Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.897
    %0.79
  • Dolar
    32.3656
    %0.12
  • Euro
    34.97
    %-0.19
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yedisu’dan dijital dönüşüme destek!
01 Ağustos 2018 Çarşamba 02:17

Yedisu’dan dijital dönüşüme destek!

Özel Yedisu Eğitim Kurumları Kurucularından ve Yönetim Kurulu Başkanı Suat Köksal, Türkiye’de yeni başlayan dijital eğitim hakkında açıklamalarda bulundu.
YEDİSU DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLİYOR
 
 Yedisu Eğitim Kurumları olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya soktuğu dijital eğitimi benimsediklerini söyleyen Köksal; “Yedisu Koleji olarak, bakanlığımızın uygulamaya soktuğu dijital eğitimi benimsiyoruz ve destekliyoruz. Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışacak Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu'nun, bürokrasideki dönüşümün merkezi olacağı bilgisini edindik. Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu’nun faaliyetleri içerisinde; uydulardan, yerli otomobil ve, yapay zekâ uygulamalarına yönelik eğitim verilecek. Entegre sınır güvenliğine ilişkin, dijital Türkiye”nin altyapısı oluşturulacak” diye konuştu.
 
DİJİTAL YENİLİKLERE KAPI AÇACAK
 
 E-Devlet dönüşümünün sağlanmasıyla, yetki karmaşasının azalacağını aktaran Köksal, Türkiye’nin bazı illerinde açılacak dijital dönüşüm ofislerinin, diğer dijital yeniliklere oldukça ciddi katkılar sunacağını söyledi. Köksal; “Dijital dönüşümün, bütünleşmiş sınır güvenliğine de olumlu katkılar sunacağını düşünüyorum. Ekonomik ve sosyal hayat ile kamu hizmetlerinin dijitalleşmesi için çalışacak ofis, aynı zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile çalışacak. Yerli otomobilden uydu projelerine; uçak projelerinden siber güvenliğe kadar, “dijital Türkiye” altyapısına dair çalışmaların eğitime de artı değer katacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
thumbnail_20180720_152823.jpg
 
YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİYE ÖNEMLİ KATKI
 
Dijital Dönüşüm Ofisinin hayata geçirilmesinin, kamudaki tüm hizmetleri hızlandıracağını aktaran Köksal, bürokratik işlemlerin de sıfıra indirilmesinin hedeflendiğini anlattı. Köksal; “ Dijital dönüşüm ofislerinin kurulması gerçekten heyecan verici ve güzel bir olay. Bunun pek çok noktada insanımıza katkıları olacak. Özellikle bu katkıların eğitime yansımasının yüksek olacağını düşünüyorum. “Dijital Türkiye” hedefi ile hayata geçirilen uygulamaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da çalışmalarıyla destek verecek. Koordineli bir şekilde yürütülecek bu çalışmalar, eğitim altyapısının geliştirilmesine de katkılar sunacak. Üniversitelerde dijital teknoloji geliştiricilerini yetiştiren programların artırılması ve bu öğrencilerin doktora yapması, dijital dönüşüm farkındalığının artırılması, özel teşvikler ile dijital yetkinliğe sahip işgücünün sanayi ile buluşturulması gibi adımlar ülkemizin geleceğine artı değer katacaktır. Üniversitelerde 30 bin öğrencinin sisteme dâhil edilmesi, yerli ve milli icatların artmasına da katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. 
 
 
“YAKİNEN TAKİP EDİYORUZ”
Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu’nun belirlediği dijital eğitimi yakinen takip ettiklerini söyleyen Yedisu Eğitim Kurumları Kurucularından Suat Köksal; “Yeni sistem kurulacak Dijital Dönüşüm Ofisinin, bakanlık ve ilgili kurumlarla birlikte bulut bilişim, yapay zekâ, otonom robotlar gibi konu başlıklarında teknoloji yol haritaları açıklanacak. Öncelikli teknolojilere odaklanılan 50’ye yakın uygulamalı araştırma merkezi kurulması da hedefleniyor. Sanayicilerin yüksek hızlı internete ulaşımı, endüstriyel siber güvenliğin sağlanması konularında da altyapı çalışmaları yapılacağı açıklandı. Biz Özel Yedisu Koleji Eğitim Kurumları olarak “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu’nun belirlediği: dijital eğitimi yakinen takip ediyoruz uygulanabilirliği ile ilgili çalışmalar yapıyoruz.” İfadelerini kullandı. (Haber: Eyüp KOÇAK)
 
 
Bu haber toplam 38408 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim