Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2297.773
    %0.96
  • Dolar
    32.3261
    %0.23
  • Euro
    35.0684
    %-0.11
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Karaloğlu'ndan Finike ziyareti
22 Haziran 2017 Perşembe 11:33

Vali Karaloğlu'ndan Finike ziyareti

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Finike'de devam eden yatırımları inceledi ve Kadir Gecesi yemeğine katıldı.

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Finike'de devam eden yatırımları inceledi ve Kadir Gecesi yemeğine katıldı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Karayolları Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve beraberindekilerle Finike'de inşaatı devam eden yatırımları inceledi. Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü ve diğer protokol tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, programının ilk durağında Finike Kaymakamlığı'nı ziyaret etti.

Kaymakam Bahattin Arslanköylü, Vali Karaloğlu'na ilçede hizmete ilişkin çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Vali Karaloğlu daha sonra 2 ay sonra tamamlanması hedeflenen adliye binasını inceledi. Çalışmalar hakkında müteahhit firma yetkilisinden bilgi alan Karaloğlu, zemin ve bina izolasyonunun önemli olduğunu ve titiz davranılması gerektiğini hatırlattı. Hükümet Konağı inşaatını da gezen Karaloğlu, 2018 yılı ilk 3 ayında teslimi planlanan 125 yataklı hastane inşaatını da gezdi.

Erişkin, yeni doğan yoğun bakım, palyatif bakım ünitesi, 4 ameliyathanesi bulunan Finike Devlet Hastanesi'nin bölge için önemli sağlık hizmeti olduğunu belirten Vali Karaloğlu, İmam Hatip Lisesi, gençlik evi, Yalnız Mahallesi'nde yapımı devam eden Kapıçay Baraj şantiyesi ile limanda yapımına başlanan deniz manzaralı cami inşaatını inceledi.

Vali Karaloğlu ve beraberindekiler daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Finike Kaymakamlığı arkasındaki sahilde düzenlenen Kadir Gecesi yemeğine katıldı. Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve yaklaşık 6 bin kişi de yemekte yer aldı.

Yemek duasının ardından konuşan Vali Karaloğlu, vatandaşla birlikte iftar sofrasını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Ramazanı bir vesile kılarak her akşam iftar sofralarında farklı kesimlerle farklı vatandaşla buluşmaya çalıştıklarını belirten Karaloğlu, şunları söyledi:

"Hem ilçelerimizi geziyoruz. Hem iftar soflarını paylaşıyoruz. Hem de ilçelerimizde kamu eliyle yürütülen yatırımları çalışma arkadaşlarımızla gezip değerlendiriyoruz. Finike ziyaretimizde de devam eden hastane inşaatımız, adliyemiz, hükümet konağımız, barajımız, sulama tesislerimiz, imam hatip lisemiz, öğrenci yurdu, cami inşaatlarımızı gezdik ve sorunları yerinde inceledik. Bu ziyaretlerde şunu gördük. Finike ve batı Antalya'da, bugüne kadar görmediği bir kamu hizmeti yatırımı var. Bundan önceki cumhuriyet döneminde yapılmış bütün yatırımlara denk yatırımlarımız var. Bunlar tamamlandığında Finike ve batı Antalya geçmişinden çok daha iyi olacak."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Ramazan ayı dolayısıyla bir arada olmaktan huzur ve mutluluk duyduklarını aktarırken, ilçeye yapılan yatırımlardan bahsetti. İlçede devam eden toplam 172 milyon liralık yatırım olduğunu kaydeden Türel, "Finike'mize vermiş olduğumuz sözleri tutmanın huzuru içerisindeyiz. Birkaç yıl önce geldiğimde adliye ve hastane binası konuşuluyordu. Bu projeler hayal diyenler bir vicdan muhasebesi yaparlar mı? Biz sizin için çalışıyoruz. Belediye olarak yaptıklarımız ortada. Finike'de yaptığımız öğrenci yurdumuz 5 yıldızlı otel niteliğinde ve inşallah kısa süre sonra açılışını yapacağız. Sahilkent hal projemizi sezona yetiştirmek için çalışıyoruz. Finike'nin en büyük hayaliydi, gerçekleşiyor. Mezbaha projemizi hizmete açtık. Hem Finike hem Kumluca'ya hijyenik ve modern mezbaha olarak hizmet verecek. Yalnız Mahallesi'nde soğuk hava deposu yapıyoruz 3 bin ton kapasiteli. Finike'nin siluetini değiştirecek caminin inşaat çalışmaları başladı. Eroğlu Nuri Hazretleri ismiyle bu camiyi taçlandıracağız. Kadınlar Plajı seneye hizmet verecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

DHA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 408 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim