Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2281.96
    %0.26
  • Dolar
    32.3217
    %0.25
  • Euro
    35.018
    %-0.28
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali, Zeytinköy sokaklarını faytonla gezdi
19 Ekim 2017 Perşembe 17:38

Vali, Zeytinköy sokaklarını faytonla gezdi

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu ile eşi Sevim Karaloğlu, adı uyuşturucu ile anılan "Zeytinköy" olarak bilinen Yeşildere Mahallesi sokaklarını faytonla...

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu ile eşi Sevim Karaloğlu, adı uyuşturucu ile anılan "Zeytinköy" olarak bilinen Yeşildere Mahallesi sokaklarını faytonla gezdi.

Vali Münir Karaloğlu, Muratpaşa ilçesindeki dezavantajlı mahallelerden Yeşildere'de incelemelerde bulundu. Eşi Sevim Karaloğlu'nun yanı sıra Alay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Başsavcı Ramazan Solmaz, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile eşleri Karaloğlu'na eşlik etti. Vali Karaloğlu ve beraberindekiler mahallenin girişinde davul zurna ile karşılandı. Çevik kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı mahallede Karaloğlu, geçimlerini çelenk yaparak sürdüren kadınları ziyaret etti. Burada çocukları seven Karaloğlu, kadınlarla sohbet etti.

'BURANIN SÜSÜ, GÜZELLİĞİSİNİZ'

Kadınların yanına oturan Vali Karaloğlu, bir süre çelenk yapmaya çalıştı. Ardından mahalleliye seslenen Karaloğlu, bölgenin Antalya'nın en merkezi yeri olduğunu söyledi. Zeytinköy'ün adının kötü şeylerle anılmasının herkesi rahatsız ettiğini dile getiren Karaloğlu, "Burayı Antalya'nın en prestijli bölgesi yapmak istiyoruz. Devletimiz bölgede çok ciddi altyapı çalışması yapıyor. Etrafta apartmanlar yükselmeye başladı. Bu apartmanlar sizin kültürünüzü yok edecek, ondan da endişem var. Burada yaşayan vatandaşlar, aman ha bu bölgeyi terk etmeyin. Apartmanlar yapılsa da bu bölgede yaşamaya devam edin. Siz buranın süsü, güzelliğisiniz. Siz olmasanız buranın güzelliği kalmaz" dedi.

'BİRİNCİ SINIF VATANDAŞLARIMIZ'

Bölgenin dönüşmeye devam edeceğini belirten Karaloğlu, dönüşürken buranın yerel kültürünün de muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi. Çocukların okul eğitiminin devam etmesini isteyen Karaloğlu, "Bölgenin tapu meselelerinin çoğunluğu çözüldü. Burada yaşayan vatandaşlarımız birinci sınıftır. Bunun aksine ne anayasamız izin verir, ne de bizim devlet etme anlayışımız" dedi.

ÇELENK FİYATLARI İÇİN PAZARLIK YAPTI

Konuşma sırasında kadınlar Karaloğlu'na, yaptığı çelenkleri uzun zamandır 1.5 liradan sattıklarını söyledi. Kadınlar çiçeklerin 3 liradan satılmasını istedi. Karaloğlu, bu çelenkleri yurt dışına satan aracı firmaların yöneticilerini de yanına çağırarak pazarlık yaptı. Şirket sahipleri bundan sonra çelenkleri 2 liradan satın alacaklarını kaydetti. Mahalleli, şirket yöneticilerinin bu kararını alkışla destekledi.

FAYTONLA SOKAKLARI GEZDİ

Konuşmasının ardından Vali Münir Karaloğlu ile eşi, faytona bindi. Diğer protokol üyeleri de faytonlarla valiyi takip etti. Faytonla gezinti sırasında vatandaşları selamlayan Karaloğlu, kendisini sinema oyuncusu gibi hissettiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Vali, Zeytinköy sokaklarını faytonla gezdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1152 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim