Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2240.877
    %-0.15
  • Dolar
    32.3243
    %0.07
  • Euro
    35.1697
    %-0.08

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Yazıktır, ayıptır, günahtır.

27 Mart 2020 Cuma 01:49

Korona virüs denilen belaya karşı topyekün mücadelede neredeyse 2 hafta geçti. Bu süre içerisinde ne yazık ki vaka ve ölüm sayısında artışlar var ancak toplum olarak bu virüsün üstesinden gelmek için canla başla çalışıyoruz. Özellikle bu virüs kronik hastalığı olan yaşlılarda kötü sonuçlara yol açıyor.   Diyabet, kalp, tansiyon gibi hastalıkları olan yaşlılarımız, bu virüsün kendilerine bulaşmaması için azami gayret göstermeli.   Yaşı 65’in üzerinde olan vatandaşlarımız ne yazık ki bu konuda çok duyarlı davranmıyor. Özellikle sosyal medyada gördüğümüz pek çok görüntü bizi gülümsetse de, onların dışarıya çıkma  konusundaki gayretleri hastalığın yayılmasına olanak tanıyor.

Tabi konuyu yaşlılarımıza sorduğumuzda, bir dokunup bin ah işitiyoruz.

Evde canlarının sıkılıyor olmasından mıdır bilinmez, sokağa çıkma yasağını inada bindirmiş durumdalar.  Hayatlarının riske giriyor olmalarını umursamıyor, yaramaz çocuklar gibi köşe bucak saklanarak dışarıya çıkmaya çalışıyorlar. 

Tabi sosyal medyada bazı görüntüler var ki, bu görüntüleri tasvip etmek mümkün değil. Yaşlılarımızın onurunu kıran, onları küçük düşüren pek çok videoya rastladık. Bu videoyu çekenlerin bir çoğu gözaltına alındı, gerekli cezalar verildi ancak yaşlılarımızın  incitilen gururu hafızlarımızda tazeliğini korumaya devam edecek.

Gencecik insanların kendilerinden yaşça çok üstün bir kişilere böylesine kötü davranmasının altında ne yatabilir? Bir genç nasıl olur da bu kadar değerlerden yoksun kalabilir?  Kim bilir bu kötülüğü yapan gençlerin aileleri nasıl bir zorluğun, nasıl bir sıkışmışlığın içerisindedir Allah bilir.

Yapmayın gençler, bu kötü davranışlardan vazgeçin!

Bir gün siz de incittiğiniz yaşlı insanların yaşında olacaksınız. Bir gün sizin de beliniz bükülecek, bir gün sizin de gözleriniz eskisi gibi görmeyecek. Belki ruhen yaşlandığınızın farkında olmayacaksınız ancak bedeniniz her fırsatta size ne durumda olduğunuzu hatırlatacak.

Yazıktır, ayıptır, günahtır.

 

 

Bu yazı toplam 3529 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim