Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Veteriner Hekim Kontrolünde Kesim 
11 Ağustos 2019 Pazar 14:53

Veteriner Hekim Kontrolünde Kesim 

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin belirlediği kesim noktalarında Antalyalılar kurbanlıklarını veteriner hekim kontrolünde, güvenli, hijyenik ve İslami...

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin belirlediği kesim noktalarında Antalyalılar kurbanlıklarını veteriner hekim kontrolünde, güvenli, hijyenik ve İslami kurallara uygun bir şekilde kestirerek poşetli bir şekilde teslim aldı. Ücretsiz kesim hizmeti bayramın 2. gününde de devam edecek.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı, Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba Pazarı ve Döşemealtı Kömürcüler mahallesinde kurduğu kurban kesim noktalarına vatandaşlar bayramın ilk günü yoğun ilgi gösterdi. Bayram namazının ardından kurban kesim noktalarına kurbanlıklarını getiren vatandaşlar şeker ve kolonya ile karşılandı. Kesimler ANET'in usta kasapları tarafından İslami usullere uygun şekilde gerçekleştirildi. Kesim ekiplerinin yanı sıra çok sayıda temizlik görevlisi ve belediye personeli de vatandaşlara hizmet etti. Büyükşehir veterinerleri de vatandaşların kurbanlıklarını sağlık açısından kontrol ederken, kesimler sıra numarasına göre yapıldı.

VATANDAŞA KOLAYLIK

Kesimler ANET'in kasapları tarafından hijyen koşullarında, kurbanlıkları eziyet edilmeden kısa sürede gerçekleştirerek vatandaşlara büyük kolaylık sağlanıyor. Kesim sırasını bekleyen vatandaşlara çay ikramında bulunuluyor. Kesilen kurbanlar vatandaşlara parçalanıp, poşetlenerek teslim edilirken, temizlik görevlileri de çevre sağlığına büyük önem veriyor. Oluşturulan atık toplama ekipleri kesim yerlerini aralıksız temizleyerek, deri ve iç organları konteynırlarda muhafaza ederek vektörel mücadelede bulunuyor.

VATANDAŞ MEMNUN

Büyükşehir'in sunduğu kesim hizmeti ile işlerinin kolaylaştığını söyleyen vatandaşlardan Ayhan Devran, "Kesim noktasında son derece temiz ve saygılı bir ortam var. Vatandaşlar sıra numarasını alarak, sırasını bekleyerek en iyi şartlarda kesimini gerçekleştiriyor. Burada kurbanlıklarımız temiz bir ortamda kesildikten sonra poşetli bir şekilde teslim alıyoruz. Bence bu çok önemli. Ayrıca belediyemiz burada bizler için çayımızı simidimizi unutmamış daha ne isteriz ki? Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve belediye çalışanlarına teşekkür ederiz" dedi.

BÜYÜKŞEHİR HERŞEYİ DÜŞÜNMÜŞ

Büyükşehir Belediyesi kesim noktalarında hizmette kusur edilmediğini dile getiren Embiya Akbaş ise "Gerçekten çayımızdan, simidimize uzman kasaplara kadar büyükşehir belediyemiz bu bayramda bizlere en güzel hizmeti ve hediyeyi sunuyor. Burada eskiden köylerimizde yaşadığımız bir bayram havası var. Burada yaşanan yoğunluk bile insana keyif veriyor" dedi.

KURBANLIKLARA ÖN MUAYENE

Hayvanların iç organ muayeneleri için kesim yerlerinde görev alan Büyükşehir Belediyesi Veteriner hekimleri de vatandaşlara yardımcı oldu. Soğuksu Mahallesi'nde kurban kesim noktasında kurbanlıkların kontrolünü gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Andaç Uzer Gülen, önceliğin sağlık ve hijyen olduğunu belirtti. Erken saatlerde ücretsiz kesim noktalarına gelen vatandaşların kurbanlıklarını uzman ekiplere emanet ettiğini belirten Gülen, "Son derece hijyenik şartlarda kesimler dini hassasiyetlere uygun bir şekilde profesyonelce gerçekleştiriliyor. Kurbanlıkları kesim işlemine geçmeden önce ön muayeneden geçiriyoruz. İç organ muayenelerini yaptıktan sonra sağlıklı bir şekilde tüketim gerçekleştirmeleri için de önerilerimizi sunuyoruz" dedi.

HAYVAN YAKALAMA TİMİ GÖREVDE

Kurban Bayramı'nda kaçan hayvanların zarar görmeden yakalanabilmesi ve kontrol altına alınabilmesi için "Hayvan Yakalama Timi', bayram süresince görev yapacak. Vatandaşların halka açık yerlerde, parklarda, yol kenarlarında, sağlıksız koşullarda hayvan satışı ve kesimi yapmalarını engellemek için zabıta ekipleri denetimlerine bayram süresince aralıksız devam ediyor. Vatandaşlar uyarı, şikayet ve kaçan kurbanlıkların yakalanması gibi taleplerini Alo Zabıta 153'a arayarak bildirebilecek.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1144 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim