Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vatandaşlar ödeme bekliyor
31 Ocak 2018 Çarşamba 07:00

Vatandaşlar ödeme bekliyor

Kuzey Çevre Yolu’nun ikinci etap çalışmaları kapsamında kamulaştırma yapılan Topallı Mahallesi’ndeki hak sahibi vatandaşlar, 2 ay içerisinde ödeneceği söylenen kamulaştırma bedellerinin yaklaşık 6 aydır yatırılmadığını belirterek, Karayolları’ndan ödeme b

Kuzey Çevre Yolu’nun ikinci etap çalışmaları kapsamında kamulaştırma yapılan Topallı Mahallesi’ndeki hak sahibi vatandaşlar, 2 ay içerisinde ödeneceği söylenen kamulaştırma bedellerinin yaklaşık 6 aydır yatırılmadığını belirterek, Karayolları’ndan ödeme beklediklerini söyledi. 

 

Burdur karayolunun 28’nci kilometresindeki Korkuteli köprülü kavşağından başlayarak Isparta (Dereboğazı) yolunu 12’nci kilometrede kesip Alanya yolunun 23’ncü kilometresindeki köprülü kavşağa bağlanacak olan Kuzey Çevre Yolu’nun ikinci etabı için kamulaştırma çalışması yapılıyor. Kamulaştırma çalışmaları kapsamında yol güzergahında arazisi, evi veya serası bulunan vatandaşlara belirlenen bedeller bildirildi. Ağustos ayında yapılan toplantı sonrasında hak sahibi vatandaşlar Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü ile satın alma tutanağı imzaladı. Kamulaştırma bedellerinin 45-60 gün içerisinde yatırılacağının söylendiğini ifade eden Topallı Mahallesi’ndeki hak sahibi bazı vatandaşlar, tutanağı imzalamalarının üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen bedellerin yatırılmadığını belirterek, ödeme beklediklerini dile getirdi.  

İLK ETAP TAMAM, İKİNCİ ETAP KAMULAŞTIRMASI YAPILDI

Antalya’nın Kuzey’ini Doğu-Batı yönünde birbirine bağlayacak ve şehir içi trafiğini özellikle ağır tonajlı araçlar bakımından rahatlatacak olan Kuzey Çevre Yolu çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalar kapsamında Burdur karayolu ile Isparta karayolu arasındaki 19 kilometrelik ilk etap binder seviyesinde tamamlandı. Isparta yolu ile Alanya yolu arasında kalan 18 kilometrelik kısım için de kamulaştırma çalışması yapıldı. Yol inşaat ve emniyet sahası tesisi amacıyla gerçekleştirilen kamulaştırma işlemleri güzergah üzerinde bulunan Başköy, Kirişçiler, Çamlıca, Topallı, Yurtpınar, Dumanlar, Yeni Dumanlar, Murtuna, Kozağacı, Aşağıkocayatak, Şatırlı ve Abdurrahmanlar Mahallelerinde gerçekleştirildi.

TOPALLI’DA ÖDEME YAPILMADI

Diğer mahallelerde kamulaştırma bedellerinin ödendiğini ileri süren Topallı Mahallesi’ndeki hak sahibi bazı vatandaşlar, kendilerinin de ödeme beklediklerini dile getirdi. Mahalle’de kimseye ödeme yapılmadığını kaydeden vatandaşlar, diğer mahallelerde ödeme yapılmasına rağmen kendi mahalleleri için yaşanan gecikmenin sebebini merak ettiklerini ifade etti.  

“60 GÜN DENDİ, 6 AYDIR PARALAR YATIRILMADI”

Mahallelerindeki kamulaştırma bedellerinin 8 Ağustos 2017 tarihinde açıklandığını ve Karayolları yetkililerince yapılan toplantıda satın alma tutanağı imzalandıktan sonra 45-60 gün içerisinde kamulaştırma bedellerinin verilen hesaplara yatırılacağının söylendiğini kaydeden hak sahibi vatandaşlar, Ağustos ayında imza atmalarına rağmen yaklaşık 6 aydır paralarının yatırılmadığını söyledi.

“EVRAKLAR TAPU MÜDÜRLÜĞÜ’NDE” CEVABI

Öte yandan, sonradan tutanak imzalayan hak sahibi vatandaşlar da oldu. Aralık ayı başında başvuran vatandaşlara da Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından kamulaştırma bedellerinin Aralık ayı sonu veya Ocak ayı başında yatırılacağı söylendi. Şimdi ise, “Tescil ve terkin işlemi için Aksu Tapu Müdürlüğüne evraklar gönderilmiştir. Aksu Tapu Müdürlüğünce işlemler tamamlanarak tapu senedi İdaremize henüz gönderilmemiştir. Tescil ve terkin işleminin ilgili Tapu Müdürlüğü tarafından tamamlanıp tapu senedinin idaremize gönderilmesine müteakip ivedi olarak ödeneği Genel Müdürlüğümüzden istenilecektir. Satın alma işlemleri sırasında bildirilen hesap numarasına kamulaştırma bedeli yatırılmak üzere ilgili birimimize yönlendirilecektir” şeklinde cevap veriliyor.

“YIL SONUNDAKİ ÖDENEKTE TOPALLI ÇIKMADI”

Diğer taraftan, Aksu Tapu Müdürlüğü’nden evrakların geç geldiğine işaret eden Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’nden bir yetkili, yıl sonunda gelen ödenekler içerisinde Topallı Mahallesi’nin bulunmadığını belirterek, bir sonraki ödeneğin içerisinde Topallı’nın da yer alabileceğini söyledi. Ödeneğin ne zaman geleceğinin ise bilinmediğini ifade etti.

BAZI SORULARA CEVAP VERİLMEDİ

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü tarafından, söz konusu mahallede kamulaştırma ile ilgili anlaşma sözleşmelerinin hangi tarihte imzalanmaya başlandığına, şimdiye kadar kaç kişinin sözleşme imzaladığına, arazisi kamulaştırmaya girerek sözleşme imzalamayanın olup olmadığına, kaç kişiye kamulaştırma kapsamında ödeme yapıldığına, ödeme süresinin sözleşme imzalandıktan sonra ne kadar olduğuna, Genel Müdürlük’ten ne kadar ödenek istendiğine, ödenek gelmeyen ve ödeme yapılmayan başka mahalle olup olmadığına, 2. etap çalışmalarının ne zaman ve nereden başlayacağına ilişkin sorulara özel mülkiyete konu olduğu gerekçesiyle cevap verilmedi.

sam_4361.jpg

“2020 YILININ BAŞINDA TAMAMEN BİTECEK”

Öte yandan, 2015 yılında çalışmalarına başlanan 36 kilometrelik Kuzey Çevre Yolu’nun ilk etabını 2017 yılı Nisan ayında Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu ile birlikte yerinde inceleyen Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ilk etabın kavşaklar hariç olarak 2017 yılının sonunda, kavşaklarla beraber ise 2018 yılının sonunda halkın hizmetine sunulacağını bildirmişti. Yolun tamamlanan kısımlarının ulaşıma açılarak ilerleneceğine işaret eden Vali Karaloğlu, tamamının ise 2019 yılı sonu veya 2020 yılı başına kadar bitirilerek ulaşıma açılacağını ifade etmişti.

“MESAFEYİ 15 KİLOMETRE KISALTACAK, AYNI ZAMANDA ÇEVRECİ BİR PROJE”

Alanya yolu Gebiz bölgesinden Burdur yolu üzerindeki Korkuteli kavşağına bağlanacak yolun Antalya’yı Kuzey’den bağlayacak çok önemli bir arter olduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu, “Antalya sahil boyunca konuşlanmış bir şehir. Antalya’nın Batısından Doğusuna, Doğusundan Batısına şehir merkezinden geçmek zorunda olan ağır trafik bu yola aktarılacağı için hem trafikte geçen süre azalacak hem de 15 kilometrelik bir mesafe kısalması olacak. Şehir merkezi de yoğun trafikten kurtulduğu için egzoz emisyonu düşecek. Yani, hava kirliliği azalacağı için aynı zamanda çevreci bir proje” ifadelerini kullanmıştı. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_4367-001.jpg

Bu haber toplam 13970 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim