Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.254
    %0.76
  • Dolar
    32.3617
    %0.09
  • Euro
    34.9456
    %-0.33
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz”
03 Aralık 2019 Salı 12:39

“Yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz”

Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye genelinde 80 il ve 750 ilçede, Antalya’da ise 12 ilçede teşkilatlandığını bildiren Antalya İl Başkanı Hakan Güneri, seçimlere katılmaya hak kazandıklarını belirterek yarın seçim olacakmış gibi çalıştıklarını kaydetti.

Yeniden Refah Partisi Antalya İl Başkanı Hakan Güneri, dün sabah il binasında il yöneticileriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Parti çalışmalarıyla ilgili bilgiler paylaşan Güneri, kurulalı 1 yıl olmasına rağmen 7 ay gibi kısa bir sürede 81 ilin 80’inde teşkilatlanmayı başardıklarını bildirdi. Antalya’da da 19 ilçenin 12’sinde teşkilatlanmanın tamamlandığını kaydeden Güneri, yarın seçim olacakmış gibi çalıştıklarını söyledi. Saadet Partisi (SP) ve AK Parti’ye yüklenen Güneri, Saadet Partisi’nden malum parti diye bahsederek Milli Görüş çizgisinden çıktığını ileri sürdü. Güneri, SP Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen’in siyasi parti Antalya il başkanlarına yaptığı kucaklaşma çağrısına da olumlu karşılık verdi.

 

“80 İL VE 750 İLÇEDE TEŞKİLATLANDIK”

Yeniden Refah Partisi’nin Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan tarafından 23 Kasım 2018 tarihinde kurularak hızla organize olduğunu söyleyen Güneri, 7 ay gibi kısa bir sürede Tunceli haricindeki 80 ilde teşkilatlandıklarını bildirdi. 956 ilçenin 750’sinde teşkilatları kurduklarını belirten Güneri, “Bu başarı hepimizin” dedi. Olağan büyük kongreyi 17 Kasım 2019 Pazar günü Ankara Arena salonunda gerçekleştirdiklerini hatırlatan Güneri, Emniyet’in kayıtlarına göre kongreye 44 bin 742 kişinin katıldığını söyledi. Yeniden Refah Partisi Antalya İl Teşkilatı olarak kongreye çıkartma yaptıklarını da belirtti.

sam_1485.jpg

“ANTALYA’DA 12 İLÇEDE TEŞKİLATLANILDI”

Antalya’da da 19 ilçenin 12’sinde teşkilatlanma çalışmalarının tamamlandığını bildiren Güneri, 700 olan üye sayısını 100 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Nüfusun yüzde 90’ını temsil eder durumda olduklarının altını çizen Güneri, yarın seçim olacakmış gibi çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

 

“ÇARESİZLİĞİ KALDIRMAYA GELİYORUZ”

Yapılan hizmetler için AK Parti’ye teşekkür ederek yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Güneri, açıklanan büyüme rakamlarının da gerçeği yansıtmadığını söyledi. İntiharları hatırlatan Güneri, “İnsanlar çaresiz. Biz bu çaresizliği kaldırmaya geliyoruz. Herkesin evi, arabası banka borcuyla alınmış. İnsanlar ödeyemeyince bunalıma giriyor. Rakamlar böyleyse neden denk bütçe yapılamıyor? Neden her sene bütçe açık veriyor? Bu yanlış politika izlendiğini gösteriyor. Rakamlar madem iyi niye Borçlanma Müdürlüğü kuruluyor?” diye sordu.

 

“MİLLETİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ”

İktidara gelmeleri halinde Yeniden Refah Partisi olarak Türkiye'nin zenginliklerini 82 milyona ayrım gözetmeksizin adil şekilde paylaştıracaklarını söyleyen Güneri, “Yeniden Refah Partisi iktidarında dış politikada, iç politikada, ekonomide, sağlıkta, eğitimde, iç güvenlikte milli görüş politikalarını uygulayacağız ve 50 seneden beri olduğu gibi yeni dönemde de bu milletin yüzünü yeniden refah ile, yeniden milli görüş ile güldüreceğiz” dedi.

sam_1486.jpg

“100 MİLYAR DOLAR KAYNAK HAZIR”

Türkiye’nin 856 milyar borcu bulunduğunu belirterek Borçlanma Müdürlüğü kurulmasına tepki gösteren Güneri, “Bizim 2020’de ödeyeceğimiz faiz 140 milyar dolar. Biz bunu ödeyemiyoruz. Ödeyemediğimiz için Borçlanma Müdürlükleri kuruluyor” dedi. Parti olarak borçsuz, zamsız, vergisiz yıllık 100 milyar dolar kaynak paketi hazırladıklarını belirten Güneri, “Daha iktidara gelmeden kalem kalem bu 100 milyar doları nereden bulacağımızı ortaya koyduk, hazırlığını yaptık ve gelir gelmez bu kaynakları bulup milletimizin yüzünü güldüreceğiz” diye konuştu.

 

“YÜZDE 50 MAAŞ ZAMMI YAPACAĞIZ”

Millet bir şans verirde iktidara gelirlerse işçi, memur ve emekliye en az yüzde 50 maaş zammı yapacaklarını kaydeden Güneri, “Biz 54’ncü hükümet ruhunun, adil düzenin temsilcisiyiz. Geçmişte milli görüş olarak nasıl yaptıysak yeni dönemde de geleceğiz ve yine biz yapacağız. Biz bu ülkede fakirlik ve yoksulluğu ortadan kaldırmak için geliyoruz. Adil ve makul bir vergi sistemini hâkim kılacağız. Çok kazanandan, zenginden daha çok, dar gelirliden daha az vergi alınan bir adil vergi sistemi hâkim kılınacak. Dış politikada, iç politikada, ekonomide, sağlıkta, eğitimde, iç güvenlikte milli görüş politikalarını uygulayacağız. Devletin gelirlerinin bir kasada toplandığı havuz sistemini kuracağız. Devlet kurumlarını faizle borç almaktan kurtaracağız. 100 milyar dolarlık kaynağın 50 milyarını vatandaşımıza, 50 milyarını faizlerin ödenmesine ayıracağız. Kendi denk bütçemizi yapacağız” şeklinde konuştu.

 

“EYT’Yİ HALLEDECEĞİZ”

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna da değinen Güneri, “Gelir gelmez EYT meselesini halledeceğiz. Hak edenleri hemen emekli yapacağız” diye konuştu.

 

“ERBAKAN HOCAMIZIN YOLUNDAN GİDECEĞİZ”

Milli Görüş lideri eski Başbakan merhum Necmettin Erbakan'ın yolundan gideceklerini vurgulayan Güneri, “İkinci Erbakan dönemi iktidarı için var gücümüzle çalışacağız. 54’ncü Erbakan hükümeti hâlâ konuşuluyor. O büyük mirasın temsilcisiyiz. Aynı anlayışın, aynı zihniyetin temsilcisi olmaya devam edeceğiz. Erbakan hocamızın hedeflerinden hiç şaşmadan onun izinden topyekun gideceğiz” dedi.

 

SP’DEN MALUM PARTİ DİYE BAHSETTİ

Yeniden Refah Partisi’nin zaman zaman Saadet Partisi’yle karıştırıldığını belirten Güneri, “Partimize milletimizin bir teveccühü var. Bazen bizi malum parti var onunla karıştırıyorlar. Onlarla bizim ilgimizin olmadığını söylediğimiz zaman kucaklıyorlar. Bunlarda Milli Görüşçü olduğunu ifade ediyor. En tehlikeli yanlış doğruya en yakın olanıdır. Bu kardeşlerimiz Erbakan Hocamız vefat ettikten sonra Milli Görüş çizgisinden çıktılar. Bununla ilgili birçok delil gösterebiliriz” dedi. Necmettin Erbakan’ın hiçbir siyasi partiye payanda olmadığını da söyleyen Güneri, Millet İttifakı’na desteğinden dolayı Saadet Partisi’ni eleştirdi. Güneri, Yeniden Refah Partisi olarak ittifak yapmaları gerekirse bu ittifakın kendi partilerinin görüşleri doğrultusunda olacağını da sözlerine ekledi.

 

DÜZEN’İN KUCAKLAŞMA ÇAĞRISINA OLUMLU YANIT

Siyasette kucaklaşmaya ihtiyaç olduğunu belirterek siyasi parti il başkanlarına el ele olma çağrısı yapan Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen’in çağrısına da cevap veren Güneri, “Biz 82 milyonla kardeşiz. Biz vatan, bayrak, ezan, millet düşmanı olmadığı sürece herkesle kucaklaşırız. Kim gel derse gideriz, kim gelirse de kapımızı açarız. O teklifi bizde yapıyoruz. Bizim milletin yararı için biraraya gelmemiz en doğru olanıdır. Söz konusu vatan, milletse benim partimin çok önemi yok” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1464 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim