Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22

Yusuf Katrağ

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yusuf Katrağ

Vali Karaloğlu’nun gazetecilere bakış açısı

11 Eylül 2017 Pazartesi 07:00

Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun Antalyalı gazetecilerle tanışması çok da olumlu bir havada geçmedi.

Çünkü, sayın Vali’nin Antalya’ya geldikten sonra yaptığı gazetecilerle tanışma toplantısında sarf ettiği bazı sözler gazeteciler tarafından ayar verme olarak algılandı.

Ve o anda ister istemez bir önyargı gelişti.

Ancak aradan geçen zaman, önyargıda ne kadar hatalı olduğumuzu ortaya koyuyor.

Çoğu toplantısını takip ettiğim Vali Karaloğlu’nun biz gazetecilerin rahat çalışabilmesi için yanındakileri uyardığına birçok kez bizzat şahit oldum.

Ayrıca, yaptığı birçok incelemeye gazetecileri de götürdüğünü herkes biliyor.

Bundan önceki Valilerimizin inceleme gezilerine gazetecileri de dahil ettiğini pek fazla görmemiştik.

Vali Karaloğlu’nun sahadaki basın çalışanlarının işlerini kolaylaştıran bir uyarısına da geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen “Okul güvenliği” toplantısında şahit oldum.

Söz konusu toplantıda okulların güvenliğinin sağlanması için yapılması gerekenler, konunun muhatabı olan kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle masaya yatırılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in toplantı için Valilik binasına geldiği sırada Valilik Protokol Müdürü, Valilik basın biriminden bir görevliye ‘Basın sadece bir kare fotoğraf alıp çıkacak’ diyor.

Antalya’da görev yapan gazeteciler olarak biz oraya haber yapmak amacıyla gitmişiz ve fotoğrafın yanında bir de açıklama bekleriz doğal olarak.

Toplantı başlarken aynı Müdür, düşüncesini Vali Karaloğlu’na iletiyor ve 'Hayır, açıklamayı şimdi yapalım. Biz toplantı yaparken basın da işini yapsın' şeklinde bir cevap alıyor.

Sayın Vali’nin bizler için çok önemli olan bu cevabının ardından fotoğrafı çeken, açıklamayı alan bizler yaklaşık 5 dakikalık bir zamandan sonra salondan ayrılıyoruz.

Okulların güvenliği için yapılması gerekenlerin tartışılacağı, kararların alınacağı toplantının ise kaç saatte biteceği bilinmiyor.

Eğer sayın Vali, Protokol Müdürü’nün dediğini uygulayacak olsaydı, orada bulunan gazeteciler fotoğrafları çektikten sonra dışarı çıkacak ve kısa da olsa bir açıklama alabilmek için toplantı bitene kadar dışarıda beklemek zorunda kalacaktı.

Bazı gazeteciler haber yapabilmek adına beklerdi belki ama çoğu, haber için geldiği toplantıdan eli boş dönmenin verdiği üzüntüyle başka haberlerin peşinde koşmaya giderdi.

Çünkü, her gün zamanla yarış halinde haber peşinde koşan sahadaki gazeteciler için kaç saatte biteceği belli olmayan bir toplantının bitmesini beklemek işgenceden farksızdır.

Kendisini takip eden gazetecilerin rahat çalışabilmesi için birçok defa etrafındakileri uyaran Valimizin, tek başına bu olay bile gazetecilere bakış açısını anlatmaya yetmez mi?

Bu yazı toplam 990 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim