Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Münir Karaloğlu Gazipaşa'da
21 Haziran 2017 Çarşamba 11:38

Vali Münir Karaloğlu Gazipaşa'da

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Gazipaşa İlçesi'nde çeşitli gezi ve incelemelerde bulunarak, kaymakamlığın düzenlediği iftar programına katıldı.

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Gazipaşa İlçesi'nde çeşitli gezi ve incelemelerde bulunarak, kaymakamlığın düzenlediği iftar programına katıldı.

Vali Münir Karaloğlu dünkü Gazipaşa programı kapsamında Hükümet Konağı önünde Kaymakam Nurullah Kaya ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Kaymakamlık makamına çıkan Vali Karaloğlu, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Karaloğlu, Belediye Başkanı Adil Çelik'e, Selinus Sahili'ndeki imar planının son durumunu sordu. Başkan Çelik, "Mücadeleye devam ediyoruz. Orman Genel Müdürlüğü'nden 1 yıldır komisyon bekliyoruz. SİT olduğu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü olumlu görüş vermedi. Orası doğal SİT içine giriyor. Selinus Sahili'nde belediyemizin de bir yeri var. Anex Tour ile bir protokol imzaladık. Yüzde 50'si belediyeye yüzde 50'si de Anex Tour'a ait 800 odalı otel yapacağız" dedi.

Gazipaşa'da turizmin gelişmesi gerektiğine değinen Vali Münir Karaloğlu, Anex Tour'un ilçede otel yapacak olmasının çok güzel bir gelişme olduğunu belirterek, "Antalya'da bir takım engeller meydana gelirse Kaymakamımız Nurullah Kaya takip etsin ve bir an önce bitirelim. Burası muhteşem bir yer, havaalanı ve tarihi var. Turizmin gelişmemesi için bir engel yok" diye konuştu. Gazipaşa Fen Lisesi'nin henüz onayının gelmediğini öğrenen Vali Karaloğlu, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'a son durumu sordu. Müdür Arslan, "Kanaatimce tercih kılavuzunda açılacak olan liseler gösterilecek" dedi.

TARİHİ VE TURİSTİK YERLERE ZİYARET

Ardından Vali Karaloğlu, ikindi namazını kılmak için Merkez Cami'ne geçti. Yol üstündeki esnafla sohbet eden Vali Karaloğlu, bayram hareketliliğinin başlayıp başlamadığını sordu. Vali Karaloğlu, ikindi namazının ardından Gazipaşa'daki tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti. Vali Karaloğlu, Gazipaşa ziyareti sırasında ilk olarak yeni eğitim öğretim yılında hizmete girecek Fen Lisesi hizmet binasında incelemede bulundu. Daha sonra Beyrebucak Mahallesi'ndeki Yalan Dünya Mağarası'nı gezerek işletmecilerden bilgi alan Vali Karaloğlu, ardından Güney Mahallesi'ne geçti. Burada kendisini karşılayan vatandaşla sohbet eden Vali Karaloğlu, çocuklara da oyuncak hediye etti. Vali Karaloğlu son olarak Delik Deniz'e giderek yetkiliklerden bilgi aldı.

Vali Karaloğlu, akşam Cumhuriyet Meydanı'nda kaymakamlık tarafından şehit aileleri, gaziler ve vatandaşa yönelik düzenlediği iftar programına katıldı. Burada konuşan Vali Karaloğlu, birlik ve beraberlik mesajı vererek, Gazipaşa'ya yapılan fen lisesinin tamamlandığını ve ilk öğrencilerini önümüzdeki eğitim öğretim yılında tercih yapılacağını söyledi.

Karaloğlu, "Güzel bir ülkemiz var. Gazipaşa'dan Kaş'a kadar insanıyla, doğasıyla, tabiatıyla, kütürtüyle güzel bir ilimiz var, güzel insanımız var, bayrağına bağlı, milletini seven çalışkan bir milletimiz var. Bu toprakları bin yıldır vatan kılmak için Malazgirt zaferinden bu güne kadar şehitlerimiz oldu, bu topraklar kolay vatan kılınmadı. Hala şehit vermeye devam ediyoruz ama bu millete oyun oynanmaya devam ediliyor. Dün haçlılar bu milleti bu topraklardan sökmek için geldiler, derslerini alıp gittiler. İngiliz'i, Fransız'ı, Rus'u geldi onlar da dersini aldı gitti. Sonra Kurtuluş Savaşı'nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde İzmir'den denize döküldüler ama onların oyunu bitmedi. En son artık dışarıdan olmayınca 15 Temmuz'da içeriden buldukları hainlerle geldiler yine bu millet tişörtüyle, gömleğiyle, çıplak elinde bayrağıyla onlara dersini verdi. İstiklalini ve istikbalini vermedi. Onun için bu toprakları vatan kılan bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyorum" diye konuştu.

Vali Karaloğlu iftar programının ardından ilçeden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

DHA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 401 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim