Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.507
    %0.81
  • Dolar
    32.3719
    %0.13
  • Euro
    35.0404
    %-0.10
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Karaloğlu'dan tatilcilere uyarı
20 Ağustos 2018 Pazartesi 16:38

Vali Karaloğlu'dan tatilcilere uyarı

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Manavgat ilçesindeki kontrol noktasında, Kurban Bayramı dolayısıyla araçlarıyla Antalya'ya tatile gelen vatandaşlara uyarılarda...

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Manavgat ilçesindeki kontrol noktasında, Kurban Bayramı dolayısıyla araçlarıyla Antalya'ya tatile gelen vatandaşlara uyarılarda bulundu, otomobillerdeki çocuklara "kırmızı düdük" kampanyası kapsamında çeşitli hediyeler verdi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Manavgat Kaymakam vekili ve Akseki Kaymakamı Muhammet Emin Nasır, İl Jandarma Komutan vekili Jandarma Albay Osman Küçük, İl Emniyet Müdür vekili Mehmet Murat Ulucan ve diğer yetkililerle birlikte Manavgat'ta bulunan D-695 karayolu Hacıobası mevkisindeki müşterek kontrol noktasını ziyaret etti. Kontrol noktasında görevlilerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu, Türkiye'nin çeşitli illerinden araçlarıyla Antalya'ya tatile gelen vatandaşların bayramını kutladı. Araçlardaki çocuklara oyuncak ve çeşitli hediyelerle birlikte "Kırmızı Düdük" kampanyası kapsamında, kimlik kartı, tişört, şapka ve düdük hediye eden Vali Karaloğlu, çocuklardan, babalarının direksiyon başında hata yapması durumunda verdiği düdüğü çalarak onları uyarmasını istedi.

Kontrol noktasında denetleme defterini de imzaladıktan sonra gazetecilere açıklamada yapan Vali Karaloğlu, Antalya'da bu bayramda da 5 yıldızlı otellerden apartlara kadar her yerin dolu olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu, "Yoğun bir hareket var Antalya'da. Bu yoğunluğun oluşturmuş olduğu bir trafik yoğunluğumuz da var. İçişleri Bakanlığımız bu sene özellikle bayramlarda, bayramın acıya dönüşmemesi, milletimizin hüzne gark olmaması için bu bayram özel tedbirler, özel önlemler aldı, özel kampanyalar başlattı" dedi.

Bugün itibariyle Türkiye genelinde 140 bin trafik polisinin görev başında olduğunu aktaran Vali Karaloğlu, Antalya'mızda da 100 trafik polisi ekibimiz, 50 jandarma ekibimiz şu anda yollarda, hem anayollarda hem de ilçeler arasındaki yollarda hem de jandarma bölgesindeki yollarda seyir halindeki sürücülerimize yardımcı oluyor. Onlara uyarıda bulunuyorlar, kontrollerini yapıyorlar" diye konuştu.

Karayollarında oluşan bayram yoğunluğu nedeniyle herhangi bir kazanın meydana gelmediğini söyleyen Vali Karaloğlu, şöyle dedi:

"Bugün Gazipaşa ilçemizde yayladan köye gelirken bayram yoğunluğuyla ilgisi olmayan bir trafik kazamız oldu. Maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunun dışında, bu bayram yoğunluğunun oluşturmuş olduğu trafik içerisinde ölümlü trafik kazamız şu ana kadar yok. İnşallah bu bayram süresince de olmaz diye temenni ediyorum."

İçişleri Bakanlığının başlattığı "Kırmızı Düdük" kampanyası hakkında da bilgi veren Vali Karaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kampanyanın amacı özellikle çocuklarımızı da işin bir parçası haline getirmek, çocuklarımızda trafik bilincini ve farkındalığını arttırmak ve araçta bir sempati oluşturarak aracı kullanana ebeveyninde bir hız aşımı varsa, telefonla konuşma veya mesajlaşma varsa veya yorgun araç kullanıyorsa arkadan çocuğa vermiş olduğumuz kırmızı düdükle babasını, ebeveynini uyardığı güzel bir kampanyamız var. Biz de çocuklarımıza kırmızı düdük, kimlik kartı ve şapkalarını dağıtmış olduk."

FOTOĞRAFLI

Vali Karaloğlu'dan tatilcilere uyarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1126 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim