Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya10 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2246.816
    %0.11
  • Dolar
    32.3324
    %0.08
  • Euro
    35.1911
    %-0.04
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Valilik yasağına tepki
16 Haziran 2019 Pazar 16:24

Valilik yasağına tepki

Antalya Kadın Platformu, Antalya Valiliği’nin Antalya LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü ve devamı niteliğindeki tüm etkinlikleri yasaklamasına tepki gösterdi. Antalya Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Dilek Eldeniz, valiliğin yasağı kınamayı da

Antalya Kadın Platformu, Antalya Valiliği’nin Antalya LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü ve devamı niteliğindeki tüm etkinlikleri yasaklamasına tepki gösterdi. Antalya Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Dilek Eldeniz, valiliğin yasağı kınamayı da yasakladığını belirterek; Antalya Valiliği hukukluğa imza attı” dedi.

Antalya Valiliği 3’üncü Antalya LGBTİ+ Onur Haftası’nı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve Uygulanmasına Dair Yönetmelik gereğince karşıt görüşlü grupların karşı karşıya gelmemesi, tesis edilen huzur ortamı ve milli güvenlik ve kamu düzeni ile genel sağlığın ve genel ahlakın bozulmaması, olası şiddet ve terör olaylarının önüne geçilmesi, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasını gerekçe göstererek yasaklaması üzerine  Antalya Kadın Platformu bileşenleri, Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

“ETKİNLİĞİN BAŞLAMASINA YARIM SAAT KALA YASAKLANDI”

Antalya Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Dilek Eldeniz, Onur Haftası etkinliklerinin yasaklanmasını teşhir etmek ve karşısında olduklarını duyurmak için toplandıklarını belirterek Lgbt+’ ların var olduğunu ve olmaya da devam edeceklerini söyledi. Eldeniz; “Bu yıl, Antalya'da 3’üncü kez düzenlenmesi planlanan Onur Haftası etkinlikleri önceki gün etkinliğin başlamasına yarım saat kala yasaklandı, etkinliği düzenleyen Biz LGBT+ Derneği’nin bu yasağı kınayan herhangi bir etkinlik yapması da yasaklanarak hukuksuzluğa imza atıldı. Ohal düzeninde bile örneğine rastlanmayacak bu yasaklar silsilesi, erkek egemen ve homofobik devlet, LGBT+ nefretin en büyük göstergesidir. Daha geçtiğimiz ay Antalya’da Gökçe Saygın isimli trans kadın cinayetini adeta görmezden gelen valilik, bu yasağıyla homofobi ve transfobiye karşı mücadeleye de engel oldu” şeklinde konuştu.

“ONUR YÜRÜYÜŞÜ ANAYASAL BİR HAKTIR, ENGELLENMESİ HUKUKA AYKIRIDIR”

Devletin son yıllarda artan nefret, cinayet ve LGBT+ şiddetine müdahale etmesi gerektiği halde Antalya, İzmir, Mersin ve birçok ilde Onur Yürüyüşlerini yasaklayarak gerçekleştirilen suça ortak olduğunu söyleyen Eldeniz; “Yasağı kınamayı bile yasaklayarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na ve uluslararası sözleşmelere göre suç işleyen Antalya Valiliği bu kararını derhal geri çekmeli. Onur Yürüyüşü anayasal bir haktır, engellenmesi hukuka aykırıdır. Hiç kimsenin ifade özgürlüğümüze müdahale hakkı yok” ifadelerini kullandı.

“BİZ BURADAYIZ"

100_0813.jpg

“Bizler Antalya Kadın Platformu bileşenleri olarak, yıllardır omuz omuza eşitlik ve özgürlük mücadelesi verdiğimiz LGBTi+ arkadaşlarımızın sesi olmak için buradayız. O yüzden diyoruz ki; ‘Tüm yasakları yasaklayalım aşkım, biz buradayız’ Onur Haftası boyunca gökkuşağını bulunduğumuz tüm alanlara taşımaya, Lgbt+ görünürlüğünü artırmaya biz devam edeceğiz. Unutmayın her yerdeyiz. Adliyede avukat, hastanede doktor, okulda öğretmen, tramvayda yolcu, otelde işçi, mağazada tezgahtar. Gökkuşağının tüm renkleri BİZ’iz. Bir kere daha mor bayrağımızı gökkuşağının en parlak renkleriyle donatıyoruz ve dayanışmayı yükseltiyoruz” diyen Eldeniz konuşmasını tamamladı. AYSEL ÖNER’İN HABERİ

Bu haber toplam 5615 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim