Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2487.739
    %0.15
  • Dolar
    32.5521
    %0.09
  • Euro
    34.6789
    %-0.04

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Yeşil enerji ile 2 bin kişiye istihdam kapısı

20 Kasım 2017 Pazartesi 00:23

 Geçtiğimiz günlerde mailime bir haber düştü.  Bu haberde şu ifadeler yer alıyor:

“Türkiye’nin ilk yerli üretim güneş paneli üreticisi CW Enerji Tic. ve San. Ltd. Şti, 65 milyon TL’lik yeni yatırımı ile 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. Güneş enerjisi ekonomi üzerindeki çok boyutlu olumlu etkileriyle ülkeler için büyük önem arz ediyor. Enerjide dışa bağımlılığın azalmasını, yatırımların canlanmasını ve teknolojik gelişime yönelmeyi tetikleyen yeşil büyümenin bir diğer etkisi ise işgücü piyasalarında gözleniyor. Yenilenebilir enerji sistemlerinin hayata geçirilmesi ve yaygınlaştırılması ile yeni istihdam kapıları aralanıyor. Türkiye’nin ilk yerli üretim güneş paneli üreticisi CW Enerji Tic. ve San. Ltd. Şti. ise bu istihdam kapılarından bir tanesi. CW Enerji 65 milyonluk yeni yatırımı ile 2 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacak.

Güneş enerjisi santralleri (GES) üretim sektördeki faaliyetlerine 2001 yılında Almanya’da başlayan CW Enerji, 2010 yılından bu yana Antalya’da faaliyet gösteriyor. Gelişen ve hızla büyüyen güneş enerji sektörüne yeni bir ivme kazandıran firma, Lisanssız Elektrik Enerjisi üretim yönetmeliğinin uygulanabilir hale gelmesiyle birlikte Türkiye çapında, çatı ve arazi üzeri güneş enerjisi santralleri, özel, tüzel ve kamu yatırımcıları için çeşitli projeler gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin en büyük kapasiteli fotovoltaik(PV) güneş paneli üretim fabrikasına sahip olduklarını belirten CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, “PV teknoloji bazlı güneş enerjisinden elektrik üretim sistemleri (şebekeden bağımsız- şebekeye bağımlı(off-grid/on-grid), bu sistemlerin anahtar teslim kurulumu, sistemlere ait tüm ana ürünlerin toptan ve perakende satışı, GES mühendislik hizmetleri ve güneş enerjisi santrallerinin temel öğesi FV güneş paneli üretimi yapıyoruz. Bu şekilde, A’dan Z’ye güneş enerji üretim sisteminin her öğesini sunabilen Türkiye’de başka bir firma bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

Tarık Sarvan, toplamda bir ana fabrika binası ve bir adet hammadde-satılan mamül deposu ve ofislerden oluşan 8 bini kapalı olmak üzere toplam 12 bin 90 metrekarelik bir alanda hizmet verdiklerini söyledi. Sarvan, firmalarında doğrudan 600 olmak üzere taşeronlar ile birlikte bin kişiye istihdam sağladıklarını bildirdi. 65 milyon liralık yeni yatırımlarıyla büyümeye gittiklerini aktaran Sarvan, “2018 yılı başında Organize Sanayi Bölgesi 1. Kısımda 25 bin metrekare kapalı alan olmak üzere 45 bin metrekarelik sanayi 4.0 normlarında yeni fabrikamıza geçeceğiz. Bu da yaklaşık 2 bin kişiye yeni istihdam kapısı demek” diye konuştu.

Yatırımlarının hızla devam edeceğini anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, “2018 sonuna kadar en az 500 MW/yıl kapasiteli güneş hücresi üretim fabrikası kurmak ve en az 800 kişiye doğrudan istihdam sağlamak temel hedeflerimiz arasında. Ayrıca serbest bölgede 120 MW/yıl ile başlayıp 500 MW/yıla kadar çıkartmayı planladığımız bir adet Güneş Paneli üretim hattı da bir diğer planımız içerisinde mevcuttur”  

Dünyanın kaynakları tükeniyor.  Bu sebeple yenilenebilir enerji konusunda dünyada da önemli adımlar atılıyor… İnsanoğlu’nun acımasızca tükettiği enerjinin kuşkusuz bir bedeli olacak.  Tabi devletler, acilen yenilebilir enerji konusuna eğilmezlerse …

Bu sebeple güneş enerji sistemi konusunda önemli başarılara imza atan CW Enerji’yi tebrik ediyorum.

 

Bu yazı toplam 3180 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim