Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2417.905
    %-0.66
  • Dolar
    32.5562
    %0.23
  • Euro
    34.8064
    %0.41
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vatan Partisi’nden İmamoğlu’na tepki
31 Aralık 2018 Pazartesi 16:39

Vatan Partisi’nden İmamoğlu’na tepki

Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun “İstanbul Ankara’dan yönetilemez” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun “İstanbul Ankara’dan yönetilemez” şeklindeki sözleri nedeniyle basın açıklaması yaptı. Bugün Kazım Özalp Caddesi (Kapalı Yol) havuz başında biraraya gelen partililer İmamoğlu’na tepki gösterdi. “İstanbul Washington’dan yönetilemez” yazılı pankart açarak “Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal’in askerleriyiz, Kahrolsun Amerikan emperyalizmi” şeklinde slogan atan partililer adına konuşan Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Rıza Türkmendağ, İmamoğlu’nu PKK ile aynı dili konuşmakla suçladı.

 

“ANKARA’DAN YÖNETİLMEZSE NEREDEN YÖNETİLECEK?”

CHP İstanbul Büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu’nun talihsiz bir açıklamada bulunduğunu söyleyen Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Rıza Türkmendağ, “İmamoğlu açık konuşun. İstanbul, Ankara’dan yönetilmezse nereden yönetilecek? Ankara, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentidir” dedi. İmamoğlu’nu PKK’nın diliyle konuşmakla suçlayan Türkmendağ, “PKK, Türkiye Cumhuriyetini bölme projeleri kapsamında ‘Diyarbakır, Ankara’dan yönetilmesin’ diyor. PKK’nın dilini kullanarak mı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne adaysınız? Rum Patriği’ni ziyaret ederek seçim çalışmasını başlatıyorsunuz. Rum Patriği köhnemiş Bizans’ın temsilcisidir. Bizler Vatan Partisi olarak bu anlayışı kabul etmiyoruz” dedi.

sam_4671.jpg

CHP’NİN ANTALYA ADAYLARINA SESLENDİ

CHP’nin Antalya’daki belediye başkan adaylarına da sesleyen Türkmendağ, “Muhittin Böcek, Ümit Uysal, Mustafa Gül, Turgay Genç ve diğer CHP adayları ile belediye başkanları sizlerde İmamoğlu gibi mi düşünüyorsunuz? Antalya, Ankara’dan yönetilmez mi diyorsunuz. Bu fikirle mi Antalya halkından oy isteyeceksiniz. Lütfen kamuoyuna açıklayın. Bu söylemler Amerika’nın, İsrail’in projesidir. İsrail, Amerika projelerine karşı çıktıklarını CHP’nin adayları halka ilan etmek zorunda” dedi. CHP seçmenine de seslenen Türkmendağ, “İstanbul, Ankara’dan yönetilmez diyerek seçim çalışması yapanlara şimdi değilse ne zaman bayrak açacaksınız, ne zaman tepki göstereceksiniz?” diye sordu.

 

“2019 KARAR YILI OLACAK”

Türkiye’nin altın bir döneme girdiğini dile getiren Türkmendağ, “Geçtiğimiz sürece, başarılara bakıyoruz. 2014’ten bu yana önemli gelişmeler yaşadık. Vatan Partisi önderliğinde Silivri duvarlarını yıktık. 2015’te vatan savaşını başlattık, PKK’yı hendeklere gömdük. 2016’da 15 Temmuz kalkışmasını püskürttük. Amerika, Türkiye’de bir kez daha yenildi. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Fırat’ın Doğusuna yapılmakta olan operasyonlarla Türk Ordusu başarılara koşuyor. Geçtiğimiz süreçte Amerika yenilmiştir. Amerika’nın yenildiği koşullarda 2019’a giriyoruz. 2019, karar yılı olacak. 1919’da Türk milleti, Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyeti kurmak, İngilizleri ve işbirlikçilerini yurdumuzdan kovmak için karar vermişti. 100’ncü yılında yine Türk milleti Kemalist devrimi tekrar kurmak, Cumhuriyetin kazanımlarını yeniden kazanmak, komşularımızla barışıp bölgesel işbirliklerini kurmak için karar veriyor” ifadelerini kullandı. HABER: YUSUF KATRAĞ / AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 7712 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim