Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Umudunuzu kaybetmeyin”
27 Eylül 2019 Cuma 08:32

“Umudunuzu kaybetmeyin”

Türkiye’nin temel sorunlarına dikkat çeken CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “Tüm olumsuzluklara rağmen yolun sonunda umut var. Umudunuzu kaybetmeyin. Hedefimiz güneşe varmak değil, güneş olmak“ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, partisinin Antalya İl Başkanlığı’nda düzenlenen Antalya Kadın Örgütleri toplantısına katıldı. Partili kadınlara seslenen Köse’ye, Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, İl Başkanı Ahmet Kumbul ve Antalya Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci eşlik etti. Köse, Türkiye’nin sorunlarını demokrasi, ekonomi, dış politika, eğitim, toplumsal barış ve kadın cinayetleri olarak sıraladı.

 

“ANTALYA UMUTLARIMI ARTIRDI”

Antalya’nın enerjisinin bütün Türkiye’ye yansımasının çok kıymetli olduğunu söyleyen Köse, daha önce Antalya’ya geldiğinde umutlarının kaybolduğunu ama bu gelişinde hem Antalya hem de Türkiye adına umutlarının arttığını kaydetti.

sam_9897.jpg

“DEMOKRASİYİ TESİS ETMEK İSTİYORUZ”

Türkiye’nin temel sorunlarını konuşmak istediğini söyleyen Köse, demokrasi, ekonomi, dış politika, eğitim, toplumsal barış ve kadın cinayetlerinin temel sorunlar olduğunu ifade etti. “Türkiye’de demokrasi sorunu var” diyen Köse, “Hepimizin yaşadığı ve hissettiği demokrasi sorunu var. Hak, hukuk ve adaletin olmadığı bir ülkede biz demokrasiyi arıyoruz. Demokrasiyi bir şekilde tesis etmek amacıyla bütün Türkiye’de 81 ili kapsayan çalışma planlıyoruz. Bu çalışmanın ilk ayağını yaptık. İkinci ayağını Karadeniz’den başlatacağız. Bu çalışmanın adı ‘Umut her yerde, demokrasi ve özgürlük çalışması yolculuğu’ diye başlayacağız. Çünkü, biliyoruz ki demokrasi, özgürlük ve adalet adına bu ülkede ciddi bir sorun var. Bu sorunu birbirimizden güç alarak ülkemizi aydınlığa çıkarmak zorundayız. Türkiye iyi yönetilmiyor. Savrulan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Bunu hepimiz hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ÜRETEBİLİR TÜRKİYE İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ”

Ekonomi sorununa dikkat çeken Köse, “Özellikle kadınların hayatlarına dokunan bir ekonomi sorunu var. Bugün mutfaklarda tencereler kaynamıyorsa, bugün her evde bir işsiz genç varsa ekonominin bir değil en az üç defa düşünmemiz gereken bir sorun olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Üreten, büyüyen, hakça bölüşen bir Türkiye’yi tesis etmek için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor. Samanı bile ithal ediyoruz. Bugün güzelim ovalar bomboş. Kazancımızı hakça bölüşemiyoruz. Üretebilir Türkiye’yi tesis etmek için var gücümüzle çalışmak zorundayız” açıklamasında bulundu.

 

“NEYİN SAVAŞINI VERİYORUZ?”

Dış politikada istikrar ve itibarın olmadığını dile getiren Köse, “Komşularımızla bile sorun yaşar hale geldik. Bizim Suriye savaşıyla ne gibi bir sorunumuz vardı. Biz vatan savunması için mi oradayız? Bugün evlatlarımızı kaybediyoruz, her gün şehit haberleriyle uyanıyoruz. Biz neyin savaşını veriyoruz? Bunu çok iyi düşünmek zorundayız” diye konuştu.

sam_9907.jpg

“KONUŞAMAYAN SESSİZ BİR ÇIĞLIK GÖRÜYORUM”

Eğitim sorununa dikkat çeken Köse, şunları söyledi:

“İş garantili, parasız nitelikli bir eğitim diye bir şey kalmadı.  Hepimizin evinde gençler var. Üç üniversite bitirmiş gençlerimiz var. Peki bu gençler ne yapıyor? Sokakta domates satıyor. Kendilerine uygun olmayan, kendi eğitimlerine uygun olmayan işlerde çalışıyorlar. Çünkü, ekmeğe ihtiyacı var. İşsizliğin bu kadar tavan yaptığı bir ülke ben düşünemiyorum. Konuşamayan sessiz bir çığlığın olduğunu görüyorum.”

 

“BİRBİRİMİZLE NİYE KAVGA EDİYORUZ?”

“Diğer bir sorunumuz toplumsal barış” diyen Köse, “Biz niye birbirimizle kavga ediyoruz? Neden kardeşçe yaşayamıyoruz? Bizi bölüp parçaladılar. Yüzyıllarca beraber barış içinde yaşamadık mı? Bugün barış kelimesinin bile suç olduğu bir ülkede hayatta kalma ve birlikte yaşam mücadelesi veriyoruz. Hepimizin düşünmesi gerekiyor” dedi.

 

“KADINA VE ÇOCUĞA TACİZ HAD SAFHADA”

Kadın cinayetlerinin son dönemlerde arttığına dikkat çeken Köse, “2011 yılında İstanbul Sözleşmesi’ni imzalayan ilk ülke olmamıza rağmen bugün o sözleşme tartışmaya açıldı. Kadına ve çocuğa taciz had safhada. Eğer mevcut caydırıcı yasalar uygulanmazsa olayların önü açılır. Emine Bulut sokak ortasında öldürüldü. Hiç kimse müdahale etmedi. 11 yaşında kız çocuğu var. O çocuğun psikolojisini düşünün. Bu çocuklar nasıl toplumsal hayata karışacak? Biz artık Emine Bulut’lar ‘ölmek istemiyorum’ diye bağırmasın istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“YOLUN SONUNDA UMUT VAR”

Son olarak “İhtiyacımız hak temelli bir demokrasi ve sosyal devletin uygulanabilir olması” diyen Köse, “İhtiyacımız üretimin sürdürülebilir anlayışla artırılması. Tüm bunları sağlayacak kamu politikalarının ülke ihtiyaçlarını gözeten bir anlayışla oluşturulması. Tüm olumsuzluklara rağmen yolun sonunda umut var. Umudunuzu kaybetmeyin. Hedefimiz güneşe varmak değil, güneş olmak“ dedi.

sam_9902.jpg

“YARIN GENEL SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ”

Yerel seçimlerde başarılı sonuçlar aldıklarının altını çizen CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ise, “Yerel seçimlerde hem Antalya’da hem de Türkiye’de başarılı sonuçlar aldık. Biz kongreyi kazandığımızda seçimleri hedef koyarak başlamıştık. Arkasından yaptığımız yoğun çalışma seçimlerde başarıyı getirdi. Bizim için seçim bitti ama hiçbir şey bitmedi. Önemli olan yerel seçimleri kazanmak ama yerelde yaptığımız hizmetlerle de genel seçimleri kazanmak. Onun için önümüzdeki hedef genel seçimler. Yarın genel seçim olacakmış gibi çalışmaya devam ediyoruz. Antalya milletvekillerimiz bütün ilçelerimizi dolaşıyorlar. Yine yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Cumartesi günü bölgemizdeki 5 ilin katılımıyla bir bölge toplantısı yapacağız. Yerel seçimlerdeki çalışma metotlarımızı paylaşacağız ve eksikliklerimiz varsa masaya yatıracağız. Bizim önümüzdeki tek hedef laik, demokratik cumhuriyeti ve özgürlükçü parlamenter sistemi bu ülkede tekrar tesis etmek. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1716 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim