Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2240.79
    %-0.16
  • Dolar
    32.3336
    %0.07
  • Euro
    35.1653
    %-0.12

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Yerel Basın ve Gazetecilik

18 Mayıs 2019 Cumartesi 07:00

Yerel basını her zaman savunmuşumdur. Yerel basın benim için ne demektir hemen açıklayayım. Yerel basın yaşadığın yerden haberin olsun demektir. Yerel basın yaşadığın mahallenin sorunlarını dile getirmektir. Yerel basın köyün sorununu dile getirmektir. Yerel basın yerel yönetimi denetlemektir.
 

Modern demokrasilerde basın dördüncü erk görevini görür. Yani halk adına denetleme görevini yapar. Erkler arasında mücadele olursa dördüncü erk olarak devreye basın girer. Basın denetlemelerini halk adına yapar. Etik ilkeleri doğrultusunda denetleme görevini yapar. Demokrasinin içerisinde olması gereken bir güçtür.
 

Yerel basın benim için ne demektir. 2000'li yıllarda yerel gazetelerde yeni yeni yazılarım çıkıyordu. Aslen Döşemealtılıyım. Döşemealtı ilçesinin Camili köyü sakinleri arasındayım. Doğma büyüme Şarampol ve Dokuma gibi bilinen yerlerde büyüdüm. Camili köyünde ebe hanımın hastaları muayene edeceği yer sıkıntısı vardı. O yıllarda yerel basının desteği sayesinde bu sorunu çözmüştük.
 

  Daha sonra Alanya'nın beş tane susuz köyü vardı. Köşe yazılarımız ile bu beş tane susuz köyü kaleme taşımaya başlamıştık. Sonrasında Yenice köyüne o sayede ödenek ayrılmıştı. Sonrasında yine Alanya da Rabia Akıllı'ın 9 yaşında yaşadığı ilaç krizini kaleme taşımıştık. Alanya'nın Tepe mahallesinde o sıkıntıyı daha doğrusu elektrik yatırımı yoktu. Bunları kaleme aldık. Döşemealtı mahallelerinin her sorununu kaleme taşıdık. Çözüm aradık. Elmalı da Yuva kasabasının sorunlarını kaleme taşımıştık. İşte yerel basın benim için çözüm demek.
 

Gazeteci olmak zordur. Fikirlerin beğenilmez, eleştiri yaparsan kızılır. Yazdıkların birilerini kızdırır. Bazen de istenilmeyen olaylar olur. Fikirlerini beyan eden basın temsilcisi yazdıkları beğenilmediği için kaba kuvvete maruz kalabilir. Son dönemlerde ülkemizde yine gazetecilere yapılan saldırıları görmekteyiz. Antalya'nın yerel basın temsilcisi olan İdris Özyol da maalesef kaba kuvvete maruz kalmıştır. Kendisine buradan geçmiş olsun diyorum. Bir insanın fikirlerini beğenmeyebilirsiniz. Zaten aynı paralelde düşüneceğiz diye bir kaide de yok. Ama bu kaba kuvvete başvurabilirsiniz demek değildir. Kendisine tekrardan geçmiş olsun diyorum

Bu yazı toplam 2273 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim