Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Web sitesi, sosyal medya ve dijital reklam tuzağına dikkat
18 Ekim 2017 Çarşamba 09:38

Web sitesi, sosyal medya ve dijital reklam tuzağına dikkat

Subbrand Marka ve Reklam Ajansı Başkanı Mustafa Solmaz, reklam verenlerin tuzağa düşmemesi için pazarlama ve marka konularında profesyonel ajanslardan hizmet...

Subbrand Marka ve Reklam Ajansı Başkanı Mustafa Solmaz, reklam verenlerin tuzağa düşmemesi için pazarlama ve marka konularında profesyonel ajanslardan hizmet almaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

İş Dünyası gerek gelirlerini arttırmak gerekse ürün ve hizmetlerini tanıtarak sürekliliklerini devam ettirmek adına birçok mecradan ve kanaldan tüketicilerine ulaşmaya çalışıyor. Tüketiciye giden yol hem zorlu hem de tuzaklarla dolu.

Subbrand Marka ve Reklam Ajansı Başkanı Mustafa Solmaz, reklam ve tanıtımda mecra, yani reklamın sergilediği yerin önemli fakat reklam içeriğinin çok daha önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu içerik sizin ürün/hizmetinizi sergileme, müşterinize mesaj verme ve kendinizi ifade etme yolunuzu gösterir. İşte tuzak olarak adlandırdığımız kısım tam da bu noktada oluşur. Reklam verenler süslü mecralara ya da onlara vaat edilenlere yönelerek reklamın içerik kalitesini ve müşteriye vereceği mesajı ikinci hatta üçüncü sıraya atıyor. Tuzak kuranların reklam verene vaat ettiği sayılar, rakamlar ve erişim oranları aslında sizin reklam içeriğiniz yani mesajınız başarılı ise işe yarar, aksi takdirde insanın algılama sınırları dışında mesaj yağmuruna tutulduğu bu çağda kalabalıklar hiç bir anlam ifade etmez. Önemli olan o kalabalık içinde insanların dikkatini çekecek reklam İçerikleri oluşturabilme yeteneğidir, sayılar değil" ifadeleri kullanıldı.

Solmaz, reklam verenler tarafından dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıraladı, "Birincisi reklam vereceğiniz kişilerin Pazarlama, Marka ve Satış deneyimi edinmiş olmalarına çok dikkat edin. Markadan anlamayan ya da hayatında hiç satış yapmamış kişilerden reklam içeriği oluşturmasını ya da Markanızı mecralarda temsil etmesini beklemeyin. İkincisi, Sizlere sunulan rakamlara karşılık bu rakamlar içinde nasıl ve hangi mesajla dikkat çekeceğinizi, içeriğinizin müşterinizin beklenti ve ihtiyaçlarına nasıl karşılık geleceğini sorgulayın. Üçüncü ve son olarak ister web sitesi ister sosyal medya isterse de farklı bir dijital platform da olsun tanıtım veya reklam içeriğinin tüm platformlardan önce geldiğini ve bundan daha önemli hiçbir konunun olmadığını unutmadan reklam içeriği ile ilgili çalışmalarda profesyonellerden destek alın" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 764 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim