Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2429.254
    %-0.19
  • Dolar
    32.552
    %0.19
  • Euro
    34.8813
    %0.59
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Karaloğlu; “Antalya, 365 gün canlı olmalı”
17 Nisan 2019 Çarşamba 17:58

Vali Karaloğlu; “Antalya, 365 gün canlı olmalı”

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu; “Bütün kamu kurum ve kuruluşları organizasyon yapacaklara yardımda bulunsun. İş birliği içerisinde elinizden geleni yapın. Bu şehrin 365 gün canlı olması gerekiyor” dedi.

2019 yılı ikinci İl Koordinasyon Kurulu toplantısı; Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında ilçelerin kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşlarından yetkililerin katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapıldı.

100_2117.jpg

“2019 YILI İLK ÇEYREĞİNDE HARCAMA ORANININ YÜZDE 44”

Toplantıda konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 2019 yılı ilk çeyreğine bakıldığında harcama oranının yüzde 44 civarında olduğunu, bunun ilk üç ay için önemli bir orana tekabül ettiğini belirterek; “Devam eden projelere baktığımız zaman ulaştırma birinci sırada eğitim ve sağlıkta yatırımlar devam ediyor. Nisan ayındayız ihalesi yapılan ve proje aşamasında olan işlerimiz var. İnşaat sezonunu daha kaliteli geçirebilmemiz için kurum ve kuruluşlarımızın ihalelerini hızlıca tamamlamalarını istiyoruz. Özellikle Antalya bir turizm şehri olduğu için yaz aylarında turizmin yoğun olduğu bölgelerde inşaat yasağı koyuyoruz. Onun için kamu kurum ve kuruluşlarımız bunu dikkate alarak ihalelerine bir an öce başlayıp işlerini yürütmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

“2018’DE TURİZM REKORU KIRILDI”

“Bu hafta turizm haftası, özellikle turizmin şehre inmesi noktasında yapmamız gerekenler için çalışmalar yapıyoruz. Biz artık turizmi deniz, kum ve güneşin dışına çıkarıp alternatif turizme de başlamak istiyoruz. Tarihimizi, kültürümüzü, doğamızı, gastronomimizi biraz daha farkındalığımızı artırıp turizmde daha fazla yer almayı arzu ediyoruz” diye konuşan Karaloğlu, önceki sene turizm de bütün yılların rekorunun kırıldığını, bu yıl da yeni rekorları kırmayı hedeflediklerini aktardı.

“MAYIS-EYLÜL ARASINDA TURİST SAYISI EN ÜST NOKTADA”

Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, turizm üzerinde sunum yaptı. Acar'ın sunumunda Antalya turizminin Mayıs-Eylül arasındaki turist sayısının en üst noktaya çıkması, sonbahar ve kış aylarında Ekim-Nisan arasında dibe inmesine dikkat çeken ve Antalya’da turizmin 12 aya yayılması için alternatif turizme daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyleyen Karaloğlu, “Bu grafik çok önemli ve Antalya'nın hem başarısı hem de başarısızlığı var. Mayısta başlayıp eylülde biten bir turizm sezonumuz var. Asıl hedefimiz bu eğrinin iki ucunu da yukarıya kaldırmak olmalı. 13-16 milyon turist gelmiş, evet başarılıyız ama bunu sezona yaymalıyız. Sezona yaymak için de spor, kongre, sağlık, macera, doğa, eğitim gibi alternatif turizm alanlarına yoğunlaşmamız lazım. Yoksa deniz- kum- güneş 4 aya sıkıştırır, çan eğrisi gibi yükselir ve düşer. Bunu iki yana kaldırmanın yolu bu şehirde yaşayan herkesin hedefinde olmalı" diye konuştu.

“TÜRKİYE’DEKİ 39 GOLF SAHASININ 26’SI ANTALYA’DA”

Türkiye’de 39 golf sahasının olduğunu bunun 26’sının Antalya’da bulunduğunu belirten Karaloğlu; “Kış aylarında golf turizminin gelişmesi için çalışmaların yapılması gerekiyor. Antalya iklimi ve hava şartları açısından golf turizminde dünyadaki en uygun yer. Antalya’nın daha fazla golf sahalarına ihtiyacı var. Başka ülkelerde golf sporuna çok fazla harcama yapılıyor. Bizde çok ucuz olmasına rağmen yatak ortalaması az bunun da arttırılması gerekiyor” dedi.

“ŞEHRİN 365 GÜN CANLI OLMASI GEREKİYOR”

İki yıldır yapılan Tur of Antalya bisiklet yarışları ile dünyadan çok sayıda turistin Antalya’ya geldiğine dikkat çeken Karaloğlu yetkililere seslenerek; “Bu tip organizasyonlarda başkanısın işi diye göz ardı etmeyin. Bütün kamu kurum ve kuruluşları organizasyon yapacaklara yardımda bulunsun. İş birliği içerisinde elinizden geleni yapın. Bu şehrin 365 gün canlı olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“ÜLKEDEKİ YATAK KAPASİTESİNİN YÜZDE 42’Sİ ANTALYA’DA”

Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar sunumun devamında yaz sezonuna yönelik hazırlıklar ve yatırımlar hakkında bilgi verdi. Acar, "Bakanlık belgeli 500 bin, toplamda ise 600 binin üzerinde yatak var. Konaklama tesislerinde her bütçeye cevap verebilecek tesis mevcut. Nisan ayındaki artış yüzde 32, yıllık artış ise yüzde 28. Ülkenin yatak kapasitesinin yüzde 42’si Antalya’da bulunuyor. Bu turizmin nerede yapıldığının kanıtı oluyor. Yabancı ziyaretçilerin geceleme payı ise yüzde 66. İstanbul’dan daha fazla İstanbul yüzde 15’te kalıyor. Ülkemize son zamanlarda çok sayıda Çin ve Arap turist gelmeye başladı ve bu konuda konuşabilen kişiyi bulmakta zorlanıyoruz” diyerek yeni dilleri bilen rehberlerin yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti

100_2125.jpg

“ANTALYA DÜNYADA BİRİNCİ”

“Antalya, 210 mavi bayrak ödülü ile dünyada birinci. Turizm dalında çalışan 2 milyon 085 bin kişi var. Bu sadece kayıtlı olan kişiler, istihdam edilenlerin yüzde 62’si turizmde çalışıyor. İstihdam seferberliği ile turizme daha fazla sayının istihdam edileceğini düşünüyoruz. Ülkemize, şehrimize gelen turistlerin en ufak bir olumsuzluk yaşamaması için çok büyük gayret gösteriyoruz” diyen Acar, bu konuda taksicilere ve esnaflara eğitim verildiğinin altını çizdi.

“HEDEF 16 MİLYON TURİST”

2019’da Antalya hedefinin 16 milyon turist olduğunu belirten Acar, 2023 yılı hedeflerinin Antalya'da 25 milyon turist, 25 milyar dolar dış turizm geliri, Türkiye'de ise 70 milyon turist, 70 milyar dolar gelir olduğunu ifade etti. HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 3248 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim