Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2429.254
    %-0.19
  • Dolar
    32.552
    %0.19
  • Euro
    34.8813
    %0.59
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Virüs yatırımın yönünü değiştirdi”
24 Mart 2020 Salı 17:42

“Virüs yatırımın yönünü değiştirdi”

Koronavirüs’ten dolayı yatırımın yönünün değiştiğini kaydeden MEDU Yatırım Gayrimenkul Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Duran Celbiş, önceden şehir içi yatırım fırsatları aranırken şimdilerde kent dışı arazi yatırımlarının arandığını belirtti.

Koronavirüs’ten dolayı yatırımın yönünün değiştiğini kaydeden MEDU Yatırım Gayrimenkul Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Duran Celbiş, önceden şehir içi yatırım fırsatları aranırken şimdilerde kent dışı arazi yatırımlarının arandığını belirtti. Celbiş, “Alıcılar, kent dışına yöneldi. Bunun en büyük etkisi şehirdeki Koronavirüs korkusu oldu. Talep ve tercihlerin çoğu şehir dışı araziler” dedi.

 

MEDU Yatırım Gayrimenkul Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Duran Celbiş, Koronavirüs’ün emlak piyasasındaki etkisi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Emlak piyasasında online platformlarda arazi aramalarının arttığına dikkat çeken Celbiş, bunun Koronavirüs tehlikesinden ve ‘Evde kal’ çağrılarından kaynaklandığını belirtti. Virüsün Türkiye’de görülmesiyle birlikte emlak yatırımlarının arazi yatırımlarına döndüğünü kaydeden Celbiş, alıcıların kent dışına yöneldiğini ve ormanlık, dağlık, küçük ölçekli köylerin tercih edilmeye başlandığını bildirdi.

 

“ONLİNE PLATFORMLARDA ARAZİ ARAMALARI ARTTI”

Koronavirüs tehlikesinin yayılmasını önlemeye yönelik tedbirler kapsamında “Evde Kal Türkiye” çağrılarının büyük oranda karşılık bulduğuna dikkat çeken Celbiş, “Emlak piyasasında online platformlarda arazi aramalarının arttığını görebiliyoruz. Bunun sebebi, özellikle ülkemizde Koronavirüs vakalarının görülmesi ve devletimizin tedbir amaçlı yaptığı ‘Türkiye Evde Kal’ çağrıları” dedi.

602ee92e-50bc-4cf40b-509ce9dc71d6.jpg

“VİRÜS PANİĞİ YATIRIMIN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRDİ”

Önceden şehir içi yatırım fırsatları aranırken, şimdilerde kent dışı arazi yatırımları aramalarının dikkat çektiğini kaydeden Celbiş, “Alıcılar, kent dışına yöneldi. Bunun en büyük etkisi ise şehirdeki Koronavirüs korkusu oldu. Talep ve tercihlerin çoğu şehir dışı araziler. Buradan gözlemlediğimiz, korkular ani kararlar almamıza neden oluyor. Emlak yatırımları arazi yatırımlarına döndü. Tercihler ise ormanlık, dağlık, küçük ölçekli köyler oluyor. Taleplerin en başında buralar yer alıyor. Yatırımcının yeni trendi ve tercihi araziler oldu” diyerek, virüsün yarattığı paniğin yatırımın yönünü değiştirdiğini söyledi.

 

“KÖYLERİNE DÖNENLER OLDU”

Virüs tehlikesinden dolayı, köylerine dönen ve yerleşenlerin olduğunu da ifade eden Celbiş, “Sosyal medyadan takip ettiğimiz piyasa analizlerinde, köylerine dönenlerin hatta yerleşenlerin olduğunu gözlemleyebiliyoruz” diyerek vatandaşlara kendilerini ve çevresindekileri korumak için “Evde Kal” çağrısında bulundu. HABER: MUSTAFA YETGİN

Bu haber toplam 3569 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim