Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Yine buruk kutladık

25 Temmuz 2018 Çarşamba 00:03

 

   24 Temmuz ülkemizde Basındaki Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı olarak kutlanıyor. Kuşkusuz ki; bu önemli günü bayram gibi geçirmek tüm basın çalışanlarının hakkı ve dileği.

   Ancak günümüze bakınca, 24 Temmuzlar pek bayram havasında geçmiyor.

  Medya; doğru, tarafsız ve objektif  habercilik anlayışıyla kamuoyunu bilgilendirmektedir. Gazeteciler; olaylar ve her türlü gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirme görevini yerine getirirken, kamuoyu oluşturarak önemli bir güç merkezi olma durumundadır. Ayrıca gazetecilerin bilinçlendirme misyonuyla, yazdıkları haberleri nedeniyle birçok ithama maruz kalması, manen ve bedenen bedeller ödemeleri maalesef sürmekte olup, Türkiye’nin de gazetecilerin yaşadığı sıkıntılarda dünyada birçok ülke arasında ön sıralarda olması hepimizi derinden üzüyor.

   Ülkemizin gelişimi için medyanın özgür, medya çalışanlarının da özlük haklarına tamamen kavuşmuş olması gerekiyor. 

   Halkın haber alma hakkının kullanımında ve doğru bilgilendirilmesinde; büyük katkı koyan ve yine bu görevin eksiksiz yerine getirilmesi için, meslek ilkelerine sadık kalarak maddi-manevi fedakarlık gösteren, doğru habercilik için görevini en başarılı şekilde yerine getiren tüm gazeteciler dün yine buruk biçimde bayramlarını kutladılar.

        Geçmişte olduğu gibi bugün de basın camiasının kronikleşmiş sorunları var.

        Ve bu sorunlar maalesef giderek azalacağı yerde daha da artarak karmaşık bir hale geldi.

        Günümüzde de basın mensuplarının görevlerini yerine getirirlerken karşılaştığı sorunlar; objektif ve doğru haberciliğin gelecek kuşaklara aktarımı noktasında mutlak surette aşılması gereken sıkıntılar.

        Bu olumsuzlukların aşılarak gazetecilerin tüm sorunları gündeme taşıma misyonunu kazanmaları, ülkemizin geleceği ve demokrasimizin güçlü kılınması noktasında en önemli kriter olarak karşımıza çıkıyor.

        Bu duygular, temenniler ve beklentiler ışığında tüm meslektaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Bu yazı toplam 910 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim