Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.863
    %0.74
  • Dolar
    32.3631
    %0.10
  • Euro
    34.9444
    %-0.38
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Van Şehidi Onbaşı Kemal Zeren’in naaşı helallik almak için evine getirildi
23 Ekim 2017 Pazartesi 14:43

Van Şehidi Onbaşı Kemal Zeren’in naaşı helallik almak için evine getirildi

Van'ın Başkale ilçesinde bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olan Onbaşı Kemal Zeren'in naaşı son kez helallik alınması için evine...

Van'ın Başkale ilçesinde bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olan Onbaşı Kemal Zeren'in naaşı son kez helallik alınması için evine getirildi. Şehidin acılı babası , Mehmet Zeren, "Koşarak askere gitti. "bu vatanın banan ihtiyacı var ben gidiyorum" dedi " diye konuştu. Şehit Kemal Zeren'in kardeşini özel okula yazdırdığı ve taksitlerini ödediği öğrenildi. Öte yandan acılı anne Esma Zeren, oğlunun tabutu üzerine askeri üniformasını örttü.

Van'ın Başkale ilçesinde bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan Onbaşı Kemal Zeren'in naaşı bugün son kez helallik alınmak için Beykoz'daki baba ocağına getirildi. Şehidin sevenleri ve yakınları evin avlusunu doldururken, taziyeleri şehidin babası Mehmet Zeren ve annesi Esma Zeren kabul etti.

"Vatan sağ olsun"diyen Şehidin acılı babası Mehmet Zeren, "Nisan 19'unda teslim oldu. 2,5 aydır asker. Koşarak gitti bir tanemizi taksiye almadı. "ben gidiyorum hakkınızı helal edin" dedi. Alacağı parayı hesapladıysa haram zehir zıkkım olsun. "Bu vatanın banan ihtiyacı var ben gidiyorum" dedi. " Ne yapacağım burada" dedi. İşini bıraktı gitti. Koluna sarıldılar yüzüne sarıldılar. Gitme oğlum dediler " Ben buranın insanı değilim" demiş. Şehadetine gitmiş adam. Aldığı parayı falan bilmiyor. Kardeşini okutuyordu. Ben kardeşimi okutacağım özel okula vereceğim dedi. İki faturasını ödedi üçüncüyü ödeyemedi yavrum. Daha Telefon taksitini ödeyemeden gitti. Bu kadar kısa ömrümü olur. Ne diyeyim vatan sağ olsun. Dik duracağız" dedi.Öte yandan helallik alınması sırasında gözyaşları sel oldu. Anne Esma Zeren'i bir kadın komutan teselli etmeye çalıştı. Anne Zeren, oğlunun tabutuna sarılarak, şehidin askeri üniformasını örttü. Daha sonra şehidin naaşı törenin yapılacağı Pendik'teki 15 Temmuz Şehitler Camii'ne götürüldü.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 744 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim