Bugün 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2393.909
    %-0.30
  • Dolar
    32.2484
    %-0.04
  • Euro
    34.6675
    %-0.07

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

YÖREX’e mutlaka gidin!

23 Ekim 2019 Çarşamba 01:17
Antalya Ticaret Borsa’nın öncülüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteği ile YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı bugün kapılarını açıyor.  Türkiye’nin 81 ilinden katılımın olacağı fuarda bize ait ürünler sergilenecek.  “Sizin oraların nesi meşhur” sloganıyla açılan fuarda; Finike Portakalı, Amasya Elması, Erzurum Oltu Taşı, Şile Bezi, Hereke Halısı, Afyon Mermeri, Adana Kebabı gibi pek çok bize ait birçok ürün, fuar ziyaretçilerinin dikkatine sunulacak. 
 
Yöresel Ürünler Fuarı bu yıl 10’ncu kez düzenleniyor. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’ın bu fuarın gerçekleşmesine inanılmaz katkıları var. Her ne kadar kendisi övülmeyi sevmese de, yiğidin hakkını yiğide teslim etmek gerekiyor.
 
Elbette bunu tek başına gerçekleştirmiyor; arkasında vizyon sahibi başarılı bir ekip var. 164 oda ve borsa, 18 kalkınma ajansının yanı sıra valilik, belediyeler, kooperatifler, üretici birlikleri ve firmalardan oluşan 647 katılımcı bu fuarda yerini alacak. 
 
Doğusuyla, batısıyla, kuzeyi ve güneyi ile bu ülkenin ne kadar zengin bir ülke olduğunu hep söyler dururuz. Ama bu fuarda bu zenginliği kendi gözlerinizle göreceksiniz. 4 gün sürecek fuara giriş ücretsiz. Saat 10.00’da başlayacak, 22: 00’de sona erecek. 
 
Fuara devlet erkânından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank katılıyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu her zaman olduğu gibi bu fuarda da yerini alacak. Bu yıl fuara çeyrek milyon ziyaretçi bekleniyor. 
 
Mersin cezeryesinden Bursa çakısına, Aydın incirinden Trabzon Hamsiköy sütlacına, Kars kaşarından Denizli buldan bezine, İzmit pişmaniyesinden Manavgat susamına, Bafra pidesinden Kayseri mantısına, Antep baklavasından Malatya kayısısına, Van kedisinden Maraş biberine kadar yüzlerce ürün YÖREX’te olacak. 
 
Kısacası yerli ve milli deniliyor ya, bu sözü sonuna kadar hak eden bir fuar YÖREX!
  Bu fuar peynir tutkunlarına ayrı bir güzel gelecek…
 
 Çünkü bugün açılan fuarda Anadolu’nun peynirleri sergilenecek. Coğrafi işaretli ve coğrafi işaret başvurusunda bulunmuş peynirler için özel bir alan oluşturulacak. Peynir atölyesi, söyleşiler, sergi ve tadım etkinlikler de gerçekleştirilecek. 
 
Size tavsiyem, bu fuara mutlaka gidin. 
 
Ülkemizin tarımsal açıdan ne kadar zengin ve güzel bir ülke olduğunu bir kez daha görün. Hiçbir ülkeye muhtaç olmadığımızı, tarımda ithalata gerek olmadığını, destek ve özel ilgi verilirse, dünyayı besleyebileceğimizi kendi gözlerinizle görün. 
 
Özellikle başkan Ali Çandır’ın da dediği gibi bu fuara aileniz hatta çocuklarınızla birlikte gidin.
 
  
Bu yazı toplam 1323 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim