Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.68
    %0.73
  • Dolar
    32.3605
    %0.12
  • Euro
    34.9265
    %-0.27
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yörükler Çukuryayla'da buluştu
22 Temmuz 2018 Pazar 10:48

Yörükler Çukuryayla'da buluştu

DOKUZUNCU Çukuryayla Yörük Şenliği ve 14'üncü Altın Nar Yağlı Güreşleri Kemer'e bağlı Çukuryayla'da yapıldı.

DOKUZUNCU Çukuryayla Yörük Şenliği ve 14'üncü Altın Nar Yağlı Güreşleri Kemer'e bağlı Çukuryayla'da yapıldı. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Bu şenlikte Yörük kardeşlerimle bir kez daha buluşmaktan çok mutluyum" dedi. Şenliğin güreş bölümünde Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

Kemer Belediyesi ve Kemer Yörükler Derneği işbirliğiyle düzenlenen 9'uncu Çukuryayla Yörük Şenliği ve 14'üncü Altın Nar Yağlı Güreşleri Kemer'e bağlı Çukuryayla'da yapıldı. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turan Arslan'ın ev sahipliğinde yapılan şenliğe Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hüsnü Ünal ve ilçe yöneticileri, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can ve Meclis Üyesi Özcan Çeliktaş, güreş ağaları, iş insanları, turizmciler ve çok sayıda Kemerli katıldı.

MEYDANA DEVELERDE GELDİLER

Şenlikler temsili Yörük göçüyle başladı. Bu kapsamda Başkan Mustafa Gül, oğlu İsmail Gül, kızı Lavin Gül, Dernek Başkanı Turan Arslan, Kemer Yörük Beyi Durmuş Can, deve sırtında ve davulcular eşliğinde şenlik alanına geldi. Gül ve beraberindeki heyet daha sonra sahada tur atarak halkı selamladı.

'ÇOCUKLUĞUMDA KEÇİ GÜTTÜM'

Şenliklerin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Sırtını Tahtalı Dağı'na dayamış olan bu özel yaylada şenliğimizin dokuzuncusunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ben de Yörük kökenli bir kardeşinizim. 1982 yılına kadar bizim de keçi sürümüz vardı. Dedemin bana teslim ettiği keçileri güdüyordum. Burada Yörük kardeşlerimle bir arada olmaktan onur duyuyorum. Geçen yıl planladığımız gibi yağlı güreşleri bu yıl şenliğe dâhil ettik. Emeği geçen ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN GÜL'E TEŞEKKÜR

Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turhan Arslan, şenliğe katkılarından dolayı Başkan Gül'e ve Yörük Beyi Durmuş Can'a üzerine fotoğrafları işlenmiş birer halı hediye etti. Arslan, "Bu yıl Altın Nar Güreşleri'ni Çukuryayla'ya getiren Başkanımız Mustafa Gül'e çok teşekkür ediyorum. Gelecek yıl şenliğimizi daha da kapsamlı yapacağız" diye konuştu.

3 yıldır Yörük Beyi olan Durmuş Can, bir kez daha Yörük Beyi seçildi. Can'ın altın kemerini Başkan Gül taktı.

ER MEYDANINDA BÜYÜK HEYECAN

Açılış töreninin ardından güreşlere geçildi. Kemer Belediyesi 14'üncü Altın Nar Yağlı Güreşleri kapsamında çeşitli boylarda yaklaşık 300 pehlivan er meydanına çıktı. Çok çekişmeli geçen karşılaşmalar büyük ilgiyle izlendi. Birbirinden iddialı güreşçilerin kapıştığı başpehlivanlık güreşlerinde ise heyecan doruğa çıktı.

ALİ GÜRBÜZ BİRİNCİ OLDU

Başpehlivanlık mücadelesinde Serik Belediyesi'nden Ali Gürbüz birinci, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Şaban Yılmaz ikinci olurken Kemer Belediyesi'nden Furkan Durmuş Altın ile Serkan Serttürk üçüncülüğü paylaştı. Başarılı pehlivanların madalyalarını ve kupalarını Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül sundu.

SONGÜL KARLI COŞTURDU

Şenliğin finalinde sahne alan Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Songül Karlı, Çukuryayla'ya gelen Yörükleri ve konukları coşturdu.

FOTOĞRAFLI

Yörükler Çukuryayla'da buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 805 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim