Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2484.705
    %0.04
  • Dolar
    32.495
    %0.27
  • Euro
    34.5602
    %0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yenikapı’da Samsun Günleri başladı
22 Eylül 2017 Cuma 17:03

Yenikapı’da Samsun Günleri başladı

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından düzenlenen Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri, Yenikapı'da başladı.

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından düzenlenen Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri, Yenikapı'da başladı.

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) İstanbul'daki Samsunluları bir araya getirdi. Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri kapsamında açılan stantlarda Samsun yöresine özgü ürünler ve lezzetler sergilenecek. Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleşen, Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri 22-24 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi de etkinlikte yerini aldı

Yıllardır İstanbul'un çeşitli mekanlarında gerçekleştirilen ve bu yıl ilk kez Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleşecek olan Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri'nde Ondokuz Mayıs Üniversitesi de yerini aldı.

Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri'nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ondokuz Mayıs Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak İstanbul'a gelip buradaki Samsunlu hemşehrilerimizle bir araya gelip, İstanbul'a Ondokuz Mayıs Üniversitesinin önemini anlatmaktan büyük gurur duyuyoruz. Amacımız buraya katılarak üniversitemizin tanınırlığını arttırmak hemde bu vesileyle buraya katılan insanlarla Samsun'un ülkemiz içerisindeki yeri ve önemini gündeme getirmek. Samsun ülkemizin kurtuluş savaşının başlangıcının olduğu, 19 Mayıs'ı başlatan şehrimizdir" ifadelerini kullandı.

"Kapalı alanlara sığmıyoruz"

SAMKON Denetleme Kurulu Başkanı Mete Koca ise "İstanbul ortalamasında Samsun nüfusu beşinci sırada yer almakta. Dolayısıyla İstanbul'da çok büyük bir potansiyelimiz var. Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) bünyesinde her yıl Samsun Tanıtım ve Turizm Günlerini düzenliyoruz. Yenikapı Etkinlik Alanı'nda da bu sene ilk kez düzenliyoruz. Bu sene bizim için çok heyecanlı çünkü artık kapalı alanlara sığmıyoruz açık alanlar bizim için büyük önem arz ediyor" dedi.

Yenikapı’da Samsun Günleri başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 293 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim