Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.897
    %0.79
  • Dolar
    32.3656
    %0.12
  • Euro
    34.97
    %-0.19
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vatandaşların mağduriyeti giderilsin
11 Haziran 2019 Salı 16:33

Vatandaşların mağduriyeti giderilsin

Kepez Belediyesi Haziran ayı olağanüstü meclis toplantısında geçmiş yıllarda 140 vatandaşın belediyeye arsa karşılığında yatırmış oldukları paraların iade edilmesi konusu görüşüldü. Konu hakkında söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Eren Kurt;

Kepez Belediyesi Haziran ayı olağanüstü meclis toplantısında geçmiş yıllarda 140 vatandaşın belediyeye arsa karşılığında yatırmış oldukları paraların iade edilmesi konusu görüşüldü. Konu hakkında söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Eren Kurt; “140 vatandaşa belediye hisselerinden ödedikleri para miktarı düşürülerek yer verilmesi daha uygun olacak” dedi.

Kepez Belediyesi; Esentepe, Kazım Karabekir, Barış ve Çankaya Mahallesi'nde yaklaşık 2 yıldır devam eden kentsel yenileme çalışmalarının onaylanması için Haziran ayı olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı ve karar yeter sayısının toplanmasıyla Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında başlayan Kepez Belediyesi Haziran ayı olağanüstü meclis toplantısında 17 madde görüşülerek kabul edildi.

“2 AY ERKEN MÜJDE VERİLECEK”

Meclisin olağanüstü toplanmasının sebebini açıklayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü;” Esentepe, Kazım Karabekir, Barış, Çankaya ve Yavuz Selim Mahallelerinde yaklaşık 2 yıldır devam ettirdiğimiz bir kentsel yenilenmeye dair bir imar plan çalışması var. Bu imar plan çalışmasında 18 uygulamaları aşamasına geçildi. 18 uygulamaları yapılıyor. Yalnız kamuya ait olan günübirlik tesis alanının yeşil alana dönüştürülmesi gerekiyor.  2B den kaynaklı bir problem var, bunun ortadan kaldırılması gerekiyor. Bizim Haziran meclisimiz, Büyükşehir’in de Temmuz meclisi tatil olduğundan dolayı 2 aylık bir zaman kaybı söz konusuydu. Konuyu Büyükşehir Meclisi'nde yetiştirelim ve vatandaşlarımıza da 2 ay daha erken müjdeyi götürelim diye olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

100_0725.jpg

“2020’DE SORUN ÇÖZÜME KAVUŞMUŞ OLACAK”

Vatandaşlara yılbaşından önce müjdeyi vermek istediklerinde dolayı İnşaat ruhsatlarını verebilecek seviyede yılbaşından önce gelmek için Büyükşehir Meclisine kararı yetiştirdiklerini kaydeden Tütüncü; “2B den dolayı mülkiyetle ilgili bir sorun vardı.  Meclis toplanmışken aciliyetle görüşülmesi gereken konularda vardı.  Bunlar beklemesin ve zaman kazanalım diye kamuyu ilgilendiren konularla ilgili bir meclis toplantısı gerçekleştiriyoruz. İnşallah da 2019'un sonu 2020'nin de başı gibi 5 mahallemize ilgili imar sorunları çözüme kavuşturulmuş olacak.  Böylelikle vatandaşlar kendi arsaları üzerinde çok daha değerli konutları kendilerinin yapabilecekleri bir ortama kavuşmuş olacaklar. Yani biz bu 5 mahalledeki çalışma ile aslında vatandaşlarımıza çok daha değerli arsalar üretiyoruz. Arsaların sahibi vatandaşlarımız kentsel dönüşümü yapacak olan da onlar. Yaptığımız çalışma bunu hızlandırmaya dönük” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE HİSSELERİNDEN ÖDEDİKLERİ PARA MİKTARI DÜŞÜRÜLEREK YER VERİLSİN”

Gündemin 12 maddesinde Kepez ilçesi sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 140 vatandaşın 1987 ve 1999 yılları arasında makbuz mukabilinde yatırmış oldukları paraların ilgililere iade edilme konusu görüşüldü. Konu ile ilgili söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Eren Kurt; “140 vatandaşa belediye yerlerinden ödedikleri bedeller düşülerek bir tahsis yapılması söz konusu olursa daha iyi olur. Çünkü geçmiş dönem belediye başkanlarının ve belediye yetkililerinin yapmış olduğu uygulamalardan dolayı insanlar bir mağduriyet yaşadılar ve acılar çektiler. Bu mağduriyetlerinden dolayı sağlıkları sorunu yaşadılar ve bedel ödediler. En azından belediye hisselerinden ödedikleri para miktarı düşürülerek yer verilmesi daha uygun olacak” ifadelerini kullandı.

“ALINAN PARALAR HERHANGİ BİR MECLİS KARARINA DAYANDIRILMAMIŞ”

Konu ile ilgili açıklama yapan Tütüncü kararı ilk kez uygulamadıklarını Belediye Başkanı oldukları yıldan beri konunun çözüme kavuşması için çalıştıklarını belirterek; “Bu konuyu farklı gündem maddeleri çerçevesinde daha önce 5-6 kez konuştuk. 1994 ile 1999 yılları arasında belediyemiz vatandaşlardan paraları almış, karşılığında da yaşadıkları yerlerin arsasını vereceklerini belirtmişler. Ancak vatandaşlardan alınan paralar herhangi bir meclis kararına dayandırılmamış. Yani hukuki altlığı hazırlanmadan tahsil edilmiş paralar söz konusu. Ödenen bu paralarla ilgili herhangi bir bilgi ya da kayıt mevcut değil. Kimin hangi arsaya para yatırdığı belli değil, hiçbirisinin tespiti yok” şeklinde konuştu.

“7 YILDIR PROBLEMİ BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZDÜK”

Türk hukuk sistemi çerçevesinde devlete herhangi bir para yatırıldığı takdirde üzerinden 2 yıl geçtikten sonra devletin parayı iade edemeyeceğini bunun iadesinin ancak mahkeme kararı ile olacağını ekleyen Tütüncü; “Yıllar içerisinde hemşerilerimiz ödedikleri paraları tahsil edebilmek için mahkemelere başvurdu. Biz belediyeyi aldığımızda bu konuyu kucağımızda bulduk. Daha önce para yatıran vatandaşlarımızın problemini nasıl çözeriz diye çözüm aradık. Vatandaşlarımızın geçmişte ödediği paralarla bağlantı kurduk.  Devletin resmi endeksine göre hesaplamalar yapılarak bu hemşerilerimize ödedikleri paralar iade ediliyor. Konunun ekseriyetine yakını çözüldü. Çözülmeyen sınırlı sayıda hemşerimizin sorunu kaldı onlar da müracaat ettikçe soruları çözüyoruz. Son 7 yıldan beri bu uygulamayı yapıyoruz. Ve 7 yıldır da bu problemi büyük ölçüde çözdük” ifadelerini kullandı. AYSEL ÖNER’İN HABERİ

Bu haber toplam 5008 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim