Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uyanıklara karşı ilginç çözüm
03 Ekim 2017 Salı 07:30

Uyanıklara karşı ilginç çözüm

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisinde geçerli olan ücretsiz toplu taşımadan yararlanarak kampüs dışında da ücretsiz yolculuk yapmak isteyen uyanıklara karşı ilginç bir çözüm bulundu.

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisinde geçerli olan ücretsiz toplu taşımadan yararlanarak kampüs dışında da ücretsiz yolculuk yapmak isteyen uyanıklara karşı ilginç bir çözüm bulundu. Kampüs çıkışındaki son durağa kadar ücretsiz taşınan yolcular otobüsten indirilerek kart çektirip tekrar bindiriliyor.

 

Varsak’tan Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisine, kampüsten de Varsak’a sefer yapan VF01 hatlı toplu taşıma otobüsü, kampüs içerisinde ücretsiz taşıma gerçekleştiriyor. Kampüs içindeki duraklardan binen yolcular hem kampüs içindeki son durağa hem de çıkıştaki son durağa kadar ücret ödemiyor. Daha önceden kampüs içerisinden otobüse binen yolcular, kampüs dışında da yolculuğa devam edeceklerse kart çektiriyor, kampüs dışında yolculuğa devam etmeyeceklerse kart çektirmeden çıkıştaki son durakta iniyordu. Ancak bu sistem suiistimal edilmeye başlandı ve bazı kişiler ücret ödemeden kampüs dışında da yolculuk etmeye çalıştı.

YOLCULAR İNDİRİLEREK TEKRAR BİNDİRİLİYOR

Bu soruna çözüm bulmak isteyen Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma görevlileri, kaçak binişleri önleyebilmek için uyanıklara karşı ilginç bir yöntem geliştirdi. Yeni uygulamada kampüs içerisindeki duraklarda validatörler kapatılarak yolcular hiç kart çektirmeden otobüslere alınıyor. Kampüs çıkışındaki son durakta ise validatörler açılarak yolcuların hepsi indiriliyor. Otobüsle yolculuğa devam etmek istemeyenler yaya olarak devam ederken, yolculuğa devam etmek isteyenler bu kez kart çektirerek tekrar otobüse bindiriliyor.

ŞAŞKINLIK YARATIYOR

Yeni uygulamaya konulan bu yöntem yolcuları oldukça şaşırtıyor. Kampüs içerisinde binecekleri durakta kartlarını çıkaran yolcular, şoförün uyarısıyla şaşkınlık içerisinde kartlarını geri koyarken, son durakta ‘Herkes insin’ uyarısıyla bir kez daha şaşkınlık yaşıyor. Bazı yolcular niye indirildiklerini sonradan anlarken, uygulama yeni olduğu için otobüs şoförleri sürekli olarak uyarı yapmak zorunda kalıyor. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 7690 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim