Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.48
    %0.77
  • Dolar
    32.3555
    %0.15
  • Euro
    34.9625
    %-0.11
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YEKSEM başlıyor
04 Aralık 2019 Çarşamba 17:34

YEKSEM başlıyor

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi tarafından 12-14 Aralık 2019 tarihlerinde 10. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu ve Sergisi (YEKSEM 2019) düzenlenecek. Antalya Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek sempozyumda

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi tarafından 12-14 Aralık 2019 tarihlerinde 10. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu ve Sergisi (YEKSEM 2019) düzenlenecek. Antalya Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek sempozyumda; güneş, rüzgar, hidrolik, jeotermal, biokütle ve dalga enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları bilimsel, teknik, ekonomik, hukuki ve toplumsal boyutlarıyla masaya yatırılacak.

 

Çevre dostu yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanımının önemine odaklanan sempozyum çerçevesinde 14 oturumda 65 akademik bildirinin sunulacağını bildiren EMO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve YEKSEM Yürütme Kurulu Başkanı Şaban Tat, “Program kapsamında ayrıca poster bildirilerden oluşan bir oturum da yer alıyor. Sempozyum süresince 6 panel gerçekleştirilecek. Bununla birlikte yine sempozyum kapsamında; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızda ‘Yenilenebilir Enerji Kaynakları’ ve ‘Yenilenebilir Enerjinin Ülkemiz ve Dünyamız Açısından Önemi’ konularında farkındalık oluşturmak amacıyla, ilimizdeki ortaokul kademesindeki öğrencilere yönelik ‘Temiz Bir Dünya İçin Yenilenebilir Enerji’ temalı resim yarışması ödül programı da düzenlenecek” dedi.

 

“KAZANIMLAR ULUSAL PAYDAŞLARLA PAYLAŞILACAK”

Türkiye’nin farklı kentlerinden pek çok akademisyenin ve sektör temsilcisinin katılacağı sempozyumda; ilgili tüm tarafların katılımıyla, paneller, sözlü bildiri ve poster sunumlarla edinilen bilimsel, teknik, ekonomik, toplumsal ve sosyal kazanımların ulusal paydaşlarla paylaşımının da hedeflendiğini belirten Tat, “Ayrıca gelenekselleşmiş bu etkinlikle eş zamanlı olarak oluşturulacak sergi alanında da yenilenebilir enerji sektöründeki firmalar, ürün ve hizmetleri ile yer alacak. Düzenlenecek olan panellerde kamu ve özel sektörden konunun uzmanı olan 30 çağrılı konuşmacının yer alacağı panellerin başlıkları, ‘Yenilenebilir Enerji Sektörünün Değerlendirilmesi ve Beklentiler’, ‘Türkiye’de Yenilenebilir Enerjide Finansman Fırsatları Ve Uygulamaları’, ‘Yenilenebilir Enerji Projelerinin Yaban Hayatına Etkileri, İzin Süreçleri Ve Karşılaşılan Sorunlar’, ‘Yatırımcı Gözüyle Akdeniz’de Yenilenebilir Enerji Yatırımları’, ‘Yasal Mevzuat Kapsamında Yenilenebilir Enerji’ ve ‘Yenilenebilir Enerjinin Bugünü Ve Geleceği’ olacak” şeklinde açıklama yaptı.

dsc_0207.jpg

KATILIMIN ÜCRETSİZ OLDUĞU SEMPOZYUMA DAVET

12 Aralık Perşembe günü saat 10:00’da başlayacak ve 3 gün sürecek sempozyumda, sektörün sorunları ve ihtiyaçlarının masaya yatırılacağını vurgulayan Tat, izleyici olarak katılımın ücretsiz olduğu sempozyuma www.yeksem.org sitesinden kayıt yaptırılabileceğini bildirdi. “Ülkemiz ekonomisine ve bilimine katkı sunmasını hedeflediğimiz sempozyuma bildiri gönderen katılımcılara, oturum ve panel yöneticilerine, panelistlere, kurullardaki üyelere, odamız üyelerine, sempozyumun gerçekleşmesinde katkı sağlayan ve destekleyen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür eder, saygılarımızı sunarız” diyen Tat, “Yaşanılabilir ve sürdürülebilir enerji faaliyetleri için meslektaşlarımızı, akademisyenleri, sektör temsilcilerini ve tüm ilgilileri 10. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu ve Sergisi'nde aramızda görmek istiyoruz” diyerek davette bulundu. (HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 1797 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim