Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.743
    %0.79
  • Dolar
    32.3404
    %0.20
  • Euro
    34.913
    %0.29
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yedisu öğrencileri Almanya ve Kazakistan yolcusu
16 Mart 2018 Cuma 15:18

Yedisu öğrencileri Almanya ve Kazakistan yolcusu

Özel Yedisu Eğitim Kurumları; 2015’ten beri başlattığı yurt dışı stajlarına tüm hızıyla devam ediyor.

 Daha önce Viyana, İtalya ve Avusturya’da staj yapan öğrenciler,  2018 yılında Almanya ve Kazakistan’ın yolunu tutacak.

ÖĞRENCİLERE İKİ ÜLKEDE STAJ FIRSATI

Özel Yedisu Eğitim Kurumları Müdürü Veli Celbiş,  25 Şubat  - 7 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek Almanya stajı ile ilgili bilgiler verdi.  Öğrencilerin,  Almanya’da hasta ve yaşlı bakımı konusunda yerinde eğitim alacaklarını söyleyen Celbiş; “Almanya Gelsenkirchen Buer de( HHKhausliche humane krankenpflege-Evde Hasta Yaşlı Ve Engelli Bakımı) kliniğinde hemşirelik bakımını öğreniyoruz. Kurumda yatan hastalar kimi ayakta kimi ise yatakta tedavi görmektedirler. Kendi ihtiyaçlarını kendileri karşılayamayan yaşlılara hemşirelik bakımı yapılmaktadır. Merkezde kalan hastalara bireysel hijyen, yatak yarası bakımı, vücut bakımı, el ve yüz bakımı, banyo, yemek yedirme veya yemelerini sağlamaları üzerine destek verilmektedir. Bunun yanı sıra akranlarıyla sohbet, dans, müzik eşliğinde spor yapabilecekleri ortam da sağlanmaktadır” dedi.

NİTELİKLİ VE SERTİFİKALI SAĞLIK PERSONELİ

Alınan eğitimlerin; temel bakım, tıbbi bakım hakkında olacağını vurgulayan Celbiş, öğrencilerin yurt dışı deneyimlerinin gelecek yıllardaki meslek hayatlarına ciddi katkı sağlayacağını anlattı.  Almanya ve Kazakistan programları hakkında da bilgiler aktaran Celbiş, şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz bu yıl Gelsenkirchen, Berlin ve Kazakistan'da alacakları stajla çok önemli bir deneyime kavuşacak.  Temel ve tıbbı bakım konuları olmak üzere iki ana başlıkta eğitimlerini alacaklar. Temel bakımlarda alınan eğitimin içeriği; Yardım, vücut bakımını devralma, Duş ve banyo, Giyinme ve soyunma, cilt bakımı, Uzun süreli bakım sigortası anlamında tüm hemşirelik önlemleri olacak. Tıbbi bakımda ise; yara bakımı, ilaç dozajlaşması, idaresi, sağlanması, Enjeksiyonlar (örn. Ensülin), sıkıştırılmış çorapların / sıkıştırma bandajlarının soyunması ve soyulması, hayati işaret kontrolleri ve kan şekeri kontrolleri, mesane kateteri yerleştirme ve besleme, ağrı terapisi tedavileri, ayakta yoğun bakım eğitimi verilecek. Öğrencilerin staj sürecinde aldıkları eğitimler sonucunda,  Hasta ve yaşlı bakımı, evde bakım, yoğun bakım, bunama hastalarına hemşirelik bakımı sertifikası alacak.”

AMAÇ NİTELİKLİ SAĞLIK PERSONELİ

Kurum müdürü Veli Celbiş, yurt dışında staj imkânı bulunan öğrencilerin sadece staj yapmadığını, bölgedeki tarihi kültürel mekânları da tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. “Yurt dışı eğitim programına katılan bu öğrenciler mesleki eğitim almalarına ek olarak boş zamanlarında farklı bir ülkenin kültürel öğeleri hakkında da deneyimleme fırsatı yakalamış oluyorlar” diyen Celbiş, bilgilendirmesini şu sözlerle bitirdi: " Öğrencilerimiz yurt dışı stajında sadece eğitim almıyor. Aynı zamanda Avrupa'yı da yakından tanıma fırsatı buluyor. Oranın kültürünü, dokusunu da yerinde görme fırsatı yakalıyorlar. Hem kültür dünyalarını zenginleştiriyorlar hem de mesleki eğitimlerini gerçekleştiriyorlar. Özel Yedisu Eğitim Kurumları olarak bugüne kadar pek çok öğrencimizi gerek Erasmus programıyla gerek, farklı programlar aracılığı ile yurt dışında eğitim almalarını sağlıyor. Sağlıkta nitelikli personel yetiştirmek bizim en temel amacımız"  (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 5138 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim