Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.068
    %0.75
  • Dolar
    32.3623
    %0.09
  • Euro
    34.9104
    %-0.49

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Ülkemize hayırlı olsun

25 Haziran 2018 Pazartesi 03:41
Uzun süredir beklediğimiz seçim nihayet geldi çattı. Ülkemiz ve milletimiz için yeni bir dönem başlıyor. Cumhurbaşkanlığı sisteminin gelmesiyle, eski alışık olduğumuz Türkiye’yi bir daha görmeyeceğiz. Bu sistemle başbakanlık tarihe karışıyor. Bildiğimiz bazı bakanlıklar yeni sistemde artık yok. Cumhurbaşkanlığı sistemi, birçok yetkinin tek elde toplandığı bir sistem ama birçoğumuz bu sistem hakkında hala net bilgi sahibi değil. Biz sadece her şeyin tek elde toplandığını, milletvekili sayısının arttığını biliyoruz, o kadar!  Bu sistemin ülkeye nasıl bir katkı sunacağını gelecekte göreceğiz.   Umarım ülkemiz için iyi ve hayırlısı neyse o olur.  Bu ülke her şeyin en iyisini en güzelini hak ediyor.  Gerçekten dört tarafı denizlerle çevrili, dünyanın kıskandığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu ülkenin kıymetini ve kadrini bilmeliyiz. 
 
Umarım bu seçim sonucu, kutuplaşmaları ve ayrışmaları artık ortadan kaldırır. Kardeşi kardeşe düşman eden siyaseti tarihe gömer. Umarım şehitlerimizin gelmediği, anaların ağlamadığı, her farklı siyasi görüşten insanların kucaklaştığı bir toplum oluruz. Bu seçime kadar bir çok seçim deneyimi yaşadık.  Şu geçen seçim süreçlerini bir hatırlayın! Toplum olarak çok yorulduk, yaşananlardan çok bunaldık değil mi? 
Oysa gülmek, eski özlediğimiz güzel günleri yaşamak bizim en büyük hakkımız. Sağcısı solcusu, Alevi’si ve Sünni’siyle kucaklaşmak, kardeş olmak, bir olmak bize yakışan en güzel giysi. Umarız bu seçim sonucu, bu giysiyi ülkemize hediye eder.  24 Haziran seçimlerine kadar siyaset oldukça hareketli geçti. Özellikle Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı, toplumun büyük bir kesimini beklentiye soktu. Miting meydanlarındaki kalabalıklar, siyasi atışmalar, artık geride kaldı.   
 
Seçim, Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da hareketli geçti. Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar oy kullanmaya gitti. Oy kullanma oranı geçtiğimiz yılın da üzerinde. Yani bu seçimde herkes bir şekilde bu işe duyarlılık gösterdi, geleceği hakkında söz sahibi olmak istedi. Bu da bizim açımızdan olumlu ve güzel bir durum. 
Oy kullanma sırasında bu yıl sandık başındaki görevliler de çok dikkatliydi. Çift oy kullanımına karşı çok duyarlıydılar. Gerek sandık müşahitleri, gerek sandık görevlileri, bu seçimde vatandaşlık görevlerini sonuna kadar yerine getirdi. Zaman zaman sandık müşahidi olan avukatlara zorluk çıkarılsa da, bir şekilde durum uzlaşma ile son buldu. Genel anlamda katılım oranı yüksek, mümkün olabildiğince az sorun yaşanan bölgelerden biriydi Antalya. Bu da bizim açımızdan sevindirici bir durum. 
 
Türkiye genelinde durum farklı olsa da, iyisiyle kötüsüyle bir seçim daha geride kaldı. Bu seçimde bence kimin kazandığından çok ülkenin ne kazandığı önemli. Bu seçimden sonra özgürlükler ve kazanımlarımız artsın. Kavga ve çatışma ortamı son bulsun. Kazanan ülkemiz, kazanan milletimiz olsun.  Seçim sonuçları ülkemize hayırlı uğurlu olsun. 
Bu yazı toplam 1604 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim