Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2417.034
    %-0.69
  • Dolar
    32.5755
    %0.26
  • Euro
    34.8372
    %0.47
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaz tatili öğrenciler için fırsat
04 Temmuz 2017 Salı 13:06

Yaz tatili öğrenciler için fırsat

Türk Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme, yaz tatilindeki öğrencilere ve ailelere tavsiyelerde bulundu.

 Yaz mevsimi boyunca öğrencilere 'doyasıya dinlenin ve eğlenin'  diyen Seçme,  bu konuda ailelere de önemli görevler düştüğünü söyledi. 

AİLELER, BASKICI TUTUMDAN UZAK DURSUN!

 "Yaz tatili döneminde öğrencilere belli bir reçete sunmak, şöyle yapın  böyle yapın demek doğru değil. Çünkü her öğrencinin kendine özgü farklılıkları ve boş zamanları değerlendirme becerisi var.  Yoğun bir okul döneminden geçen öğrenciler, yaz tatili süresince kendine vakit ayırmalı.  Aileler, çocuklarının ne yaptığından emin olmalılar.  Zor bir dönemde yaşıyoruz.  Aileler, çocuklarının güvenliğini sağlamaya dönük ama baskıcı tutumdan uzak bir tutum sergilemeliler" ifadelerini kullanan Bünyamin Seçme,  yaz aylarının tüm öğrenciler için fırsat olduğuna dikkat çekti.

"TELEVİZYON İZLEMEYİN, SOSYAL OLUN"

Kış aylarında yaz tatilini özlemle bekleyen öğrencilere; 'tatil süresince sanat, spor ve sosyal aktivitelerle ilgilenin. Hiç bir şeyi dert etmeyin. Sadece kafanızı doluluktan kurtarın ' tavsiyesinde bulunan  Seçme;"  Çocuklarımız,  yaz tatilini verimli geçirmeli ve sosyal gelişimlerini tatil süresince en iyi şekilde tamamlamalı.  Aileler de çocukların eğilimlerine dönük çalışmaları desteklemeli.  Ailelerin çocuklarına desteği, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutar.  Yaz tatilini sağlıklı geçirmenin türlü yolları var.  Öğrencilere tavsiyem, yaşlarına uygun sevdikleri türlere göre kitaplar okumalılar.  Fiziksel gelişimlerine katkı sunacak spor türlerine ilgi göstermeliler.  Sürekli televizyon ve bilgisayar başında olmak, öğrencileri sosyallikten uzak tutar. Öğrenciler, sosyal gelişimleri için dışarıya çıkmalı, farklı insanlarla iletişime geçmesine imkânlar tanınmalı" diye konuştu.

KÜLTÜREL GEZİLER YAPSINLAR

Karnesi zayıf öğrencilere ailelerin yapıcı davranması gerektiğini,  sözlerine ekleyen Seçme, ailelere tavsiyelerini şu sözlerle tamamladı:  " Karneleri zayıf olan öğrencilerin aileleri, yapıcı bir tutum içinde olmalılar.  Aileler, çocuklarını başka çocuklarla asla kıyaslamamalı.  Ailleler, çocuklarının başarısızlığını ortadan kaldıracak, öğrencilere güven aşılayacak tutumlar sergilenmeli.  İmkanları varsa farklı şehirlere tarihi ve kültürel geziler yapsınlar" 

(Haber: Eyüp KOÇAK)

 

 

Bu haber toplam 753 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim