Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

‘Yeşeren Çocuklar Projesi’

01 Mayıs 2019 Çarşamba 07:00

Tarım sektörü sadece Antalya için değil ülkemiz için kuşkusuz çok mühim. Çünkü tarımsal kalkınma çok önemli.

Çocuklarımızın toprakla haşır neşir olmaları, yeşil dokuyu sevmeleri, üretimi öğrenmeleri çok daha önemli diye düşünüyorum.

İşte bu sözden hareketle çocuklarımızı üretime teşvik etme amacıyla  başlatılan projeleri çok faydalı buluyorum.

Geçtiğimiz günlerde Antalya Valisi Münir Karaloğlu önderliğinde Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen ‘Yeşeren Çocuklar Projesi’nin 27.nci haftasında Konyaaltı Abdurrahman Neriman Bileydi Ortaokulu öğrencileri Yeşeren Çocuk projesine katılarak sertifikalarını aldı.

BATEM’in Aksu yerleşkesinde yer alan seralarda domates fidesi dikerek güne başlayan çocukların heyecanı görülmeye değerdi. Hayatında ilk kez fide diken, diktiği fideleri sulayan öğrenciler günün sonunda çok mutlu olarak evlerine döndüler. Sebze uygulaması yaparak toprakla elleri buluşan çocuklar daha sonra ıtri bitkilerden olan biberiye fidesi dikimini uygulamalı olarak gerçekleştirdi. Oyun ve eğitimin bir arada yürütüldüğü proje ile çocuklar toprak, doğa ve tarım sevgisi ediniyorlar.

BATEM’den sonra Expo 2016 Antalya alanına gelen çocuklara, Yeşeren Çocuklar tepesinde turunçgil yetiştiriciliğinin tanıtımı ve fidan dikiminin uygulamalı yaptırılmasının ardından Yeşeren Çocuklar Projesi, Expo 2016 Antalya, ilimizin coğrafi işaretli zeytini Tavşan Yüreği, organik tarım, gıda güvenliği, biyolojik mücadele vs. konuları içeren video gösterimleri yapılıyor.

Çocuk Bilişim Merkezinde çeşitli simülatör ve teknolojik düzeneklerin gösterimiyle birlikte, domates, biber, patlıcan, kavun, hıyar, turunçgiller, tropik ve ıtri bitkiler ile ilgili bilgilerin yer aldığı rolluplar üzerinde öğrenilen bilgiler pekiştirilerek çocuklar bu bitkilerin tohumlarını bir arada görme şansı buluyor.

Tarımı eğlendirerek öğretmeyi sağlayan bu proje ile çocuklar öncelikle tükettikleri bitkisel ürünlerin nasıl yetiştirildiklerini uygulamalı olarak görüyor ve doğa-çevre bilincinin gelişmesine yönelik etkinlikler düzenleniyor.

        Yazımın başında da ifade ettiğim gibi tarımı, hayvancılığı çocuklarımıza öğretmeliyiz ve sevdirmeliyiz.

        Dolayısıyla bu tarz projeleri şahsen çok faydalı buluyorum.

        Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Bu yazı toplam 1525 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim