Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2485.656
    %0.06
  • Dolar
    32.5513
    %0.07
  • Euro
    34.6861
    %-0.04

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Yenilikçi fikirler ve Antalya

28 Şubat 2020 Cuma 00:05

 

            Antalya Organize Sanayi Bölgesi; şehrimizin önemli bir iş ve ticaret merkezi. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün de son senelerdeki verimli çalışmaları son derece önemli.

            Sanayi sektörünün kalbinin attığı OSB’de kentimizin geleceğine yönelik proje çalışmalarını da gazetemizde sık sık gündeme getiriyoruz.

            Örneğin;  yenilikçi fikirlerin ortaya çıkarılmasına dair bir süre önce başlatılan çok mühim bir çalışma var.

            Bu çalışma ile teknolojinin etkin kullanımından verimliliğe kadar çok geniş bir alanda yapılan atılımlar sonuçlarını vermeye başladı.

  Bu noktada Antalya OSB Teknopark ve AGT Ağaç Sanayi A.Ş. iş birliği ile düzenlenen Antalya’nın ilk fikir maratonu AGT Ideathon’un kazananları belli oldu. Yarışmaya ülke genelinden 100’e yakın proje başvurusu yapıldı

Antalya OSB Teknopark ve AGT Ağaç Sanayi AŞ, ortaklaşa düzenledikleri fikir maratonu etkinliği ile Antalya’da bir ilke imza attı. Katılımcıların takımlar halinde verilen konular üzerinden yenilikçi fikirler geliştirdiği, çözüm üretirken yeni teknolojilerin kullanıldığı, katılımcıların seminer ve mentörlerle desteklendiği hızlı ve yoğun tempolu bir fikir maratonu olan AGT Ideathon, 15-16 Şubat 2020 tarihlerinde Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İdari Hizmet Binası’nda gerçekleşti.


  Sanayide verimlilik, dijital pazarlama ve üretim malzemelerinin kimyası olmak üzere 3 ana kategoride gerçekleştirilen AGT Ideathon’a, Türkiye çapında 100’e yakın proje başvuru ile yoğun ilgi gösterildi. Akademik kuruluşlardan bilim insanlarının yanı sıra konusunda uzman kamu ve özel sektör temsilcileri de jüride yer aldı. Yarışma jürisi, sunulan projeleri yenilikçi, uygulanabilir, ticari ürüne dönüştürülebilir ve sürdürülebilir özelliklerine göre değerlendirip, kazananları belirledi.


  Kategoriler bazında kazanan ilk 3 toplamda 9 grup, AGT tarafından para ödülü, endüstriyel ve reklam desteğinin yanı sıra, Antalya OSB Teknopark tarafından da yıl boyu mentorluk desteğine layık görüldü. İki gün süren etkinliğin açılış töreni, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de katılımı ile gerçekleşti.

            Böylesi projeler artmalı ve yeni ufuklar açmalı…

            Antalya Organize Sanayi Başkanı Ali Bahar’ı yenilikçi, verimliliğe dönük ve inovasyonu etkin kullanımını teşvik etme adına sergilediği kararlı duruş nedeniyle kutluyorum.

 

Bu yazı toplam 943 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim