Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yörüklerden ABD’ye tepki !
17 Ağustos 2018 Cuma 15:07

Yörüklerden ABD’ye tepki !

Antalya Yörükler Derneği ve Antalya’daki birçok sivil toplum kuruluşu, ABD’yi protesto etti.

 Antalya Kapalıyol olarak bilinen Kazım Özalp caddesinde toplanan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, ABD’yi kınadı. Basın açıklamasını Teke Yörük Türkmen Federasyonu ve Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman okudu.  Duman, son günlerde ABD’nin Türkiye’ye baskısını ibretle takip ettiklerini söyledi.

“GÖNÜLLÜ HAİNLERİ KULLANIYORLAR”

Dünyadaki yaşanan bu gelişmelerin, emperyalist devletlerin ne olduğunu ortaya çıkardığını aktaran Duman; “Son günlerde emperyalist devletlerin birbirlerine ve gelişmekte olan ülkelere karşı güç gösterilerini ibretle ve dikkatle takip ediyoruz. Bu güç gösterileri, Ortadoğu'da silahlarla kendisini göstermiştir. Dünyadaki bütün bu gelişmeler emperyalist devletlerin dostluğuna güvenilmeyeceğini bizlere göstermiştir. Emperyalist devletlerin dostluğuna güvenmek evimizde kobra yılanı beslemek gibi bir şey. Bugün ABD’nin, Türkiye üzerinden yapmak istediği şey, Ortadağu’da egemenlik kurma, İsrail’in güvenliği, Akdeniz'e inecek enerji koridorunu hayata geçirmek için tek yolun Türkiye olması ve edilgen bir Türkiye yaratıp, güdümlü bir Kürt devleti kurup, Türkiye Cumhuriyetini de bu amaca hizmet eder duruma getirmektir. Sözde stratejik ortağımız ve müttefikimiz ABD’nin bu emeli maalesef yeni değildir. Emperyalist ve ideolojik devletler, Türkiye Cumhuriyetinin gelişmiş demokrasisini istismar ederek kendilerine tanınan imtiyazları, Türkiye Cumhuriyetini yıkmak üzerine kurgulamışlardır. Bütün bunları yaparken de içimizdeki gönüllü hainleri kullanmışlardır” diye konuştu.

YENİ STRATEJİLER ÜZERİNDE ÇALIŞMALIYIZ

Amerika’nın dünya barışını ciddi ölçüde tehdit ettiğini savunan Duman; “Bugün ABD dünya barışını ciddi şekilde tehdit etmektedir. Bütün ülkelerin gözü, şu anda Türkiye Cumhuriyetinin üstündedir. Dünya barışı bugün Türkiye Cumhuriyetinin elindedir. Emperyalist Batı’da gizliden gizliye ABD’ye karşı Türkiye’den medet ummaktadır. Bu anlamda, sözde müttefik ve stratejik ortağımız ABD'ye karşı gösterdiğimiz kısasa kıssas eylemimiz mazlum milletlere umut, demokrasisini ve iktisadi gelişmesini tamamlamış ülkelere güvence olmuştur. Rusya, Çin, İran ve şanlı bir davranış gösteren Kataria kuracağımız dostluklar ve işbirlikleri konjonktürel değil, geleceği olan bir birliktelik olmalıdır. Yeni açılımları yaparken, AB ülkeleriyle ilişkilerimizi egilip bükülmeden geliştirecek stratejiler üzerinde çalışmalar yapmalıyız.

  “ABD’Yİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Teke Yörük Türkmen Federasyonu ve Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, Türkiye Cumhuriyeti’nin 5 bin yıllık mazi olduğunu, sözde müttefik ABD baskısının Türkiye’de sonuç vermeyeceğini aktardı. Duman, açıklamasına şöyle devam etti: “Bütün bu kısa tespitlerin ışığında; Sözde müttefikimiz ve stratejik ortağımız ABD'nin Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynamak isteği oyunda unuttuğu bir şeyi kendilerine hatırlatırız. Türkiye Cumhuriyeti 5 bin yıllık bir mazinin ve kültürel birikimin üzerine inşa edilmiş muazzam bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti hürriyeti, bağımsızlığı ve özgür yaşamayı kendisine Şiar edinmiş bir milletin kanıyla, canıyla kurduğu bir devlettir. ABD bundan böyle ya adam gibi stratejik ortağımız ve müttefikimiz olacak, yâda kendi sonunu çok acı bir şekilde yaşayacak. ABD’nin Türkiye üzerinde kurmaya çalıştığı siyasi, iktisadi ve askeri baskıyı ciddiye almıyoruz. Türkiye her alanda sağlam temeller üzerinde kendi ayakları üzerinde duran bir devlettir. Türkiye’yi bekleyen tehlike de, bizi zora sokacak şey içimizdeki ayrılıkçı gruplardır. Antalya’dan sesleniyoruz, Türk bayrağını bayrağı olarak gören, Türkiye Cumhuriyetini devleti olarak bilen ve Anadolu’yu kendine yurt sayan her vatandaşımız birlik içinde olmalıdır. Türkiye Cumhuriyetinin bekası, Türk Milletinin birlik ve bütünlüğü siyasi kaygılara kurban verilemez, spekülatörlere peşkeş çekilemez ve eşkıyanın himmetlerine emanet edilemez. ABD hükümetine karşı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin ortaya koyduğu kıssasa kıssas eylemini kesinlikle destekliyoruz. Kalleş, ikiyüzlü ABD yönetimini şiddetle kınıyoruz. Bugün burada bulunan Sivil Toplum Örgütleri 81 milyon vatandaşımızın temsilcileri durumundadır. Yaptığımız bu açıklama 81 milyon vatandaşımızın yanında, Türk Milletine umut bağlamış bütün Ümmet-İ Muhammed ve mazlum milletlerin de sesi olacaktır.

DESTEK VEREN DERNEKLERDEN BAZILARI

Basın açıklamasına destek veren derneklerden bazıları şunlar: “Kepez Yörükler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Honamlı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği,Eskişehir Haymena Anadolu Bacıları Yörük Türkmen Kültür Ve Dayanışma Derneği, Elmalı Batı Toroslar Yörük Türkmen Derneği, Antalya Serikliler Derneği, Kaş Yörük Türkmen Derneği, Antalya Küresünnilıler Derneği, Antalya Beyşehirliler Derneği, Antalya Sivaslılar Derneği, Antalya Sandıklılar Kültür Ve Dayanışma Derneği, Türk Kadınlar Konseyi Antalya Şubesi (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 934 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim