Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.674
    %0.78
  • Dolar
    32.3542
    %0.17
  • Euro
    34.9463
    %0.13

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Yabancı futbolcu kuralı devam etsin

09 Kasım 2019 Cumartesi 00:32

Son günlerde özellikle Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ülkemizde uygulanan 14 yabancı kuralı ile ilgili sınırlama geleceğini beyan ediyor. özellikle yabancı futbolcu serbestliği tanındıktan sonra yurt dışına giden oyuncu sayısının ne kadar arttığını gören olmadan takımlarda Türk oyuncu oynasın demek yeterli olmaz.

Bende Türk futbolcusunun oynaması taraft arıyırım. Eğer oyuncu iyiyse zaten o yabancı kulübede kalır. örneğin Antalyaspor da Ufuk kadroda Fredy yedek. Demek ki hocada cesaretli olursa genç oyuncu oynuyor. 

Bu kural Anadolu takımlarının dört büyüklere karşı kora kor mücadele etmesini sağladı. Ülkemizde yetişen genç oyuncuların yurt dışına gitmesini sağladı. Öbür türlü oyuncu parladığı zaman dört büyüklerle sözleşme imzalayarak ülke sınırları içerisinde kalacaktır.

Yabancı oyuncu sınırlarından dolayı şimdi Antalyaspor da oynayan Tarık Çamdal’ın aldığı transfer ücreti unutulmamalıdır. Bence Galatasaray da Tarık haricinde Selçuk Yılmaz da asla Avrupa da alamayacağı sözleşmelere imza atmıştır Bakınız yabancı serbestliği sayesinde Nazım Sangare bizde oynuyor.

Yabancı futbolcu kısıtlaması geldiği zaman Nazım Sangare büyük ihtimalle dört büyüklere imza atacaktır. Sonrasında Antalyaspor da 30 maç oynuyorsa orada belki de 10 maç yapacaktır. Şimdi sürekli oynadığı bir takım ve yedek kalacağı takım futbolcu açısından hangisi doğrudur. Ayriyeten Antalyaspor sayesinde Türkiye Milli Takım formasını giymiştir. Öbür türlü yedek oyuncu olarak yeterli zamanı alamadığı için ne olacak.

Milli takım bir oyuncudan da olacaktır.  Şu anda Antalyaspor kötü gitmektededir. Ama bu Bülent Korkmaz’ın genç oyunculara şans verdiği gerçeğini değiştirmez. Bakın bu ara kötü performans sergilese de hocanın oynattığı Bahadır sonra geçen sene Doğukan bu sene Ufuk. bu çocukların hepsi yirmi yaşlarındadır.

Demek ki illaki yabancı oyuncu oynat diye bir kural da yok. Yeter ki oyuncuna güven.  Yıllar önce Oğuz Çetin altyapıdan oyuncu çıkmaması ile ilgili olarak bizde yedek oyuncu sıkıntısı var demişti. Yabancı kuralı olduğu için yıllarca Selçuk Şahin Fenerbahçe formasını giydi. Bu da neye sebep oldu. Alttan PAF takım oyuncusunun A takımda önce yedek olarak kadroya girmesine engel oldu. Oysa yedek oyuncu Selçuk kadar kaliteli olmasaydı Selçuk bir Anadolu takımında sürekli olarak forma giyerken PAF oyuncusu da belirli maçlarda süre almaya başlayacaktı.

Bu konuyu anlatan Fenerbahçe efsanesi Oğuz Çetin’dir.  Birde bu yabancı oyuncu sınırlaması konusunda kulüplere de kızılması gereken çok nokta var. Eğer bu kadar hatalı transferler yapmasalar ekonomiyi bu kadar bozmasalar şu krizler yaşanmazdı. Ben Bülent hocanın yerli oyuncu oynatma cesaretini takdir ediyorum.

Demek ki genç oyuncu oynatmak için cesur olacaksın. Burada tehlike çanlarının bizim için çaldığını görmediğimi sanmayın. Görüyorum. hocayı eleştireceğimiz konular olabilir. Ama yerli oyuncu oynatma konusunda hocayı takdir etmek gerek. Başka birisi olsa büyük ihtimalle benimde çok beğendiğim Fredy kadroda olurdu ve Ufuk sürekli yedek kalırdı. Ama şimdi Türk futbolu Ufuk’u kazanıyor. Bu arada kendimizde bir eleştiri ile kapatalım.Bahadır bu ara formsuz stoper tandemi umarım biran önce düzelir. 

Bu yazı toplam 1566 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim