Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2506.054
    %0.89
  • Dolar
    32.5782
    %0.12
  • Euro
    34.7401
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Yanlış kararlar geleceğimizi karartıyor”
03 Ağustos 2018 Cuma 11:00

"Yanlış kararlar geleceğimizi karartıyor”

Matematik testinde 102 bin, fen bilimleri testinde ise 74 bin adayın tek bir soruya doğru cevap veremediği YKS sonuçlarının eğitimdeki başarısızlığı ortaya koyduğunu vurgulayan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Tek suçlu eğitimdeki

Matematik testinde 102 bin, fen bilimleri testinde ise 74 bin adayın tek bir soruya doğru cevap veremediği YKS sonuçlarının eğitimdeki başarısızlığı ortaya koyduğunu vurgulayan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Tek suçlu eğitimdeki yanlış değişikliklerdir. Yanlış kararlar çocuklarımızı başarısız kılmakta ve geleceğimizi karartmakta” dedi.

 

Üç oturumda gerçekleşen ve ÖSYM tarafından sonuçları açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını değerlendiren Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, başarı oranlarının oldukça düşük olduğunu söyledi. ÖSYM tarafından yayımlanan 2018-YKS Sonuçları Ön Değerlendirme Raporu’na göre başta sayısal dersler olmak üzere tüm derslere ait doğru yanıt ortalamalarının üzüntü verici olduğunu kaydeden Öztürk, ortaya çıkan tabloda suçlunun öğretmenler ve öğrenciler değil, eğitimde alınan yanlış kararlar ve yanlış değişiklikler olduğunu ifade etti.

 

“ACI TABLO GÖZLER ÖNÜNDE”

“Matematik testinde 102 bin adayın, fen bilimleri testinde ise 74 bin adayın tek bir soruya doğru cevap verememesi eğitimin geldiği acı tabloyu gözler önüne sermektedir” diyen Öztürk şunları dile getirdi:

“Sınav sonuçlarının ardı ardına açıklandığı bu günlerde vurun abalıya misali her mikrofonu yada kalemi eline alan öğretmenlerimize saldırmaktadır. Ne acıdır ki her aklı başında vatandaşımızın hiç aklından çıkaramadığı bir öğretmeni vardır. 16 yıldır eğitim çalışanlarının sorunları ile ilgilenecek Milli Eğitim Bakanlığımıza eğitim çalışanlarının meslek gurubundan bir Bakan atanmamıştır. Bu bile başarısızlığın nedenini açıklamaya yeter. Saymakla bitiremeyeceğimiz bir sürü neden var. Örneğin her bakan değişiminden sonra eğitim sistemi değişmiş ve tüm kadrolar bakanlıktan taşraya ve hatta okul müdürü ve hizmetliye kadar ulaşmıştır. Öğretmen güvensiz ve yarınından tedirgin edilmiştir. Ticarethane gibi bir öğrencinin yıllık devlete maliyeti hesaplanmış ve sınıfta kalma kaldırılmıştır. Hatta bu yıl yani geçtiğimiz günlerde hiç okula gitmeyen devamsız öğrenciler bile bir üst sınıfa geçirilmiştir.”

 

“YANLIŞ KARARLAR ÇOCUKLARIMIZI BAŞARISIZ KILMAKTA, GELECEĞİMİZİ KARARTMAKTA”

Eğitimdeki yanlış kararların geleceğimizi kararttığını vurgulayan Öztürk, “Yanlış kararlar bizim sizin her vatandaşımızın çocuğunu torununu başarısız kılmakta ve geleceğimizi karartmaktadır. Bu yılın başarı oranlarının bu kadar düşük olmasının ardında, yedi yıldır uygulanan sistemin bir anda değiştirilmesi ve buna bağlı olarak öğrencilerin bozulan psikolojileri olduğunun göz ardı edilmemesi gerekmektedir” dedi.

 

“YAP BOZ TAHTASI DEĞİŞİKLİKLER ÇÖKÜŞÜ HIZLANDIRDI”

Sınav sistemi ve müfredatta sürekli değişiklikler yapıldığına dikkat çeken Öztürk, “Her sınav dönemi sonrasında ortaya çıkan tabloya paralel olarak, çeşitli eşitsizliklerin varlığı ve bunların giderilmediği gerçeği yine karşımızda durmaktadır. Sınav sisteminde ve müfredatta yap boz tahtası gibi yapılan değişiklikler ortaöğretimdeki çöküşü hızlandırmıştır” diye konuştu.

“HATA KİMDE?”

Üniversitede okuyan 353 bin öğrencinin ve 164 bin üniversite mezununun tekrar sınava girmesinin de iyi araştırılması gerektiğini kaydeden Öztürk, “Bu böyle gitmez, biz zaten demiştik, işte bu da şu da bundan oldu demekten bıktık. Türk Eğitim Sen olarak ilkeli dik duran sendikacılığımızı yapmaya devam edeceğiz. Her yanlışı her zaman yanlış diye haykıracağız. 16 yıldır eğitim kurumlarını yönetenler malum, yönetenleri atayanlar ve nasıl atandıkları da malum. E hadi siz söyleyin hata kimde? Eğitimde ilk düğme yanlış iliklendi. Yolda düzelmez. Ta baştan düğme doğru iliklenmelidir. Ne öğretmenlerimiz ne de öğrencilerimiz hiçbir şekilde suçlu olamaz. Tek suçlu eğitimde ki yanlış yapılan değişikliklerdir” dedi.

 

“GENÇLER GELECEĞE UMUTLA BAKIN”

Son olarak gençlerden yarınlara yönelik ümitlerini kaybetmemelerini isteyen Öztürk, “Sınav sonuçları her ne olursa olsun yavrularımız bizim ve ülkemizin geleceğidir. Onlar olmadan yarınların Türkiye’si düşünülemez. Başarılı olan yada olamayan her gencimize sınav stresinden kurtuldukları için geçmiş olsun diyor yarına umutla bakmalarını diliyorum” şeklinde konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 38056 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim