Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.175
    %0.75
  • Dolar
    32.3577
    %0.08
  • Euro
    35.0008
    %-0.06
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tütüncü’den müjdeler
05 Ekim 2017 Perşembe 08:00

Tütüncü’den müjdeler

Fabrikalar Mahallesi’nde hizmet vermeye başlayan açık yüzme havuzu açılışında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mahallelilere müjdeler verdi.

Fabrikalar Mahallesi’nde hizmet vermeye başlayan açık yüzme havuzu açılışında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mahallelilere müjdeler verdi. Tütüncü, Dokuma alanı içinde 2 tane futbol sahası, Erasta AVM arkasındaki boş alana da balık ve halk pazarı yapılacağını müjdeledi.

 

Kepez’in Varsak bölgesinde bulunan tam olimpik yüzme havuzundan sonra Başkan Hakan Tütüncü’nün 2’nci dönemi için vaat ettiği 70 proje arasında yer alan açık yüzme havuzu da hizmete girdi. Fabrikalar Mahallesi Fikri Erten Caddesi'nde yapılan açık yüzme havuzu, Dokuma Park ve Kipa alışveriş merkezinin hemen yanı başında yer alıyor. Havuzun açılışı için dün tören düzenlendi. Törene Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün yanı sıra bazı mahalle muhtarları ile meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

MUHTAR YOL VE PAZAR İSTEDİ

Törende konuşan Fabrikalar Mahalle Muhtarı Feyzullah Büyükkeleş, mahalledeki altyapının tamamen bittiğini bildirdi. Çevresinde bulunan bulvarlar nedeniyle ada şeklindeki mahallede ulaşımın sadece bulvarlardan sağlanabildiğini ve Kuzey-Güney, Güney-Kuzey istikametinde yol olmadığı için sıkıntı yaşandığını belirten Büyükkeleş, Dokuma alanı içerisinden geçecek olan yolun açılmasını talep etti. Mahallelerinde Pazar yeri olmadığını da belirten Büyükkeleş, Tütüncü’den pazar konusunda müjde vermesini istedi.

“MAHALLENİN BULVARLARLA ÇEVRİLİ OLMASI FARKLI DEĞERLER KATIYOR”

Fabrikalar Mahalle Muhtarı Feyzullah Büyükkeleş’in ardından kürsüye çıkan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, bulvarlarla çevrili olmasının mahalleye farklı değerler kattığını dile getirdi. Dünyanın en güzel oyuncak müzesinin geçtiğimiz hafta Dokuma’da  açıldığına işaret eden Tütüncü, müzeyi ilk 3 günde 15 bin kişinin ve Salı günü de 3 bin kişinin ziyaret ettiğini bildirdi. Hafta içinde bile bu kadar ilgi olmasının takdir edilmesi gerektiğini söyleyen Tütüncü, “Gelen herkesin orada mutlu olduğunu görüyoruz” dedi.

“DOKUMA MÜZELER ADASI HALİNE GELDİ”

Mahalle içerisindeki Dokuma kompleksinin toplamda 6 müze ve Bilim Merkezi’yle cazibe merkezi ve müzeler adası haline geldiğini kaydeden Tütüncü, “Burası Antalya’ya gelen yerli ve yabancı misafirlerin ziyaret edeceği yerlerden birisi” diye konuştu.

“DOKUMA’NIN ETRAFINDAKİ İMAR YOLLARINI AÇTIK”

Dokuma alanının etrafını çevreleyen imar yollarının tamamını açtıklarını ve önümüzdeki günlerde asfaltlama çalışmaları gerçekleştireceklerini belirten Tütüncü, böylece Dumlupınar Bulvarı’nı Namık Kemal Bulvarı’na bağlayacak önemli bir arteri Kepez’e kazandırmış olacaklarını söyledi.

“DOKUMA’YA 2 TANE FUTBOL SAHASI YAPIYORUZ”

Sözü Dokuma alanı içerisine yapılacak olan yeni tesislere getirerek müjdeler veren Tütüncü, “Dokuma’nın içerisine 2 tane futbol sahası yapıyoruz. 500 ila 1000 kişilik tribünüyle birlikte antrenmanların yapılabileceği ama özellikle amatör takımlarının maçlarını yapabileceği 2 antrenman sahası kazandırıyoruz. Birisi nizami futbol sahası büyüklüğünde birisi de FİFA standartlarına göre sentetik çim saha boyutlarında olacak” diye konuştu.

PAZAR MÜJDESİ

Yeni bir imar düzenlemesiyle Erasta AVM arkasında 13 bin metrekarelik bir alan çıkarıldığını belirten Tütüncü, bu alana balıkçılar pazarı yapılacağını müjdeledi. Bu pazarda hem balık satışının hem de balık restoranlarının olacağını belirten Tütüncü, aileler için pişirme evlerinin de olacağını söyledi. Balık pazarının yanında organik halk pazarının olacağını da müjdeleyen Tütüncü, “Vatandaşlarımız 1 gün Pazar istemişti biz 7 gün pazarın sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.    

“YÜZME HAVUZU ETRAFINA PRESTİJ KAZANDIRACAK”

“Biz eserleri yaparken yüksek ufukla hareket ediyor ve her yaştan hemşerimizin yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir oluşturma hayaliyle yanıp tutuşuyoruz” diyen Tütüncü, açılışı yapılan açık yüzme havuzunun etrafına prestij kazandıracağını, spor yapmaya katkı ve spor altyapısına ciddi destek sağlayacağını söyledi.

“KAPALI YAPMAK İSTERDİK AMA İMAR MEVZUATI MÜSAADE ETMEDİ”

Varsak bölgesindeki kapalı havuzun Antalya merkezinin ilk olimpik yüzme havuzu olduğuna dikkat çeken Tütüncü, açılışı yapılan açık yüzme havuzunu kapalı yapmak istediklerini ancak imar mevzuatının buna müsaade etmediğini söyledi. Havuzun bulunduğu yerin imar bakımından yeşil alan olduğunu bildiren Tütüncü, yeşil alanlara açık spor tesisleri yapmanın yasal olarak mümkün olduğunu ama kapalı tesisler yapmanın mümkün olmadığını kaydetti.

“ÇADIR KAPAMAYLA 12 AY KULLANILABİLECEK”

Havuzu yaparken teknik ve teknolojilerden yararlanıldığını belirten Tütüncü, çadır tarzı kapatma ile havuzun üzerinin kapatılmasının mümkün olduğunu ifade etti. Yalıtımlı ve izolasyonlu kapamayla havuzun Kış aylarında da vatandaşlara hizmet verebileceğini kaydeden Tütüncü, “Burası sadece yılın 6 ayı değil, 12 ayı kullanılabilecek bir havuz” dedi.

HAVUZUN BOYU 49, ENİ 24 METRE

Dokuma Kent Parkı yanındaki 7 dönümlük alan üzerine kurulu olan tesisteki 1176 metrekare büyüklüğündeki havuz 8 kulvarlı ve boyu 49 eni ise 24 metre. Havuzun derinlikleri ise yer yer değişiyor. 1.20, 1.40 ve 1.60 derinliği olan bölümleri mevcut. Kepezli çocukların yüzme öğrenmesi için tasarlanan sosyal tesis, her yaşa ve kesime hitap ediyor. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 8463 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim