Bugün 17 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2490.038
    %0.04
  • Dolar
    32.5015
    %-0.08
  • Euro
    34.5457
    %0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yıldırım: “Yeni Osb’ler İçin Yatırım Aktarılacak Olması Çok Önemli”
30 Eylül 2020 Çarşamba 10:53

Yıldırım: “Yeni Osb’ler İçin Yatırım Aktarılacak Olması Çok Önemli”

Yılbor Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, Bakan Albayrak'ın Yeni Ekonomi Programı çerçevesinde yeni organize sanayi bölgelerinin açılması için yatırım...

Yılbor Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, Bakan Albayrak'ın Yeni Ekonomi Programı çerçevesinde yeni organize sanayi bölgelerinin açılması için yatırım aktarılacağını açıklamasının çok önemli olduğunu belirterek, "Yeni sanayi alanlarının oluşturulması direk olarak yeni istihdam alanlarının oluşturulması anlamanı geliyor" dedi.

Yılbor Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım, yaptığı açıklamayla Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve 2021-2022-2023 yıllarını kapsayan Yeni Ekonomi Programını (YEP) değerlendirdi. "Yeni Dengelenme', "Yeni Normal" ve "Yeni Ekonomi" ana temalarıyla belirlenen programda üretimi ve istihdamı arttıracak birçok önemli konu olduğunun altını çizen Yıldırım, "Sanayiciler olarak bizler de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından Yeni Ekonomi Programında açıklanan teknoloji ve verimlilik odaklı stratejik reformları bizler de üretim alanlarımıza yansıtarak, ülkemizin üretim ve yatırımda küresel bir cazibe merkezi haline gelmesine kendi ölçümüzde katkı sunmaya çaba göstereceğiz. Katma değeri yüksek ürünlerin üretim ve ihracatı konusundaki hassasiyeti sonuna kadar destekliyor ve bünyemizde oluşturduğumuz Ar-Ge merkezi ile bu konuda önemli çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

"Yeni sanayi alanlarının açılması istihdam için önemli"

Program çerçevesinde yeni organize sanayi bölgeleri (OSB) açılacak olmasının önemine dikkat çeken Yıldırım, "Bakanımız Berat Albayrak'ın yaptığı konuşmada organize sanayi bölgelerine özellikle vurgu yapması ve yeni organize sanayi bölgelerinin açılması için yatırım aktarılacağını açıklaması bizler adına çok önemli. Yeni sanayi alanlarının oluşturulması direk olarak yeni istihdam alanlarının oluşturulması anlamanı geliyor. Ülkemiz üreterek ve ihracat yaparak büyüyecek. Yerli üretimin ve teknolojik kabiliyetlerin geliştirilmesinde üst düzey karar almak üzere Cumhurbaşkanı başkanlığında ilgili kurumların en üst düzey yöneticilerinin katılımıyla "Sanayileşme İcra Kurulu'nun oluşturulacak olmasıyla birlikte Yeni Ekonomi Programında bizlere de yer verilmesi, sanayicilerimize heyecan ve moral verdi" ifadelerini kullandı.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1042 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim