Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Türkiye’yi, herkesin model aldığı ülke haline getirmeliyiz”
13 Haziran 2019 Perşembe 09:50

“Türkiye’yi, herkesin model aldığı ülke haline getirmeliyiz”

ANSİAD’ın düzenlediği 'Girişimciliğin Ortak Dili' projesinin tanıtım toplantısında konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakçı; “Bizim bir an öce hain darbe girişimini geride bırakıp, Türkiye'yi tekrar 1999'dan, hatta 2005'e kadar

ANSİAD’ın düzenlediği 'Girişimciliğin Ortak Dili' projesinin tanıtım toplantısında konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakçı; “Bizim bir an öce hain darbe girişimini geride bırakıp, Türkiye'yi tekrar 1999'dan, hatta 2005'e kadar getirdiğimiz noktada yani demokrasisi ve insan haklarıyla herkesin model aldığı bir ülke haline gelmeliyiz” dedi

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu’nun Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde hibe almaya hak kazandığı 'Girişimciliğin Ortak Dili' projesinin tanıtım toplantısı Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakçı’nın da katılımı ile Akra Otel’de gerçekleştirildi. Proje 222 bin 174 Euro'luk bütçesi ile Türkiye'de aynı alanda gerçekleştirilecek 40 proje arasında en yüksek bütçeli olma özelliği taşıyor.

 “AB, ÜLKELERİN EGEMENLİKLERİNİ PAYLAŞTIKLARI BİR YAPI”

Toplantıda konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakçı; “İngiltere AB üyeliğiyle egemenliği kaybedeceğini düşündüğü için AB'den çıkmaya karar verdi. Egemenliklerini, Brüksel'den Londra'ya geri almak için iki yıldır çıkamıyorlar. Artık egemenliklerin paylaşıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Cep telefonları, bindiğiniz arabalar, yediğiniz yemek küresel bir karışımdan oluşuyor. Dolayısıyla AB'ye üyelik egemenliği kaybettirmez tam aksine egemenliğimizi güçlendirir. İhraç edeceğiz, üreteceğiniz. Her mal, AB'nin belirlediği kurallara ve standartlara uygun olmak zorunda. Siz o kuralların oluşumuna, yapılışına üye ülke olarak katkıda bulunamıyorsanız hiçbir şey yapamazsınız. Birleşik Krallık bunu denedi ama şu anda hala AB'den çıkabilmiş değil” diyerek AB’nin, ülkelerin egemenliklerini paylaştıkları kendi rızalarıyla katıldıkları bir yapı olduğunu kaydetti.

“TÜRKİYE AB'YE ÜYE OLDUĞUNDA DİĞER ÜLKELERLE AYNI YETKİYE SAHİP OLACAK”

Türkiye'de demokratik standartlarla ilgili önyargı var, bunun sebebi de 2015'ten sonra yaşanan travma. Bizim bir an öce hain darbe girişimini geride bırakıp, Türkiye'yi tekrar 1999'dan, hatta 2005'e kadar getirdiğimiz noktada, yani demokrasisi, insan haklarıyla herkesin model aldığı bir ülke haline gelmeliyiz” diyen Kaymakçı; Türkiye AB'ye üye olduğunda Almanya, Fransa, Birleşik Krallık ve İtalya ile aynı yetkiye sahip olacağını belirtti.

“TÜRKİYE’NİN ARADAKİ DENGESİZLİĞİ ORTADAN KALDIRMASI GEREK”

“Biz NATO'nun da Avrupa Konseyi'nin de üyesiyiz. Büyüklüğümüzü bir değer haline getirirsek bu meseleden kurtuluruz. Milli gelir düzeyimiz çok kötü değil ama buradaki sorun tarım ve bölgesel farklılıklar. Bizim istihdamımızın yüzde 20-25 civarı hala tarım sektöründe. Bölgesel gelir farklılıkları AB ortalamasının çok üzerinde. Bu şu anlama geliyor; AB'nin bütçesi 160 milyar Euro, bunun 60 milyar Euro'su üye ülkelerin tarımına veya bölgesel farklılıklarına gidiyor. Bugün Türkiye, AB üyesi olursa AB bütçesinden Türkiye'ye yaklaşık 15-17 milyar Euro verilmesi gerekiyor ve bunu kimse vermek istemiyor” diyen Kaymakçı, Türkiye’nin bir an önce tarımını modernleştirip, istihdamı daha çok hizmetlere, ticarete kaydırıp, aradaki dengesizliği ortadan kaldırması gerektiğini söyledi.

“PROJE 15 AY DEVAM EDECEK”

ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ise “Girişimciliğin Orta Dili Projesi 1 Nisan'da başladı ve 15 ay boyunca devam edecek. Derneğimiz bu ortaklık ile Türk ve Avrupalı sivil toplum kuruluşları arasında genç girişimciliği destekleme konusunda bilgi paylaşımlarını sağlayıp karşılıklı ortak bir anlayışı geliştirme misyonunu da üstlendi. Proje kapsamında; genç girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek, gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmak, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı koymak gibi temel hedeflerimiz var” diyerek bu temel hedeflere doğru ilerlerken ana prensiplerinin sivil toplum, kamu ve özel sektör arasında sürdürülebilir güçlü iş birlikleri kurarak gençlerin kariyer gelişimi ile girişimcilik becerilerinin nasıl destekleneceğine ilişkin ortak bir anlayış ve yaklaşımı geliştirmek olduğunu belirtti.

Düzenlenen toplantı, gerçekleştirilen konserin ardından sona erdi. AYSEL ÖNER’İN HABERİ

 

Bu haber toplam 4472 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim