Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2495.998
    %0.48
  • Dolar
    32.5975
    %0.14
  • Euro
    34.7838
    %0.05
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yolcu sayısı yüzde 45 azaldı
18 Mart 2020 Çarşamba 16:19

Yolcu sayısı yüzde 45 azaldı

Antalya’daki vatandaşlar Koronavirüs nedeniyle toplu taşıma araçlarını kullanmayı bıraktı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Nurettin Tonguç, toplu ulaşımdaki yolcu sayısının yüzde 45 oranında azaldığını bildirdi.

Çin’de ortaya çıktıktan sonra dünya genelinde yayılarak hayatı felç eden Koronavirüs, Antalya’daki yaşamı da olumsuz etkilemeye devam ediyor. İnsanlar mecbur kalmadıkça evlerinden dışarı çıkmak istemezken, kent merkezindeki azalan yoğunluk dikkat çekiyor. Virüs tehlikesi ortak kullanılan toplu ulaşım araçlarında da kendini hissettiriyor. Yolcuların çoğu başkalarının tutunduğu yerleri tutmamaya özen gösterirken, bazıları da eldiven veya peçete kullanarak kendi önlemini alıyor. Öte yandan, toplu taşıma araçlarını sadece işi gereği dışarı çıkmak zorunda kalanlar kullanıyor. Toplu ulaşımda yolcu sayısı gözle görülür derecede azalmış durumda. Bir önceki haftaya göre Pazartesi günü yüzde 38 düşen toplu taşıma araçlarını kullanım oranının, Salı günü ise yüzde 45 oranında düştüğü bildirildi.

 

“TEMİZLİK VE HİJYENDE SIKINTI YOK”

Koronavirüs tehlikesine karşı toplu ulaşım araçlarında ve duraklarda sürekli olarak hijyen temizliği yapıldığını belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Nurettin Tonguç, araçların her gün temizlenerek dezenfekte edildiğini söyledi. Temizlik konusunda etiketleme yapıldığını da belirten Tonguç, temizlik ve hijyende bir sıkıntı olmadığının altını çizdi. Duraklarda da gerekli temizliklerin yapıldığını kaydeden Tonguç, “Durakların tümünü temizleyen ekibimiz var. Sürekli olarak dolaşıyor ve gerekli temizlikleri yapıyorlar” şeklinde konuştu.

tonguc.jpg

“HASTA ŞOFÖRÜMÜZ YOK”

Antalya’daki toplu taşıma araçlarında çalışan ve herhangi bir rahatsızlığı olan şoför bulunmadığını da bildiren Tonguç, “Bizde şuan rahatsız, hasta bir şoför yok. Hepsi sağlıklı” dedi.

 

“PAZARTESİ YÜZDE 38, SALI GÜNÜ YÜZDE 45 DÜŞTÜ”

Hafta başından bu yanadır yolcu sayısında düşüş olduğunu belirten Tonguç, “Vatandaşlarımız dışarı çıkmıyor, toplu taşıma araçlarını kullanmak istemiyor. Bu nedenle toplu taşıma araçlarını kullanım oranında Pazartesi günü bir hafta önceye göre yüzde 38 oranında düşüş oldu.  Salı günü ise yine bir hafta önceye göre yüzde 45 oranında düştü” dedi.

otobus-toplu-tasima-trafik-2019-6.jpg

“PAZAR TARİFESİNE GEÇİLDİ”

Yolcu sayısındaki azalmadan dolayı tarife değişikliğine gidildiğini de belirten Tonguç, sefer aralıklarının uzamasının Pazar tarifesine dönülmesinden kaynaklandığını kaydetti. Pazar tarifesine dönülmesinin mecburiyetten kaynaklandığına dikkat çeken Tonguç, “Bütün araçlarda kullanan sayılarını izliyoruz. Yolculuk az. Ayakta yolcu gitmiyor. Her zaman depolamada yedekte bekleyen araçlarımız var. İhtiyaç olan yerlere ek araçlar koyabiliyoruz” açıklamasında bulundu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2158 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim