Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2511.683
    %1.11
  • Dolar
    32.5751
    %0.10
  • Euro
    34.7761
    %0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaşlı Evlerinin 4’üncüsünün temeli atıldı
14 Mart 2019 Perşembe 18:19

Yaşlı Evlerinin 4’üncüsünün temeli atıldı

Muratpaşa Belediyesi’nin ‘sosyal rehabilitasyon’ amacıyla hayata geçirdiği Yaşlı evlerinin 4’üncüsünün temeli Konuksever Mahallesi’nde gerçekleştirilen törenle atıldı.

Muratpaşa Belediyesi’nin 60 yaş ve üstü kıdemli kent sakinlerine yönelik yapılan, kuruluş amacı ‘sosyal rehabilitasyon’ olan yaşlı evlerinin 4’üncüsünün temeli Konuksever Mahallesi’nde gerçekleştiren törenle atıldı. Törene Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri, İYİ Partili yöneticiler, Muratpaşa Belediye Meclis üyeleri, Muratpaşa Belediye Meclis adayları, muhtarlar ile mahalle sakinleri yer aldı. Tören Muratpaşa Belediyesi Yaşlı Evleri Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle renklendi.

llpk,g.jpg

“YAŞLI EVLERİNİN SAYISI 10’A ÇIKACAK”

Törende konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yaşlı evlerinin insanları mutlu eden, insanlara dokunan ama belediye bütçesini hırpalamayan bir sosyal çalışma olduğunu söyledi. Uysal; “Muratpaşa’da yaşlı evlerinin sayısını gelecek dönem içinde 10’a çıkaracağız. Konuksever Mahallesi’nde 4’üncü ‘yaşlı evi’nin temeli atılırken gelecek hafta Kızılsaray Mahallesi’nde Yaşlı Evi ve Komşu Evi’nin bir arada olacağı yeni bir projemiz hayata geçecek. Muratpaşa’da yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktık. 5 yıl içinde ilçemizin cadde ve sokaklarını yüzde 70 oranında yeniledik. Yeni dönemde yüzde 100’ünü yenilemeyi hedefliyoruz. 800 dönüm yeni yeşil alanı da yine bu dönemde Muratpaşa’ya kazandırdık. Yeni dönemde bu yeşil alanlarda temalı park çalışmalarını hayata geçireceğiz. Engelli hizmetlerimiz, eğitim yatırımlarımız, burslarımız, kreşlerimiz, gelişerek artarak devam edecek. Eşya, gıda ve giyecek yardımlarımızı artarak devam edecek. Muratpaşa’da kimseyi çaresiz tek başına bırakmak istemiyoruz. Komşumuz açken biz tok yatmak istemiyoruz” dedi.

“5 SPOR SALONU İNŞA EDİLECEK”

Sanatla, kültürle ve sporla uğraşmaya devam edeceklerini dile getiren Uysal; “Mahallelerimize 5 yeni spor salonu daha yeni dönemde inşa edilecek. Tüm belediye hizmetlerini Turunç Masa’dan bir tek telefonla dağıtmaya devam edeceğiz. Yaratılanı seviyoruz yaratandan ötürü. Elimizde imkan varsa seferber oluyoruz. İnsanını başımız üzerinde yeri var. Muratpaşa’da yaşayan insanlar belediyemizin hizmet güvencesi altındadır” şeklinde konuştu. 

Konuşmanın ardından Ümit Uysal davetlilerle birlikte düğmeye basarak Konuksever Mahallesi Yaşlı Evi’nin ilk harcını döktü. HABER: AYSEL ÖNER

 

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim