Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Yanlış iğne” sonucu öldüğü iddia edilen 7 yaşındaki çocuk son yolculuğuna uğurlandı
17 Ocak 2018 Çarşamba 16:23

“Yanlış iğne” sonucu öldüğü iddia edilen 7 yaşındaki çocuk son yolculuğuna uğurlandı

Vurulduğu iğne sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen 7 yaşındaki Hüseyin Alemdar Talan son yolculuğuna gözyaşları ile uğurlandı.

Vurulduğu iğne sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen 7 yaşındaki Hüseyin Alemdar Talan son yolculuğuna gözyaşları ile uğurlandı. Oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğulan acılı annenin, "Oğlumu yaşatmak için çok uğraştım" diye feryadı yürekleri dağladı. Konuşmakta güçlük çektiği görülen acılı baba ise, "İğneyi vurduktan 10 dakika sonra öldü oğlum" dedi.

Küçükçekmece'de yüksek ateş şikayetiyle hastaneye giden ve yanlış iğne vurulması sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen 7 yaşındaki Hüseyin Alemdar Talan için cenaze töreni düzenlendi. Halkalı da bulunan Zeynebiye Camii'nde düzenlenen törene küçük Hüseyin'in ailesi ve sevenleri katıldı. Talihsiz çocuk için kılınan cenaze namazının ardından helallik alınırken yakınlarının gözyaşlarına boğulduğu görüldü.

"Benim çocuğuma kim sebep olduysa önce devlet sonra Allah sorsun"

Cenaze namazı öncesinde konuşan acılı anne Sibel Özhindi, "Ben oğlumu beş vesayet ile karşıda bulunan bir doktora götürüyordum. Alerjisi olduğunu zaten Kanuni Hastanesi biliyordu. Daha önce de beş defa orada yattı. En son yattığında 19 gün kaldı ve o esnada da o iğneden yaptılar çocuğum yine kötü oldu kanını değiştirdiler sabaha kadar uğraştılar ve çocuğumu kurtarmışlardı. Raporlarına yazdılar o iki iğneye ve muadillerine alerjisi var diye yazıldı. Babası sıkıştığı için götürmüş. Babası alerjisi olduğunu biliyordu ama hangi ilaçlar olduğunu hatırlayamamış. Ama aynı hastaneye götürdü çocuğun kimlik numarasını girdiğinde çıkardı. Çünkü benim çocuğumun doğuştan kalıtsal bir hastalığı vardı. Bu seneyi de atlatsaydı seneye akciğerini temizleyeceklerdi. İnsan o ilacı veriyorsa araştırır. Babası ilacı almış yukarıda bulunan sağlık kabininde yaptırmış ama eve gelinceye kadar fena olduğunu anlamış tekrar evden çıkarıp götürene kadar ölmüş. Bir saat hastanede uğraşmışlar döndürmek için ama olmamış. Benim çocuğuma kim sebep olduysa önce devlet sonra Allah sorsun. Benim çocuğuma ben sünnet elbisesi giydiremedim. Okutamadım, asker edemedim. Benim yanımdan ayrılmazdı hafta sonları yanıma geldiğinde bir gün fazla kalmak isterdi. Yetmiyordu bize 36 saat yaktılar beni" diye gözyaşı döktü.

Ailenin avukatı Pekay Salmanoğlu ise, "Bu olay bir ailenin yıkımına neden oldu. Biz bu olayın hukuki sürecini başlatmış bulunmaktayız. Bizim kanaatimiz şuan itibariyle kesin olmamakla birlikte tedavi için verilen ilacın ters reaksiyon göstermesi sonucu ölümün gerçekleştiğidir. Bunun kesinlik kazanabilmesi için biz Adli Tıp Kurumu'ndan çıkacak kesin raporu bekliyoruz. Bu rapor bize kimlerin bu ölümde ihmali olduğunu açık ve net şekilde ortaya koyacak" diye konuştu.

"İğneyi vurduktan 10 dakika sonra öldü oğlum"

Acılı baba Medet Talan çocuğunun iğne vurulduktan 10 dakika sonra öldüğünü söyleyerek, "Ateşi vardı, hastaneye götürdüm. İğne verdiler, iğneyi vurduktan 10 dakika sonra öldü oğlum. Yetiştiremedim oğlumu. Ben bilmiyordum ki alerjisi olduğunu. Alerji testi de yapmadılar. Direk iğneyi vurdular. 10 dakikada öldü oğlum" şeklinde konuştu. Acılı babanın konuşmakta güçlük çektiği görüldü.

Kılınan namazın ardından talihsiz çocuğun cenazesi araca konduğu sırada annesi tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. "Oğlumu yaşatmak için çok uğraştım" diyen annenin feryadı yürekleri dağladı. Baba Medet Talan ise sinir krizi geçirirken yakınları tarafından güçlükle ayakta tutuldu.

Talihsiz çocuk kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içerisinde toprağa verilmek üzere Altınşehir mezarlığına götürüldü.

“Yanlış iğne” sonucu öldüğü iddia edilen 7 yaşındaki çocuk son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 744 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim