Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2411.621
    %-0.92
  • Dolar
    32.5808
    %0.29
  • Euro
    34.7866
    %0.33

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Yaşlılarımıza sosyal hizmet

01 Kasım 2019 Cuma 01:33

Belediyelerin sosyal yaşama yönelik hizmetlerinin ayrı bir önemi vardır. Vatandaşlara yapılan her hizmet, hayatı kolaylaştırmaya yönelik her icraat şüphesiz sosyal belediyecilik anlayışının gereğidir.

Bu maksatla Büyükşehir ve ilçe belediyelerde zaman zaman ortaya konan hizmetler gerçekten ümit verici oluyor diyebilirim. Bugün sizlere Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlılara yönelik bir hizmetinden bahsedeceğim.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yaşlılara yönelik sosyal yardım hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Antalya genelinde tespit edilen ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşların evleri uzman gerontologların incelemesinin ardından yaşam şartlarını kolaylaştıracak şekilde yeniden düzenleniyor.   

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın yeni çalışması ile özellikle yalnız yaşamak zorunda kalan yaşlıların evde karşılaşabileceği tehlikeli unsurlar uzman gerontologlar öncülüğünde belirlenerek gerekli önlemler alınıyor.

Bu kapsamda ilk olarak Kemer’in Göynük ve Çamyuva mahallelerinde çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri iki yaşlı vatandaşın evinde tadilat ve onarım gerçekleştirdi. Detaylı temizlikleri de yapılan evlerde elektrik kaçağı, su kaçağı, kaygan zemin tehlikesine yönelik tedbirler de alındı.   

Yetkililer, Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlıların yaşam şartlarını ve can güvenliklerini korumak için bu çalışmaya başladıklarını ifade ediyorlar.  Öte yandan çalışmanın ilk adımı Kemer’den başladı.

Büyükşehir ekipleri gittikleri iki evin detaylı temizliklerini yaptıktan sonra eksiklikleri tamamladı. Klozetleri yenileyen, yeni elektrik sigortası takılan evde kaygan zeminlerde tutunacak dayanaklar yapıldı.

Ardından evdeki çeşitli engeller de ortadan kaldırıldı. Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmayı kısa zamanda tüm ilçelerde hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu tarz çalışmalar oldukça mühim. Sağlıcakla kalın. 
 

Bu yazı toplam 1343 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim