Bugün 15 Temmuz 2025 Salı
- IMKB
% - Altın
4307.059
%-0.23 - Dolar
40.219
%0.02 - Euro
46.6989
%-0.48
- 22:48 - Ege Bölgesi’nin ihracatı haziran ayında yüzde 7,3 arttı
- 22:39 - Domates yüklü kamyon şarampole devrildi: 1 ölü
- 20:59 - Şehitler anısına pedallar döndü
- 20:24 - "Beni bugün askere alsalar giderim"
- 19:56 - ‘Türk Milleti’ne çadır tiyatrosu izlettiler!’
- 19:00 - Yangın düğmeli evlere sıçradı
- 18:51 - Kolon kanseri vakalarında artış
- 13:36 - Şehitlikte duygusal anlar
- 11:47 - Şehitin anne babasına acı ziyaret
- 11:27 - Büyükbaş hayvanların tırnak bakımı ve tedavisi yapılıyor
- 09:50 - Konya'daki orman yangını Isparta sınırına dayandı
- 23:32 - Oykun Başar’ın oğlu Ege Başar vefat etti
- 23:10 - "Kardeşimi kimseye göstermedim, görülmeyecek haldeydi"
- 22:36 - Nem oranı yüzde 85'e çıktı, kent görünmez oldu
- 20:15 - ALKÜ'de 15 Temmuz etkinliklerle anıldı
Kahraman Köktürk





UID Genk faaliyetleri
04 Haziran 2020 Perşembe 18:15
Yurtdışında yaşayan mezun öğrencilerimizle irtibatımızı kesmiyoruz. Onlarla sağolsunlar güzel işlerde yapıyoruz. bu zamana kadar mesleğin getirdiği güzellikler o öğrenciler. Örneğin mesleğe başladığım ilk zamanda benim ilk öğrencim Fatma Nur Tok Viyana'da ve kendisi geçen gün Döşemealtı Yeniköy mahallesinde dezanfektan ve kanser hastası olan bir miniğin ilaç parasının ödenmesinde yardımcı oldu. Öğrencilerimin vefası beni mutlu ediyor.
Evren Cebeci kendisi önce öğrencim sora kardeşim oldu. Antalya'yı ve Antalyaspor'u çok sevdi. Özellikle altyapı için futbolcu gönderiyor. onun gönderdiği çocuklar arasında Lokman Erdoğan profesyonel oldu. bunun haricinde Antalyaspor da yine altyapıda oynayan Tarık diye bir oyuncusu vardı. Ardından Alanyaspor altyapısı için gönderdiği Enes Aksap var. bu arada Evren Cebeci Almanya Futbol Federasyonu altyapı antrenörleri arasında. Her sene belirli aralıklarla Türk çocuklarını antalyamızda misafir ediyor. O esnada kıyafet yardımlarında bulunuyor.
Gelelim Belçika'nın Genk UID sorumlusu Fikriye Ayrancı Keper ile olan görüşmemize. UID Türkiye Cumhuriyeti Devletinin belki de çok geç kaldığı ve oradaki yaşayan hemşerilerimizin örgütlü bir sivil toplum olması için yaptığı bir çalışma. Şu anda siyasi partilerde orada sivil toplum kuruluşları oluşturmaya çalışıyor. Bence Türkiye'nin kamusal yararına olan her çalışmada gurbette yaşayan hemşerilerimizle işbirliği içerisinde olmamız gerekiyor.
Genk şubesi refah yüzeyi yüksek görünen ama bana göre sınıfta kalan Belkiça da bir şehir. fikriye hanım da oradaki yaşayan vatandaşlarımızla beraber evlerde maske satarak önce sadece Türk kökenli olanlara değil başka ülkelerinde insanlarına maske dağıtmışlar. Sonra aynen Türkiye de olduğu gibi sosyal bir proje olan vefa destek grupları oluşturarak sokağa çıkamayan yaşlılara da yardım etmişler. Hatta hastanede görev yapan personellere bile maske yardımında bulunmuşlar. Bu çalımalarından dolayı teşekkür yazısı da almışlar. Önemli olan Avrupa'nın göbeğinde esas "insan" denilen duguyu vefalı türk vatandaşların yaşadığını anlatabilmek umarım Belçika ilerleyen zamanlarda oradaki gurbetçi hemşerilerimizin bu çalışmalarını unutmaz.
gelin şimdi taraflı tarafsız herkesin sevineceği olaya. Hadi bunu Fikriye hanımın kaleminden alıntı yapalım "Liege Valiliği, Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliğine mektup göndererek ülkeler arası dayanışma kapsamında koruyucu sağlık malzemesi yardım talebinde bulundu.Türkiye tarafından bu talebin olumlu karşılanmasının ardından Valiliğe 20 bin maske gönderildi.
*****
Ülkemle her daim gurur duyuyorum, itibarımız tavan yapmış durumda çok şükür onda bir sıkıntı yok. Lakin içinde yaşayageldiğimiz ülkenin bir maskeyi alamayacak, üretemeyecek kadar yetersiz olması, halkın kaderine bırakması bizleri oldukça üzmektedir. Belçika sende KORONA'dan sınıfta kaldın maalesef. " cümleler onun
Bizim o maskeleri gönderdiğimiz Liege ülkemize teşekkür etmiş. Basın da ve internet sayfalarında umarım bundan sonra lobi anlamında vefalı olurlar ve ülkemizin yanında olurlar.
Son söz inşa-Allah UID Genk ile Antalya köy okullarını kapsayan bir sosyal projeye de birlikte imza atarız
Bu yazı toplam 6047 defa okunmuştur.
VERGİ ÖDEMEDEN EV ALMAKRaziye Gök Aktaş
BAŞKANLARI KİMLER YAKAR?Gürsel Kaya
YORGUN TÜRK, YORGUN TÜRKİYEEşref Ural
BİREY OLMAK YA DA OLAMAMAKGazanfer ERYÜKSEL
Bitmeyen sorun…Ömer Yetgin
YERALTINDAN FUTBOLKahraman Köktürk
Güvensizlik Çağında EkonomiMustafa Yıldıran
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim