Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.41
    %0.81
  • Dolar
    32.3762
    %0.18
  • Euro
    35.0131
    %-0.18
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Karaloğlu, Basın Bayramı'nı Kutladı
23 Temmuz 2019 Salı 14:43

Vali Karaloğlu, Basın Bayramı'nı Kutladı

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Münir Karaloğlu, 24 Temmuz'un Türk basın tarihinin önemli dönüm noktalarından biri; basına sansürün kaldırılışının 111. yıl dönümü olduğunu söyledi. Her yıl 24 Temmuz'un Türkiye'de "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlandığını kaydeden Vali Karaloğlu, "Dünden bugüne basın, toplumsal yaşamın en önemli unsurlarından biridir. Daima gelişen ve zenginleşen yapısıyla insanımızın temel ihtiyacı, milletimizin ortak sesidir. Dolayısıyla basın, ülke olarak gelişmemizin, kalkınmamızın, güçlenmemizin ve hedeflerimize ulaşmanın en önemli kurumlarından biridir. Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi, "… Milletimizin müşterek sesidir. Bir milleti irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir." Çünkü basın, ülkemizde olup biten her şeyi kamuoyumuzun gündemine taşıyarak toplumsal aydınlanmamıza ve demokrasimizin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Basının, Türk milletinin Milli Mücadele ve 15 Temmuz gibi olağanüstü dönemlerinde ortaya koyduğu milli duruş ve vazife aşkı ise, ayrıca takdire şayandır" dedi.

Türk basınının bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getireceğine inandığını kaydeden Vali Karaloğlu, yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu topraklarda olup biteni, doğru ve tarafsız bir şekilde gündeme taşıyarak, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına, güçlenmesine ve markalaşmasına katkı vermeye devam edecektir. Bu yolda emek veren tüm basın çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı hizmetlerde bulunarak ebediyete irtihal edenleri rahmetle anıyorum. Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için halen emek veren; başta Antalya'mızda görev yapan arkadaşlarımız olmak üzere, tüm basın çalışanlarının "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlar, tüm arkadaşlarımıza sağlık, başarı ve esenlikler dilerim."

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 681 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim