Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Yaparsa yine Ak Parti yapar”
28 Mayıs 2018 Pazartesi 00:15

“Yaparsa yine Ak Parti yapar”

Ak Parti, 24 Haziran’ın startını milletvekili tanıtım toplantısıyla verdi.
 
Mimar Sinan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen milletvekili aday tanıtım toplantısına, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Ak Parti Antalya İl Başkanı Ba Başkanı İbrahim Ethem Taş,Ak Partili belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı. 
 
GÜÇLÜ MECLİS, GÜÇLÜ TÜRKİYE
Toplantıda ilk konuşmayı Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş yaptı. 24 Haziran seçimlerine çok iyi bir liste ile gidildiğini söylen Taş; güçlü meclis, güçlü hükümet için hedeflerinin en az 400 milletvekili çıkarmak olduğunu söyledi. 24 Haziran seçimi için belirlenen aday listesinin halkın beklentilerini karşılayan bir liste olduğunu aktaran Taş; “Partimizdeki adaylarla, seçim çalışmalarımızı başlattık. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Antalya Esnaf Sanatkarlar Odalarına gittik, sivil toplum temsilcileri ve esnaflarımızla konuştuk. Halkımızın ve esnafımızın partimize teveccühü çok iyi durumda. Genel başkanımız seçim beyannamesini ilan etti.  Halkın beklentilerin ikna eden bir  aday listemiz var. Ben şunu söylemek istiyorum Güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye. Genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoan’ın Türkiye’nin 1’nci Cumhurbaşkanı olması gerekiyor. Güçlü hükümet diyoruz. Güçlü hükümet olması için güçlü hükümet olması gerekiyor. En az 400 milletvekilini Ankara’ya göndermemiz gerekiyor” diye konuştu.
YAPARSA AK PARTİ YAPAR
Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Ethem Taş, Ak Parti hükümeti sayesinde Antalya’ya ciddi yatırımlar yapıldığını, kentin başta 2B olmak üzere pek çok sorununun çözüldüğünü söyledi. Taş, şöyle devam etti: “Bugüne kadar yaptıklarımız, bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. Göreve geldiğimiz günden bu yana bir çok sorunu biz çözdük. 2B en fazla Antalya’da vardı, sorunu Ak Parti çözdü. Taşeron meselesini biz çözdük. Biz Ak Parti olarak bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bugüne kadar yaptığımız gibi, bundan sonra da yaparsa Ak Parti yapar. Antalya’da yarım kalan projeler var. Bu projeleri 24 Haziran’dan sonra tamamlayacağız.  Ak Parti olarak biz hamdolsun Antalya’da çok güçlü bir ekibiz. Dünyanın her yerinde bayrağımızı gururla dalgalandıran Antalyalı Alanyalı dışişleri bakanımız var. Milletvekillerimiz var. Üç yıldır birlikte çalışıyorduk. Milletvekillilerimiz bugüne kadar hep bizim yanımızda. 12 belediye başkanlarımız var. Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Bugüne kadar en iyisini Ak Parti yaptı, bundan sonra da yaparsa Ak Parti yapar” ifadelerini kullandı.  
24 HAZİRAN TÜRKİYE’NİN İMTİHANI
 Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’tan sonra kürsüye Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel çıktı.  Ak Parti hükümetinin iktidara gelmesiyle Türkiye’nin şaha kalktığını söyleyen Türel, bu şahlanışa engel olmak isteyen şer güçlerin boş durmadığından bahsetti. Gezi olayları, 17/25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimini yapanların derdest edildiğini söyleyen Türel; “Bir kaç cümle ile bugün içerisinde bulunduğumuz durumu kolay bir şekilde bildirebiliriz. Mayıs ayının sonlarıydı sene 2013 ve Türkiye şaha kalkmıştı. Bir toplumsal ayaklanmayı, Ak Parti’yi derdest etmeye, Cumhurbaşkanımızı görevinden uzaklaştırmaya çalıştılar, başaramadılar.  Liderimizi teslim etmedik. Ardından 17/25’te yargı darbesiyle başbakanımızı görevden uzaklaştırmak istediler, yine başaramadılar. Bu hainlerin hedefinde Recep Tayyip Erdoğan varken, liderimizin arkasında önce Allah sonra millet vardı. Sonra bu milletin paralarıyla alınmış uçak ve silahları bu millete doğrulttular. 250 şehit ve binlerce gazimize rağmen yine başaramadılar. O tanklara yatıp, o mermilere göğüslerini gerip bu iktidara sahip çıktı. Bu iktidar 15 senede ekonomisini 3 kat büyüttü, köprüler ve havalimanları yaptı. Türkiye’nin önlenemez kalkınması ve yükselişi birilerini rahatsız etti. Seçim yine geldi, yine oyunlar, farklı ameliyat masaları kuruldu. Seçmen tercihini belirleyen en önemli husus ekonomik durum. Ne yaptılar, şimdide döviz spekülasyonu ile dolarla Euro ile seçimi etkileyemeye çalışıyorlar. Ak Parti’nin iktidardan uzaklaştırmak istiyorlar. Bunu da başaramayacaklar. Bunu yapanlar Türkiye düşmanı. ABD ve Avrupa  bir anda Türkiye’de neden seçim yapılıyor diye sormaya başladı. Türkiye’yi çok sevdikleri için mi soruyorlar? 24 Haziran çok açık ve net bir şekilde ülkemizin ve milletimizin önünde yeni bir imtihandır. 24 Haziran Gezi olayında, 17/25 Aralık’ta ve 15 Temmuz’da olduğu gibi aşabileceğimiz önemli bir viraj olarak gözükmelidir. 24 Haziran memleket meselesidir. Önce vatandan, önce Recep Tayyip Erdoğan,  önce Ak Parti diyoruz” diye konuştu. 
PARTİ EMEKÇİLERİNE TEŞEKKÜR
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’den sonra kürsüye 1’nci sıradan aday gösterilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geldi. Ak Parti’nin 16 milletvekili adayının hepsinin çok değerli olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, bugüne kadar Ak Parti’ye destek veren herkese teşekkür etti. 24 Haziran seçiminde aday gösterilmeyen Hüseyin Samani ve Gökçen Özdoğan Enç’e de katkılarından dolayı teşekkür eden Çavuşoğlu; “Bugüne kadar bu kutlu yolculukta bizimle birlikte yol yürüyen, partimize, ülkemize hizmet eden tüm dava ve Antalyalı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Başta rahmetli eski il başkanımız Hamza Taş olmak üzere, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyorum. Bu arkadaşlarımız, teşkilatlarda ve değişik kademelerde görev almış arkadaşlarımızdır. Antalya’nın yükselmesinde büyük emekleri oldu” dedi.  
HÜSEYİN SAMANİ’YE ÖZEL TEŞEKKÜR
Bu yıl vekil listesinde olmayan Hüseyin Samani’nin vekil olmak istemediği için adının listede olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, listede olmayan bir diğer vekil Gökçen Özdoğan Enç’in de 3 dönem kuralı nedeniyle aday gösterilmediğini aktardı. “Antalya’yı temsil etmenin onurunu birlikte yaşadığımız iki arkadaşımız listede değil. Hüseyin Samani, il başkanlığımız dahi teşkilatllardaki görevi üstlendikten sonra milletvekilliğini 2 dönem çok başarılı bir şekilde yaptı. Hepsine gönül dolusu teşekkür ederim. Onlar bize ağabeylik yaptı. Artık yerimi gençlere bırakmak istiyorum diyerek aday olmadı. Özellikle ağabey ve dostluğun için şükranlarımızı sunuyorum. Kadın kolları başkanımız, kadın kolları il teşkilatında sunuculuk yapıyordu. Ele avuca sığmayan biriydi. Sonra gençlik kolları il başkanlığını üstlendi. Ondan sonra 3 dönem milletvekili yaptı.  Gökçen Enç’e teşekkürlerimi sunuyorum. Ak Parti budur. Hizmet budur. Antalya’ya en iyi şekilde hizmet etmekle sorumluyuz. Bundan sonraki süreçte onlarla el ele beraber omuz omuza beraber yürüyeceğiz. Ömer Akbaş, gençlik kolları başkanlığımızı yaptı. Geleceğimiz adına umutlarımız yeşerdi. Rıza Sümer arkadaşımız aday listesinde yok ama bugün hepimizden çok çalışıyor. Bu listeye baktığınız zaman hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımızı görürsünüz. En iyi liste bizim listedir. Genç, pırıl pırıl arkadaşlarımız var. Bizler de varız. Hem tecrübe, hem yenilenme, bayrak değişimi ve nöbet değişimi var. Siyasette olması gereken ne varsa bizde var. Geçen dönemde ki listede en iyi listeydi. Birlikte beraberlik içinde 1 bir milletvekili gibi çalıştık. 16’ya çıktı vekil sayımız. Bu seçimde Antalya bizi çok güçlü bir şekilde Ankara’ya göndereceğimden şüphemiz yok. Geçen seçimde halkın huzuru için çalıştık. Projelerimizin bir kısmını hayata geçirdik. Bugün Antalya hizmete duydu. Tekrar güçlü bir iktidarla iş başına geçince Türkiye için hizmet edeceğiz. Türkiye için yaptıklarımız son 3 yıla sığdırılamaz. 79 yılda yapılamayan, hayal edilemeyen, hayatta olmaz denilen projeleri hayata geçirdik” diye konuştu.
 
79 YILDA YAPILAMAYAN HİZMETLER YAPILDI
Dışişleri Bakanı, Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 16 yılda çok büyük zorluklarla karşılaşıldığını da söyledi. “16 yılın özeti şudur. 16 yılda karşılaşmadığımız zorluk ve tehdit kalmadı. En son 15 Temmuz. Türkiye’ye yönelik saldırılar, projeler, 15 Temmuz 2016’da sonlandırdık. Milletimiz ve liderimiz sayesinde milletçe bu saldırıyı yendik. Taarruzlar bununla sınırlı kalmadı. Bir taraftan terör devleti yaratma çabaları. İçeride nasıl inlerine girdiysek, sınır ötesinde de bu hainlerin inlerine girdik. 16 yılda bunların hepsini irade, cesaret ve dik duruşla üstesinden geldik. Bu mücadeleleri yaparken ülkemiz içim çok büyük hizmet yaptık” diyen Çavuşoğlu, şu sözlerle konuşmasına devam etti: “Dünyada gerçekleştirilmekte olan mega projeleri tek başına Türkiye gerçekleştirdi. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideri olan Türkiye’ye bunlar yaraşır. Şimdi sıra bu sağlam temeller üzerinde Türkiye’yi hak ettiği hedeflere ulaştırmakta. Vallahi ilk günkü gibi aşkımız var, billahi ilk gün gibi heyecanlıyız. İlk günkü aşkla 24 Haziran’dan sonra daha fazla çalışacağız. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Türkiye’yi ihya edeceğiz. Perojelerin üstüne yeni projeler ekleyeceğiz. 3’ncü köprü tamam. Suyun üzerinde en uzun asma köprü,  Çanakkale köprüsü ilerliyor. Büyük projeler bitti. Şimdi Antalya’mızı da ihmal etmiyoruz. Haziran’da şehir hastanesini ihaleye çıkarıyoruz.  Antalya’da 1500 yatak kapasitesine çıkacağız. Edirne’den karsa, Erzurum’dan Trabzon’a hızlı tren projelerimizi hayata geçireceğiz. Bunlar 2023 için öngörülerimizdir. Türkiye’yi baştan sonra demir ağlarla havalimanlarıyla büyük projeleri hayata geçirme zamanı. Dün en çok başkanımız Antalya’yı bahsetti. Burdur, Alanya otogarı, mersin Antayal ve tünelleri, Denizli, budurdur otobanı, Batı Antalya havaalanı. Kaç tane proje var düşünün. Alanya, Manavgat, Antalya hızlı treni. Tüm büyük ilçelerimiz doğalgaza kavuşcak. Antalya’da 5 tane üniversite vardı, 10’a çıkaracağız. Batı Antalya’yı unutmadık, fakülte sayılarını artırıyoruz. Batı Antalya’ya bir devlet üniversitesi daha kuracağız. Öğrenciler şehri Antalya olacak. Bilişim vadisi kuracağız. İstanbul’dan sonra tek alternatif şehir Antalya’dır. İnşallah bunu Antalya’da birlikte kuracağız” 
YAPARSA AK PARTİ YAPAR
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dış politikada da çok önemli mesafeler kaydedildiğinden bahsetti. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye de göndermede bulunan Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Bugün dış politikada, insanı yardımda güçlüysek 16 yılda inşa ettiğimiz dış politika sayesinde oldu. Dış politikada diklenmeden dik duruşumuzu süreceğiz. Uluslar arası örgütler nezdinde daha etkili olacağız. Dünya insanların beklentilerini karşılamayanlar için raporlar alcağız. Dünya 5’ten büyüktür söylemi içi boş bir söylem değildir. BM, AB, AGİT ve Avrupa Konseyinin nasıl çalıştığını, kurulan komisyonları biliyoruz. Aktif görev alıyoruz. Soydaşlarımızı, akraba topluluklarını yalnız bırakamayacağız. Mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Onların da sesi ve vicdanı olmaya devam edeceğiz. İşte Türkiye’nin beklentilerinin ne kadar büyük olduğunu görüyorsınuz. 24 Haziran’da güçlü bir şekilde gireceğiz. Sizlerin oylarıyla TBMM’de de görev alacağız. Güçlü hükümet, güçlü meclis. Tüm kurumlar güçlü olmalı. Güçler ayrılığı, güçler dengesi olmalı. Sistemi öyle bir kurduk ki, herkes birbirini denetleyecek. Darbeler, ekonomik krizler, bundan sonra kavga döğüş değil, denge ve denetimle sistemler birleşecek. Yargının bağımsız ve tarafsz olması lazım. FETÖ yüzünden 3 bine yakın hâkim savcıyı yargı mensuplarını uzaklaştırdık. Onların sadakati Pensilvanyaki sapık adamdı. Bizim kanunlara göre görev yapmıyorlardı. Pensilvanya’da nasıl karar geliyorsa öyle devam ediyordu. Bozulan yargıyı tamir etmek, tarafsız hale getirmek bizim boynumuzun borcudur. 24 Haziran’da yargının bağımsızlığı güçleniyor.  Bunları kim yapabilir, bugüne kadar Ak Parti yaptı, yine yaparsa Ak Parti yapar. Bugün Cumhur ittifakı MHP ile bu yolda devam edeceğiz. Milli ve yerli olanların kurduğu bir ittifakla, Türkiye’nin geleceği olan bir ittifakla yapacağız. Biz yerli milli diyoruz, biri çıkmış yerli ve milli otomobili çöpe atacağız bakın. diyor. Zaten sen yapamazsın, hayalin bile yetmez. Sen karşısında olduğunu bugün yaparım diyorsun. Yapamazsın, yaparsa yine Ak Parti yapar, Ak kadrolar yapar. Vakit, Antalya vakti. Vakit, Türkiye vaktidir”
Bu haber toplam 1028 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim