Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2295.671
    %0.87
  • Dolar
    32.3229
    %0.22
  • Euro
    35.1342
    %0.08

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Yenilikçi fikirler

30 Aralık 2019 Pazartesi 14:03

 

         Yaşantımızı daha da kolaylaştıracak yenilikler, fikirler ve düşüncelerin projelendirilmesi ve en mühimi de bu projelerin teşvik edilmesi çok anlamlı.

         Bu anlamda günlük yaşantımızda yaratıcı fikirlere her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç var diye düşünüyorum.

         Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı son senelerde gerçekten yeniliklere destek veren bir anlayışı sergiliyor.

         Bunun son örneğini de sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Antalya OSB Teknopark, Antalya’nın ilk fikir maratonuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. AGT firması iş birliği ile düzenlenecek maratonda, takımlardan yenilikçi, uygulanabilir, ticari ürüne dönüştürülebilir ve sürdürülebilir projeler istenecek. Büyük ödülü kazanan takımın projesi, AGT firması bünyesinde hayata geçirilme şansı elde edecek. 

    Antalya OSB Teknopark ve AGT Ağaç Sanayi AŞ, ortaklaşa düzenleyecekleri fikir maratonu etkinliği ile Antalya’da bir ilke imza atacak. Katılımcıların takımlar halinde verilen konular üzerinden yenilikçi fikirler geliştireceği, çözüm üretirken yeni teknolojilerin kullanılacağı, katılımcıların seminer ve mentörlerle destekleneceği hızlı ve yoğun tempolu bir fikir maratonu olan AGT Ideathon, 15-16 Şubat 2020 tarihlerinde Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İdari Hizmet Binasında gerçekleşecek.  

    Bir yarışma organizasyonu olan etkinlik kapsamında takımlardan   ağaç/mobilya üretim malzemelerinin kimyası ve sürdürülebilirlik, sanayide verimlilik, dijital pazarlama konularında yenilikçi fikirler üretmeleri veya mevcut fikirleri geliştirmeleri istenecek. Yarışma jürisi, sunulan projeleri yenilikçi, uygulanabilir, ticari ürüne dönüştürülebilir ve sürdürülebilir özelliklerine göre değerlendirip kazananları belirleyecek. Ödüle layık görülen proje, AGT tarafından firma bünyesinde hayata geçirilme şansı elde edecek. 

    Yurtiçi ve yurt dışından herkese açık olan yarışmanın başvuru süresi 15 Ocak 2020’de sona erecek. Yarışma başvuruları, online olarak ideathon.agt.com.tr adresinden yapılacak. Yarışma jürisi, başvurusu yapılan projeleri ön değerlendirmeye tabi tutup, ideathona katılacak takımları belirleyecek. Yarışmaya katılmaya hak kazanan takımlar, iki gün boyunca Antalya OSB’de birbirleriyle mücadele edip, ortaya koydukları fikri mentörlerin desteği ile geliştirip hem büyük ödülü kazanmak hem de AGT firmasına yenilikçi ve uygulanabilir bir proje sunmak için akıl teri dökecek. Antalya OSB Teknopark ise en yaratıcı fikri, vereceği ‘Özel Ödül’ ile taçlandırıp, takıma bir yıl boyunca mentörlük desteği sağlayacak.

            Bu tarz etkinliklerin ve projelerin kanaatime göre desteklenmesi şart.

            Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı yerinde bir çalışma yapıyor.

            Yeniliklerle kalın.

Bu yazı toplam 462 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim