İKİ SEÇENEĞE MAHKUM EDİLİYOR”

Ülke için çok önemli bir seçime doğru gidildiğinin farkında olduklarını vurgulayan İl Başkanı Rıza Türkmendağ, “Maalesef seçim süreci bir çatal çıkmaz içerisinde devam ediyor. Türkiye ve halkımız iki seçeneğe mahkum ediliyor. Bu iki seçenekten başkalarını yok sayan bir anlayış var. Bunda Siyasi Partiler Kanunu’nun, partilere verilen Hazine yardımlarının ve yeni sistemin büyük etkisi var” dedi.

 

“KARINCA FİLİ YIKACAK”

Karınca ile filin güreştirildiği bir sistemin var olduğunu söyleyen Türkmendağ, “Karınca ile fil güreşiyor ve bu sistem içerisinde karıncadan fili yıkmasını istiyorlar. Bu sefer karınca fili yıkacak. Bundan eminiz. Çünkü, Türkiye’nin bir çıkışı, çözümü var. Türkiye’nin çözümü üretimi merkeze almak, milleti birleştirmektir. Çözüm için yeniden Mustafa Kemal’ler, devrimciler sahneye çıkacak. Yeniden Türkiye’nin çıkış yolunu inşa edeceğiz. Buna elbette yerel yönetimlerden başlayacağız” diye konuştu.

sam_6500.jpg

“ÜRETİCİYİ YENİDEN BAŞ TACI YAPACAĞIZ”

“Yerel yönetimlerde yeniden halkçı, üreten belediyeciliği kuracağız” diyen Türkmendağ, “Hatırlayın, 1980’de üreticimiz kambur ilan edildi. Serbest piyasa ekonomisiyle üretici, köylü kambur oldu. Köylü milletin efendisiyken kambur haline geldi. Yeniden köylümüzü, çiftçimizi, üreticimizi, milli sanayicimizi baş tacı yapacağız” ifadelerini kullandı.  

 

“TAŞERONLAŞMAYI KALDIRACAĞIZ”

Belediyecilikteki taşeronlaşmanın önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Türkmendağ, “Taşeronlaşmayla belediyecilik anlayışını kurdular. Biz bu taşeronlaşma sistemine son vereceğiz. Halkçı, insanın merkezde olduğu mutlu kentleri yeniden kuracağız” diye konuştu.   

 

“VATAN PARTİSİ’NDE KÜÇÜKCÜK BİR LEKE BULAMAZSINIZ”

Meclis üyeliği listeleri üzerinden göndermelerde de bulunan Türkmendağ, “Vatan Partisi, Türk devriminin 200 yıllık tarihsel birikimine, Mustafa Kemal’lere, Namık Kemal’lere, Ziya Gökalp’lere dayanır. Vatan Partisi’nin bir tane belediye başkanında, meclis üyesinde ne PKK’lı ne yolsuzluk bulursunuz. Küçücük bir leke bulamazsınız. Yüz akı, namus birikimi adayları Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Antalya’da da sizlere sunuyoruz” dedi.

 

“EŞİTSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

Olağanüstü koşullarda bir yerel seçime gidildiğini belirten Vatan Partisi’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Okay ise, “HDP’nin 92 trilyon Hazine yardımı aldığı koşullarda maalesef Vatan Partisi yardım alamıyor. Hazine’den yardım almayan bir partiyiz. Karıncalarla filleri güreştiriyorlar. Türkiye’nin çözümünü halkımıza ulaştırmada gerekli destekleri maalesef görmüyoruz. Programımızda var. İktidara geldiğimizde siyasi partilerin Hazine yardımı almasını kaldıracak ve herkesin siyaseti kendi bütçesinden yapmasını sağlayacağız. Bu eşitsizlik ve adaletsizliği iktidar olduğumuzda ortadan kaldırmış olacağız” diye konuştu.

sam_6514.jpg

“TÜRKİYE’NİN ÇIKIŞI ÜRETİM EKONOMİSİDİR”

Antalya’nın sorunlarının Türkiye’nin sorunlarından farklı olmadığının altını çizen Okay, sözlerine şöyle devam etti:

“Ranta dayalı söylemler, insanın içinde olmadığı, ayakları yere basmayan projeler havada uçuşuyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en borçlu dördüncü belediyesidir. Yollar, köprüler yaparak ranta dayalı projelerle Antalya’nın çıkışı görünmüyor. Onun için seçim sloganımız da olan ‘Antalya’dan Toroslara üretim’ diyoruz. Üretimin olmadığı yerde tüketim de olmaz. İşçimizi, köylümüzü, küçük sanayicimizi ve esnafımızı üretime yönlendireceğiz. Türkiye’nin önünde başka da bir çözün görünmemekte. Türkiye’nin çıkışı üretim ekonomisidir. Sanatın, üretimin olmadığı hiçbir toplum yaşayamaz. Antalya’nın sokaklarını şenlendirebilmek için üretimi kendimize şart koşuyoruz. Çiftçimiz, sanayicimiz, esnafımız üretmek istiyor. Bizler, üretmek isteyenlerin hem önünü açacağız hem sesleri olacağız hem de vicdanları haline geleceğiz. En önemli projemiz üreten Antalya. Antalya’da turizmin yanı sıra unutulan tarım ve hayvancılığı da canlandıracak projeler geliştirdik. Fabrika açmaya öncelik veriyoruz. Dokuma fabrikasını tekrar hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Konserve, narenciye, salça fabrikalarımız yok. Bu fabrikaları hayata geçirerek istihdam da sağlayacağız. Halkla birlikte bir yönetim modelimiz olacak.”

 

“PROJELERİMİZ TAKLİT EDİLİYOR”

Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Antalyalıların da iki belediye başkanı seçeneğine mahkum edildiğini kaydeden Okay, “İstanbul, İzmir, Bursa, Kars’ta hem milli hem devrimci hem de üzerlerinde hiçbir şaibe olmayan adaylarla seçime giriyoruz. Partimizin projeleri taklit edilmeye başlandı. Kendi projeleri gibi alıntılar yapılıyor” dedi.    

 

“ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ ULAŞIM”

Projeleri arasında öğrencilere yönelik ücretsiz ulaşım projesinin de bulunduğunu hatırlatan Okay, EXPO 2016 alanını Atatürk Bilim ve Teknoloji Akademisi haline getirerek halka açacaklarını söyledi.   

 

“ANTALYA EN PAHALI SUYU KULLANIYOR” İDDİASI

Antalya’nın su bakımından zengin bir şehir olduğunu da dile getiren Okay, Antalya’da en pahalı suyun kullanıldığını iddia etti.

 

“ÜCRETSİZ SU VE ULAŞIM BİZİM PROJELERİMİZDİ”

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu ücretsiz ulaşım ve su uygulaması hatırlatılarak başkanlığı kazanması halinde bunları devam ettirip ettirmeyeceği sorulan Okay, “Bunlar zaten bizim projelerimiz. Biz ilk seçim bildirgemizde açıkladık. Menderes Bey daha 2-3 gün öncesi suyu açıkladı. Ben bunu çok önceden açıkladım. Taklit edildi dediğimiz projelerin arasında bunlarda var. Artık diğerleri de Vatan Partisi’ne bakarak halkçı belediyeciliğin nasıl olması gerektiğinin farkına varıyorlar” diye cevap verdi. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_6510.jpg

Bu haber toplam 1656 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim