Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.394
    %0.76
  • Dolar
    32.3814
    %0.17
  • Euro
    35.0286
    %-0.05

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Yangınlar ve yardımlaşmak…

02 Ağustos 2021 Pazartesi 02:20

  Önce Manavgat olmak üzere, cennet ülkemizin bir çok noktasında, yerleşim biriminde peş peşe çıkan orman yangınları hepimizin yüreğini yaktı.

            Şokunu ve üzüntüsünü üzerimizden atmaya çalışırken, farklı şehirlerimizde yeniden başlayan yangınlar gerçekten sözün bittiği anları yaşattı hepimize.

            Can kayıplarının yaşandığı, hayvanların telef olduğu, insanlarımızın çaresizce evlerini boşaltmak zorunda kaldığı, yılların birikimini dakikalar içerisinde yanıp kül olmasını çaresizce izlediği, yılların emeğiyle büyüyen ağaçların çıra gibi yanarak kül olduğu görüntüleri yüreğimiz yanarak ve endişeyle izliyoruz.

            Yardımlaşmak, ihtiyacı olana yardım elini uzatmak, sadece sevinçleri, mutlulukları değil, zorlukları da paylaşmak, darda olana nefes olabilmek  kadar güzel ne olabilir ki?

            Yardım yaparken, yardım yaptığımız kişiyi rencide etmeden bu yaklaşımı sergilemek çok daha anlamlı.

            İhtiyaç sahibi kişileri zor anlarda unutmayarak dost elimizi uzatmak ve nefes olabilmek gerçekten güzel duygular.

            Sevinçleri de, hüzünleri de, zor anları da paylaşarak anlamlı kılmak çok daha özge bir kavram.

            Bir anlamda yardımlaşmak, darda olanı gözetmek, yoksullara kol kanat germek ve bencilliği bir tarafa atarak sorunların çözümüne katkı koymak çok özge bir davranış biçimi.

            Manavgat yangını ve diğer şehirlerimizdeki yangınlarda zor durumdaki vatandaşlarımıza gıda ve giyecek yardımı için tam anlamıyla ülkemiz seferber oldu.

            Bu çok güzel bir duygu.

            Herkes gücü nispetinde yardımda bulunmak için adeta birbiriyle yarışıyor.

            İşte tam da bu noktada bu yardımlaşma duygularımızı suistimal etmek isteyen kişilere karşı hazırlıklı ve bilinçli olmakta fayda var.

            Yardım toplama adı altında yürütülen organizasyonların kontrol edilmesi ve yardımların tek elden yürütülmesi, dahası koordineli bir çalışmanın yürütülmesi gerekiyor.

            Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de yaptığı paylaşımda bu konuya dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

            Sözen; ‘’Manavgat’a yardım kampanyası’’ adı altındaki sayfalardan yayınladıkları hesap numaralarıyla yardımsever vatandaşlarımızın iyi niyetlerini suistimal ederek para toplayan İstanbul merkezli birden fazla sosyal medya sayfası bulunduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Manavgat Belediye’mizin veya başka bir kurumun açtığı herhangi bir nakdi yardım kampanyasının bulunmadığını belirtir, bu tür duyurulara kesinlikle itibar edilmemesini önemle rica ederim’’ şeklinde paylaşım yapmak mecburiyeti hissetti.

                        Zaman zaman dile getirdiğim gibi; yardımlaşma çok önemli  bir konu ve bu konunun olabildiğince koordineli, tek elden ve kurumsal niteliği taşıyan kurumlara olması gerekiyor.

            Hepimizin içi yanıyor ve zorda olan vatandaşlarımıza bir an önce yardımlarımızı göndermek istiyoruz. Ama art niyetli kişileri de unutmamak gerekiyor.

            Hassas ve yardımsever vatandaşlarımızın böylesine anlamlı ve insani yardımlaşma, kenetlenme  duygularını rencide eden, suistimal eden kişilere karşı da gerekli önlemlerin bir an önce alınmasında yarar var.

            Ülkemizin farklı noktalarında çıkan ve yüreğimizi yakan orman yangınlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.

           

                       

 

Bu yazı toplam 471 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim