Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vatan Partisi’nden annelere destek
17 Eylül 2019 Salı 17:17

Vatan Partisi’nden annelere destek

Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı, çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı için Diyarbakır HDP İl Binası önünde eylem yapan annelere imza kampanyasıyla destek verdi.

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan annelerin Diyarbakır HDP İl binası önündeki eylemi devam ediyor. Sayıları 35 aileyi bulan ve her geçen gün desteğin çığ gibi büyüdüğü annelere bir destek de Vatan Partisi’nden geldi. Dün Saat Kulesi yanındaki boş alanda biraraya gelen Vatan Partililer, basın açıklaması yapıp imza kampanyası başlatarak annelere destek verdi. “Anaların yanında HDP/PKK’nın karşısındayız” yazılı pankart açan Vatan Partililer adına açıklamayı Öncü Kadın Antalya İl Başkanı Jale Yatbaz yaptı.

sam_9690.jpg

“ANALAR BÖLÜNME YERİNE BİRLİĞİ HAYKIRIYOR”

Diyarbakır HDP İl binası önünde çocukları için eylem yapan annelere her taraftan destek yağdığına dikkat çeken Yatbaz, “Hepimiz izliyoruz. Emperyalizmin 4 ülkenin kürtlerini ülkelerinden koparıp ayrı devlet kurdurma hayalleri tersine dönüyor. 4 Batı Asya ülkesinin anaları bölünmek yerine kendi ülkelerinin birliği gerçeğini haykırıyor” dedi.

 

“ANALARIN YANINDAYIZ”

“Vatan Partisi Antalya Öncü kadınları olarak bir kıvılcım olup büyük ateşi yakan, içi yıllardır kaçırılmış çocukları için yanan anaların hislerine tercüman olan öncü Hacire anaya saygı sunuyoruz” diyen Yatbaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Emperyalizm tüm dünyada ve ülkemizde adım adım geriliyor. İçinde bulunduğu çaresizliği itiraf edemiyor, bölücülüğe kamyonlarca cephane sağlamaya çalışıyor. Bölücülüğü hukuki hale getirmek için oyalama çabalarına devam ediyor. Türkiye’de daha önce mücadele devletin kolluk kuvvetleriyle sürdürülürken, Hacire ananın yaktığı ateş, bu mücadeleye mağdur tarafın doğrudan devlet tarafında yer almasını getirdi. Kadınlar işin içine doğrudan girdi. Bölücülüğe karşı vatan cephesi işte şimdi tamamlandı, sağlamlaştı. Vatan Partisi Antalya Öncü Kadın olarak onların yanında olduğumuzu, desteklediğimizi ilan ediyoruz.  Emperyalist baskı, PKK’nın TBMM’deki uzantısı olan HDP’nin hukuki varlığı sona erdirilmedikçe sona ermeyecektir. Bunun bilincindeyiz. HDP/PKK kaybetmeye mahkumdur. Antalya Öncü kadınları olarak HDP’nin kapatılması çabalarını desteklediğimizi ilan ediyoruz.”

sam_9689.jpg

“ANALAR HDP’YE KEPENK KAPATTIRDI”

Yatbaz’dan sonra konuşan Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Rıza Türkmendağ ise, “HDP kapatılsın diyorduk, Diyarbakır’daki analar HDP’ye kepenk kapattırdı. Şimdi sırada hukuk, HDP’nin kapatılması var” diye konuştu.

sam_9695.jpg

“DEMOKRASİ DİYE BAĞIRANLAR ORTADA YOK”

Anaların mücadelesinin ülkedeki ikiyüzlülüğü ortaya çıkardığını ifade eden Türkmendağ, “Demokrasi diye bağıranlar ortalarda yok. Adalet diye yürüyenler yok. Onların demokrasisi Diyarbakır’daki Kürt analara işlemiyor. En büyük demokrasi anaların yanında olmak, onlara ses olmaktır” dedi.

sam_9702.jpg

“TÜRKİYE’DEKİ BÜTÜN UZANTILARINI YOK EDECEĞİZ”

“Amerika’nın kara gücünü Türk ordusuyla birlikte hendeklere gömdük” diyen Türkmendağ, “Şimdi Hacire analarla birlikte Türkiye’deki bütün uzantılarını yok edeceğiz. Diyarbakırlı anaları savunmak, HDP’nin karşısında, anaların yanında durmak vatanı savunmaktır” diye konuştu.

sam_9710.jpg

6 GÜN SÜRECEK

Konuşmaların ardından imza kampanyasının startı verildi. 6 gün sürecek kampanyada ülke genelinde toplanan imzaların Vatan Partisi Genel Merkezi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacağı bildirildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2826 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim